Horoszkóp

Te is meditálsz a zuhany alatt? Ezért érdemes!

A zuhanyzás nemcsak a testedre, az elmédre is kifejezetten jótékony hatással bír. A meleg vizes fürdés vagy zuhany megnyitja és segíti a csakrák tökéletes működését is. Sőt, gondoltad volna, hogy a zuhanyzás közbeni meditáció különösen hatékony? Próbáld ki, három egyszerű, de annál nagyszerűbb meditációs technikát is mutatunk hozzá.

Zuhany alatti meditáció a tökéletes tisztulásért

Tested szappanozása közben ismételgesd a következő mantrát: „Tisztítom magamat, hogy könnyűnek, békésnek és nyugodtnak érezzem magam.”

Amikor leöblíted a testedet, gondolj azokra a negatív energiákra, érzésekre, melyektől meg szeretnél szabadulni. Képzeld el, ahogyan a szappanos vízzel együtt azok is eltávoznak a lefolyón keresztül. Ezután a kezeidet lassan húzd végig a tested körül, hogy megtisztíthasd az aurát is a negatív energiáktól. Miután képzeletben leengedted a lefolyón, lentről fölfelé haladva a kezeiddel töltsd fel magad gyógyító és pozitív energiákkal. Végül állj még egyszer a vízsugár alá, csukd be a szemed, és vizualizáld, ahogyan a víz védelmező, aranyfehér fényt képez a tested körül. Lásd magad körül a különleges fényt, majd végy három mély lélegzetet, és lassan nyisd ki a szemed. Önmagában már ettől a rövid meditációtól sokkal jobban érzed majd magad.

zuhanyzás meditáció relaxáció angyalok

A zuhany alatt és a kádban is különösen fogékony lehetsz (Thinkstockphotos)

Zuhany alatti meditáció a kreativitásért

Állj szemben a zuhanyfejjel, és hagyd, hogy a víz a tarkódra, a nyakadra folyjon. Ez egy érzékeny pont ugyanis, amelynek stimulálásával segíted felszabadítani a benned rejlő kreativitást. Ahogyan folyik végig rajtad a víz, figyelj tudatosan a vízre és az érzetekre. Próbáld az elméd elcsendesíteni, és próbálj meg arra koncentrálni, amit éppen tapasztalsz ebben a néhány pillanatban. Ennek a meditációs technikának éppen az a lényege, hogy teljesen tudatában légy mindannak, ami épp történik veled. Az érzetekre, a tapasztalatokra figyelve különös megérzéseid, gondolataid támadhatnak. Ezek azok, amelyek a jelen helyzetben a leginkább támogatnak téged. Próbáld ki, érdemes.

Zuhany alatti meditáció, hogy igazán szeresd és elfogadd magad

Ahogy mosod a testedet, ismételgesd közben a következő mantrát: „Szeretlek. Köszönöm neked.”

Miközben ezt mondogatod, fontos, hogy valóban átérezd a hálát és az önszeretetet. Akár azokra a testrészekre is koncentrálhatsz, amelyeknek éppen gyógyulásra vagy nagyobb szeretetre van szükségük. Figyelj például a torkodra, ha megfáztál, vagy pontosan arra a testrészedre, melyet nem igazán szeretsz. Ahogyan leöblíted a szappant a testedről, csukd be a szemed, és tedd a kezedet a szívcsakrára. Végy öt mély lélegzetet, majd valóban tényleg engedd meg magadnak, hogy érezd a szívedből sugárzó hálát és szeretetet. A meditáció befejezése előtt ismételd még néhányszor a mantrát, majd lassan nyisd ki a szemed. Meglátod, egészen másként tekintesz magadra ezentúl, a tested pedig gyorsabban gyógyul. 

Forever Conscious

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top