Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. január 30-február 5.: Hétfőn újhold és kínai holdújév lesz

Kedden különleges napra ébredhetsz. Kezdődik a kínai holdújév, amellyel együtt számodra is pompás lehetőségek nyílnak. A februári újhold mindenkinek új ötleteket, inspirációt hoz. Érdemes vele élned.

Az elkövetkező napok legizgalmasabb égi eseménye minden bizonnyal a hétfő éjjeli újhold lesz, hiszen Keleten, a föld lakosságnak mintegy negyede számára ez a legnagyobb ünnep. Most ünneplik ugyanis a buddhista és a kínai holdújévet. Az időeltolódás miatt Európában még hétfő lesz, keleten már kedd. A februári újholdat ugyanakkor filozófiától függetlenül érdemes mindenkinek megünnepelnie.

SZERDA – január 30.:  A Nyilas Hold csupa olyan tevékenységre sarkal ma, ami nem átlagos és nem hétköznapi: mudrák, intimtorna, gerincmasszázs, tánc. Ha ezek nem voltak eddig megszokottak, mostantól beépítheted a mindennapokba. Meglátod, ezek a mozgásformák mennyire feldobják a hangulatodat.

CSÜTÖRTÖK – január 31.:  Még ma is egész nap a Nyilasban jár a Hold, vagyis a csütörtök sok tekintetben hasonló a szerdához. Ma is érdemes valami merőben mást, szokatlant csinálnod. De persze ne erőltess semmit! Inkább olyasmit válassz, ami érdekel, és lelkesít! A Nyilas Hold ebben nagyszerű. A mai napon még fogy a Hold, ami remek lehetőség a selejtezésre. Dobj ki mindent, ami már nem kell. Hihetetlenül felszabadító érzés lesz.

PÉNTEK – február 1.:  Hajnalban a Bakba lépő Hold kedvező hatású méregtelenítésnél, fogyókúránál, epilálásnál, peelingnél. Bármi ilyesmit terveztél mára, jó eredményre számíthatsz. Kérhetsz időpontot mára a kozmetikushoz, de magad is szépítheted, ápolhatod a bőrödet házilag készített természetes szépítőszerekkel.

heti holdhoroszkóp 2019. január 30-február 5. februári újhold

Különleges lehetőséget kínál a februári újhold (iStockphoto)

SZOMBAT – február 2.: Február első szombatján a Bak Hold energiája kiváló alkalom a szépítkezésre. Kényeztesd magad ma is masszázzsal, tisztítsd a bőrödet arcradírral, de ne csak az arcodon, az egész testeden! A szőrtelenítés, gyantázás, a körömápolás is aktuális. Erősítheted a szervezetedet inhalálással, szaunázással is.

VASÁRNAP – február 3.:  Kora délután jegyet vált a Hold: a Bakból átlép a Vízöntőbe. Ezt pedig tutira meg fogod érezni. Délelőtt még kissé visszafogott leszel, délután valósággal felszabadulsz. A Vízöntő Hold kicsalogat a szabadba. Nem baj, ha hideg van, ettől még sétálhatsz egy nagyot. Jót fog tenni, felfrissülsz…

HÉTFŐ – február 4.: Mindegy, melyik csillagjegyben születtél, a februári újhold hatással lesz rád. Minden újhold új esély az újításra, a változtatásra. Ne hagyd ki ezt a remek alkalmat! Már csak azért se, mert keleten ma ünneplik az újévet, amely meghatványozza az újítás hatékonyságát.

KEDD – február 5.: Valójában a holdújév keleten az időeltolódás miatt keddi napra esik. Nálunk éppen ezért is alkalmas a keddi nap, hogy kitaláld, miben akarsz megújulni. A Vízöntő Hold kicsit bolondossá tesz téged. Cseppet se bánd, inkább keresd a vidám dolgokat! Humorral, nevetve minden gördülékenyebben megy ma.

Erre figyelmeztet a heti holdhoroszkóp

heti holdhoroszkóp 2019. január 30-február 5.

Ezekben a jegyekben jár a Hold a héten

Holdújév = Vízöntő újhold

A kínai és a buddhista hagyományok követői idén az újévet február 5-én ünneplik. Számukra az óév a február 4-i újholddal ér véget. Magyar idő szerint hétfőn késő éjjel (22:04-kor) együtt áll a Nap és a Hold a Vízöntő jelében. Ez az újhold a szabadságról, a felszabadultságról, az egyediségről szól.

A Vízöntő jele szimbolizálja az őszinteséget, a humánus hozzáállást, a hagyományokkal elutasítását, az intuíciót. Ezek újholdnapján különösen hasznosak lehetnek a számodra is. Nem baj, ha kilógsz a sorból. Sőt, ma ezt várja el tőled az Univerzum. Tagadhatatlan, te a sors egyedi, megismételhetetlen csodája vagy. Erre emlékezz hétfőn!

heti holdhoroszkóp februári újhold

Újhold napján a zöld gyertya támogatja a kívánságokat (iStockphoto)

Gyújts halványzöld gyertyát újhold napján

Újhold napján érdemes halványzöld gyertyát gyújtanod, és megtervezned, hogy miben szeretnél újítani. Minden, amit most kívánsz vagy indítasz el, kihajt, mintha magot vetnél. A csíra, a növekedés színe a halványzöld. Innen a halványzöld gyertya.

Amennyiben Vízöntő szülött vagy, most, a születésnapod közelében elengedhetetlen feladatod egy pillanatra megállni, és kitalálni, melyik életterületen aktuális az újítás. Az újhold ebben támogat és segít téged. Vízöntőként egész évben most érezheted a legintenzívebben, hogy az újhold energiája mennyire hatékony. Érvényes rád mindez, ha az Ikrek, vagy a Mérleg jegyében születtél. Az újhold hétfőn késő éjjel lesz. Egész nap, és másnap kedden is bármikor meggyújthatod a gyertyát, és kívánhatsz. Hidd el, érdemes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top