Horoszkóp

6 jel, hogy ideje búcsút mondanod a mérgező kapcsolatodnak

Van egy barátod, akivel minden egyes találkozás után keserű ízt érzel a szádban? Ez az egyik biztos jele annak, hogy mérgező kapcsolatot tartasz fenn. Ha az alábbi jelek is ismerősek, ideje, hogy dobd az illetőt, és egy igaz barát után nézz!

1. jel, hogy mérgező a kapcsolatotok: minden róla szól

Egyértelműen mérgező barátról van szó, ha minden beszélgetésben ő a főszereplő. Az ő problémái, érzései, sztorijai a fontosak, téged meg sem hallgat. Nem véletlenül érzed, hogy te nem is vagy elég értékes. Valószínűleg „barátodnak” eszében sem jut, hogy neked is lehetnek gondjaid.

2. jel, hogy mérgező a kapcsolat: nem veszi komolyan a panaszaidat

Panaszkodsz valamiről, és ő mindig úgy kezdi a válaszát, hogy „jó, de legalább…”? Például, ne panaszkodj, mert nincs párod, de legalább van munkád, nem? Az ilyen jellegű megjegyzések arra utalnak, hogy semmibe veszi az aggodalmaidat, és nem igazán képes empátiát mutatni.

3. jel, hogy mérgező a kapcsolat: csak akkor keres, ha akar valamit

A barátság is kölcsönös kapcsolat, éppen ezért erősen intő jel, amikor „barátod” csak kivenni akar belőle, de ő igazán nem tesz érted semmit. Amikor neked lenne rá szükséged, ő folyton elfoglalt, ellenkező esetben viszont azonnali szolgálatkészséget vár el tőled, akár az éjszaka kellős közepén is. Vedd észre, viselkedése egyértelműen a mérgező kapcsolat jele.

mérgező barátság kapcsolat jelek

Lehet, a te barátságod is mérgező? (Thinkstockphotos)

4. jel, hogy mérgező a kapcsolat: folyton kritizál

A ruháid, az étkezési szokásaid, a hobbid, mindegy miről van szó, a mérgező barátnak sosem elég jók. Mindig és mindenben talál kifogásolni valót. Persze a háttérben általában irigység húzódik meg, ami nagyon nem baráti érzés…

5. jel, hogy a kapcsolat mérgező: jelenlétében visszafogod magad

Ha a meg kell válogatnod a szavaidat, szelektálnod kell a mondandódat, nem adhatod önmagadat, mert tartasz a reakciójától, bizony nagyon is valószínű, hogy nem a megfelelő társsal barátkozol. Ő bármit mondhat rólad, de megsértődik az őszinte szavaidon. A saját érdekedben inkább szakítsd meg ezt a mérgező és manipulatív barátságot.

6. jel, hogy a mérgező a kapcsolatotok: nem tudsz megbízni benne

Lehet, hogy csak zsigerileg érzed, hogy nem bízhatsz benne, de talán konkrét okot is adott rá, hogy kételkedj a megbízhatóságában. Milyen barátság az, amely nem a bizalmon alapul? Minden bizonnyal mérgező kapcsolat.

dailyoccupation

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top