Horoszkóp

Kutatás igazolta, nagyon is működik a vonzás törvénye

Ha valakinek be akarunk férkőzni a gondolatai közé, a legjobb, ha elhitetjük vele, hogy egyáltalán nem érdekel minket – legalábbis ezt állítja a vonzás törvényéről egy vadonatúj tanulmány... Íme az izgalmas és igencsak elgondolkodtató tények.

Életünk legbiztosabb kapcsolatai azok, amelyekben pontosan tudjuk, hogyan érez irántunk a másik. De az igazán erőteljes érzelmek, könnyen lehet, kívül esnek ezen a komfortzónán. Hiszen mi izgalmasabb van annál, mint amikor nem tudjuk, vajon vonzódik-e hozzánk a másik?

vonzás törvénye párkapcsolat kutatás

Különös bizonyítékot talált a vonzás törvényére egy kutatás (Thinkstockphotos)

Kutatás igazolta a vonzás törvényét

A Virginiai Egyetem vadonatúj tanulmánya megerősíti azt a párkeresési tanácsot, amely szerint az a vonzás legerősebb törvénye, ha az ismerkedés elején titokzatosnak, elérhetetlennek mutatkozunk. Akkor is sokkal hatékonyabb ez a viselkedési mód, ha nagyon is odavagyunk a másikért. A megállapítást arra a kísérletre alapozzák, amelyben 47 egyetemista nő vett részt. A hölgyeket három csoportra osztották, és arra kérték őket, értékeljék 4-4 férfi Facebook-profilját. Az első csoportnak azt mondták, ez a négy férfi lájkolta a legtöbb képet az ő profiljukon. A második csoport tagjaival azt hitették el, ezek a férfiak a kutatásban részt vevő hölgyeket átlagosnak ítélték. A harmadik csoportnak pedig azt mondták, fogalmuk sincs, a profiljukat egyáltalán megnézték-e ezek a férfiak, és tetszett-e nekik.

A titokzatosság nagyon vonzó

Az első csoport résztvevői kifejezetten vonzónak ítélték azokat a férfiakat, akikről azt feltételezték, tetszenek nekik. A másodikban szereplők inkább ellenszenvet éreztek az őket átlagosnak ítélőkkel szemben. A legnagyobb meglepetést ugyanakkor a harmadik csoport tartogatta, akiket a bizonytalanság odáig sodort, hogy ellenállhatatlanul vonzónak ítéljék meg a férfiakat. A kutatást vezető Erin R. Whitchurch szerint tehát azt a randizási trükköt, amely szerint érdemes titokzatosnak, hűvösnek maradni az ismerkedéskor, nagyon is érdemes bevetni. A vonzás törvénye így működik a leghatékonyabban.

awarenessact

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top