Horoszkóp

Mi a karmád? Megmutatja az asztrológia

Az asztrológia ismeri és használja is a karma fogalmát. Vajon a horoszkópban milyen jelek utalnak a karmádra? És egyáltalán milyen karmát cipelsz magaddal a mostani életedben? Izgalmas felismerésekre világítunk rá.

Vajon mit jelentenek a retrográd bolygók a születési képletben? Az asztrológia rendszerében – mind a nyugatiban, mind az indiaiban – megtalálhatók a „visszafelé haladó” bolygók, amelyek a valóságban nem haladnak visszafelé, csupán bizonyos szögből, a Földről nézve tűnik ez a látszólagos mozgás. A retrográd bolygók Földközelbe kerülnek, hatásuk, erejük felerősödik, ezért jelentőségüket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Tízből kilenc ember képletében található retrográd bolygó. Egyes statisztikák szerint a két-három retrográd bolygó előfordulása a leggyakoribb, ritkább, hogy valakinek egyáltalán nincs ilyen bolygó a horoszkópjában. A hátráló bolygók mindenkor nézőpontváltásra tanítanak. Azt jelzi, hogy kapcsolódni kell a múlt befejezetlen karmájához, amit ebben az életben kell lezárni. 

A retrográd bolygóval született ember azokkal a tapasztalatokkal találkozik most, amelyek problémát okoztak a korábbi életében. Ezeket más szinten éli meg, de fel kell ismernie a korábbi működését, amely kihatással van a mostani életére. Ha figyelmen kívül hagyja, nem ismeri el, akadályoztatás, frusztráció és kényszeresség formájában jelez a tudat.

Németvölgyi-Nagy Renáta könyv

Karma, látszat és valóság

A múlt karmája – rossz emlékek a múltból

Retrográd Merkúr: gyermekek és tudás karmája

Akinek a képletében a Merkúr végez retrográd mozgást, korábbi életeiben visszaélhetett a tudással, az információval. Kárt okozott a szavaival, lehetett számító, ravasz, szélhámos-kereskedő, hazudozó. Lehetett nagyot mondó, aki elferdítette a valóságot, döntéseiben a saját érdekeit nézte, kihasznált másokat. Olyan múlt, ahol a gyerekkel nem törődött, nem bánt vele jól, vagy nem vállalta fel.

Retrográd Vénusz: pénz és szeretet karmája

A retrográd Vénusz olyan karmára utal, amikor az illető korábbi életeiben a látszatra ügyelt, felszínesség, tartalom nélküliség jellemezte, az élvezeteket, az életörömeit részesítette előnyben. Visszaélhetett a szexuális energiájával, pénzzel kihasznált másokat. A pénz túl fontos volt, vagy a pénz, a kényelem fontosabb volt, mint a szeretet, szerelem. Nem tudott szeretni, áldozatot hozni, többnek, szebbnek, jobbnak mutatta magát, akit irigyeltek.

Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus decemberben megjelenő könyve, a Retrográd bolygók – Karma, látszat és valóság címmel az önismeret oldaláról járja körbe a karma témáját. A könyvet mindenkinek ajánljuk, akit mélyebben érdekel az előző életek karmája. A könyv bemutatója 2018. december 12-én lesz 19 órától az Óbudai Konferencia és Rendezvényközpontban (1037 Bokor utca 23-25.) Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A helyszínen a könyv kedvezményesen megvásárolható, Németvölgyi-Nagy Renáta dedikálja is. 

Retrográd Mars: önérvényesítés és az önállóság karmája

Akinek horoszkópjában a Mars végez retrográd mozgást, korábbi életeiben önző volt, a saját akaratát másokra erőltette erőszakosan. Csak magára figyelt, átgázolt másokon. A férfiasságával, a szexuális erejével visszaélhetett. Hősként tetszelgett. A versengés vagy az erő fitogtatása okozta a vesztét. Szerelmi párbajok, erőszakos cselekedetek, gyilkosság tarkították az életét.

Retrográd Jupiter: becsületesség karmája

Korábbi életeiben becsületességben, vagy erkölcsi témában megbukott, akinek képletében retrográd Jupiter látható. Nemesi múlt, gazdag, jómódú vagy valamilyen méltósággal bírt, lehetett ítész, tanító, guru, pap, olyan ember, akiben bíztak, és példaként követték életszemléletét, tanácsait. Bort ivott, és vizet prédikált. Olyan elveket hangoztatott, hogy ettől jóságosnak, csodálatra méltónak látták. Álszent, képmutató múlt, többnek, jobbnak láttatta magát a valóságnál. Nagyvonalúskodott, mint egy földesúr, amikor bálokat rendezett a szegényektől elszedett pénzéből.

Retrográd Szaturnusz: szolgálat, alázat karmája

Akinek képletében a retrográd a Szaturnusz, korábbi életeiben sok szenvedést okozott kemény stílusával, gonoszsággal, kihasználta a gyengébbeket, visszaélt a hatalommal. Rabszolgahajcsár, aki túl sokat követelt, és nem volt tekintettel az emberi méltóságra. Tekintélyproblémák. Lehetett rideg, megközelíthetetlen, munkamániás, megalázott vagy megszégyenített másokat. Hatalomvágyó zsarnoki múlt.

karma Németvölgyi-Nagy Renáta

A horoszkópban a retrográd bolygók utalnak a karmára (Thinkstockphotos)

Retrográd Uránusz: az intelligencia karmája

Korábbi életeiben lázadt, reformkísérletek, arrogancia jellemezte az illetőt, akinél felfedezhető a retrográd Uránusz. Lenézett másokat. Arisztokrata, polgárpukkasztó múlt, túlfűtötten lázadó, szeszélyes, különcködő, aki saját magát különlegesnek akarta képzelni. Furcsa vonzalmak, szerelmi háromszögek, biszexualitás, meleg vagy plátói kapcsolatok színezik. Az volt a lényeg, hogy mindenki megbotránkozzon. Függetlensége, kitűnni vágyása és szabadságvágya miatt megbízhatatlan volt, és kerülte a felelősségvállalást.

Retrográd Neptunusz: a tisztaság karmája

A retrográd Neptunusz olyan korábbi életekre utal, ahol az illető az ideáival, álmaival, tudatlanságával, másokat becsapott, megtévesztett. Úgy segített, hogy nem kérték. Nem kérdőjelezte meg eszközei tisztaságát, a másik sorsába láthatatlanul beleavatkozott, annak hozzájárulása nélkül. Ide-oda sodródás az életben, zavarodottság, erőtlensége miatt másokat kihasznált és a konfliktusok elől elmenekült. Szektával, fekete mágiával, téveszmékkel, álszentséggel, szeretetlenséggel kapcsolatos múlt. Szemfényvesztés, bűvészek, csalások, ámítások, szimbólumok használata.

Retrográd Plútó: a megbocsájtás karmája

Karizmatikus erejű, romboló múlt. Olyan előző életei voltak, ahol gyógyító képességei voltak, nem csak tiszta eszközökkel nagy hatalomra és befolyásra tett szert, féltek tőle. Mestere volt az alkímiának. Mindig több és több hatalomra vágyott. A szexet csak mint rituálét használta, hiányzott a valódi eggyé válás, intimitás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top