Horoszkóp

Gondoltad volna, hogy nem mindegy, melyik ujjadon viseled a jegygyűrűt?

Légy üdvözölve, a Bűbájok című tantárgy legújabb előadásán, amelynek témája nem más, mint a gyűrű. A gyűrű, amely a mágia szerint az erőt képviseli, kerek formája miatt pedig az alkimisták előszeretettel hozzák kapcsolatba az idővel és a világmindenséggel. Gondoltad volna, hogy nem mindegy, melyik ujjadon viseled a gyűrűdet? Íme, a meggyőző részletek, amelyek választ adnak a kérdésre.

A gyűrűt formája miatt összekapcsolják Uroborosszal is, amely nem más, mint a mitológiában a saját farkába harapó kígyó. Uroborosz az örökkévalóság, a folyamatos megújulás jelképe, szimbóluma. A boszorkányok, a varázslók, az alkimisták szerint mindegyik ujjadnak különleges jelentősége van, vagyis korántsem mindegy, melyik ujjadon viseled a gyűrűdet. Elég csak a jegygyűrűre gondolni

Istenek és bolygók jelképezik az ujjakat

Mindegyik ujj kapcsolatban áll egy-egy görög istennel vagy istennővel és egy-egy bolygóval:

  • a hüvelykujj – Afrodité, Vénusz
  • a mutatóujj – Zeusz, Jupiter
  • a középső ujj – Szaturnusz
  • a gyűrűsujj – Apollo, Nap
  • míg a kisujj Hermész és a Merkúr erejével rendelkezik.

A Marsnak és a Holdnak nincs kimondott helye az ujjakon. Ha a mágikus energiákkal töltenéd fel a gyűrűdet, úgy a célodnak megfelelő ujjadon érdemes viselned azt.

jegygyűrű ujjak jelentése

Nem mindegy, melyik ujjon viseled a gyűrűdet (Thinkstockphotos)

Ezt jelentik az istenek és a bolygók

Az isteneket és a bolygókat sem véletlenül párosították egymáshoz. A párosítások ugyanis érdekes üzeneteket közvetítenek.

  • Zeusz – Jupiter: a műveltség, a lehetőségek, a jószerencse, a jólét és a karrier lehetősége köthető hozzájuk. Ám a mutatóujjadon akkor érdemes gyűrűt viselned, ha anyagi vagy intellektuális téren szeretnél javulást elérni.
  • Szaturnusz: a bölcsesség és a végletesség tartozik hozzá, így a középső ujjon viselt gyűrűvel azt szeretnéd elérni, hogy a legfontosabb dolgok, a kapcsolat örökké tartsanak.
  • Apollo – Nap: öröm, prófécia, gazdagság, jó egészség, a célok megvalósulása köthető hozzájuk. Apollo a tökéletes boldogsággal áld meg téged, ezért már nem is annyira meglepő, miért is viseli szinte mindenki a jegygyűrűt a negyedik ujjon.
  • Afrodité – Vénusz: béke, szépség és szerelem kapcsolódik hozzájuk, így a hüvelykujjon viselt gyűrűvel a társas kapcsolatokat, a belső harmóniát erősítheted.
  • Hermész – Merkúr: a kommunikációval, az utazással és a pénzügyi helyzettel állnak kapcsolatban, éppen ezért a kisujjra húzott gyűrűvel elérheted, hogy jobban odafigyeljenek rád a többiek, nem mellesleg biztonságban utazgathass, és mindenkor kedvező pénzügyi döntéseket hozz.

(via the mind journal)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top