Horoszkóp

Ne rejtsd el a könnyeket! Ezért érdemes gyakran sírni

Sírhatsz bánatodban és sírhatsz örömödben is. A sírás bámulatosan hat a testedre, a lelkedre. Sokan mégis elrejtik az érzéseiket, visszafogják a könnyeket. Pedig éppen a sírás segíthetne a legtöbbet. Íme, néhány igazán nyomós érv, amiért nagyon is érdemes sírni.

Sokan úgy gondolják, mert ezt tanulták, hogy az érzelmeket el kell rejteni. A sírás a gyengeség, a túlzott érzelmesség jele. Pedig ez egyáltalán nincs így. Sírni nagyon is fontos, és sírni nagyon is jó. A könnyezés ugyanis a tisztulás, a megkönnyebbülés legnagyszerűbb módja, amelynek éppen ezért érdemes utat engedni minél gyakrabban. Miért érdemes és jó sírni? Íme 3 igazán nyomós érv.

A sírás elmossa a stresszt

A sírás egyik fontos eleme a szervezet természetes gyógyítóképességének. Dr. William H. Frey minnesotai biokémikus kutatásokkal igazolta, hogy a valódi érzelmekből fakadó könnyek stresszhormont szabadítanak fel, amelyek révén a stressztől, az érzelmi blokkoktól sokkal könnyebben szabadul meg a test. A sírás oldja a feszültséget, oldja a negatív érzelmeket.

sírás jótékony hatása stesszoldás

Sírni jó és nagyon is érdemes (Thinkstockphotos)

A sírás megtisztítja a lelket

Lelked elraktározza az erős érzelmeket, amelyek aztán energiablokkok formájában akadályozzák a test és a lélek kiegyensúlyozott működését, sőt könnyen meg is betegíthetnek. A spirituális gyakorlatok – legyen az meditáció, jóga vagy imádság – könnyeket csalnak a szemedbe, hiszen felszabadítják az érzelmi blokkokat. Engedd meg magadnak a sírást, hiszen azzal a lelkedet szabadítod fel. Ezért érezhetsz valódi megkönnyebbülést a sírás követően.

A sírás leszoktat a rossz szokásokról

Számos példa és kutatás igazolja, hogy akik tudatosan törekszenek a sírásra, tudatosan engedik meg maguknak a könnyeket, könnyebben szabadulnak meg az olyan káros szenvedélyektől, mint a cigaretta, az alkohol vagy az evés. A stresszt gyakran a káros szenvedélyekkel oldják sokan. Feszült pillanatban nyúlnak a cigaretta, az alkohol vagy éppenséggel a legédesebb és legfinomabb falatok után. A sírás és a könnyek ezekről a rossz szokásoktól is megszabadíthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top