Horoszkóp

Ezeket a horoszkópkliséket ideje lenne elfelejteni

Még az asztrológusok is egyetértenek abban, hogy minden csillagjegyhez társulnak olyan tévképzetek, amelyek nem mindenkire és nem feltétlenül érvényesek. Íme a leggyakoribb horoszkópklisék, amelyek egyáltalán nem biztos, hogy igazak a csillagjegyekre.

A Kos nem tud uralkodni magán

A Koshoz sokszor azonnal a faltörő jelzőt társítják, és sokan azt képzelik, csak temperamentumos, impulzív személyről lehet szó. Pedig a Kos is ugyanúgy képes az önuralomra, mint bárki más – a reakciója csak a helyzet súlyosságától függ.

A Bika lusta

A Bika gyakran megkapja, hogy lusta, pedig valójában az egyik legszorgalmasabb csillagjegy. Keményen hajt a céljaiért, és ennek a pihenés, a szünet is a része. 

Az Ikrek megbízhatatlan és kétszínű

Az Ikrek portréja ellenére nem minden esetben mutat két arcot. Inkább arról van szó, hogy jól alkalmazkodik, idomul másokhoz. A megbízhatatlanság pedig hamis vád: a kommunikáció mestereként tőle fogsz legbiztosabban választ kapni az üzeneteidre.

A Rák mindenen elsírja magát

A Rákot elragadhatják az érzelmei, ez előfordul, a páncélja azonban kemény marad. A közhiedelemmel ellentétben nagyon is képes megőrizni a hidegvérét.

Az Oroszlán igazi drámakirálynő

Reflektormániás, drámakirály/királynő – általában ezt kapják az Oroszlánok a sztereotípiák síkján. Érdemes azonban elgondolkozni, vajon mi húzódhat a csillogó felszín mögött. Sokszor ugyanis bizonytalanság és félelem.

A Szűz kontrollmániás

A Szűz szereti, ha rendben mennek a dolgok, de ez nem jelenti, hogy ne lenne rugalmas vagy kompromisszumkész. A javaslatokat meghallgatja, és meg is fontolja, de ne várj tőle hatalmas dicséretet.

előítélet horoszkóp csillagjegy

Ezek a leggyakoribb előítéletek (Thinkstockphotos)

A Mérleg döntésképtelen

Attól, mert a Mérleg folyton az egyensúly megteremtésére törekszik, igenis képes állást foglalni egyik vagy másik oldalon. Megállapodásra sem képtelen, csak szabadságvágya miatt néha igénye van egy kis levegőre.

A Skorpió megszállottként viselkedik

Tény, hogy a Skorpió a végletek embere, de azért nem klinikai eset. Ha valamit a fejébe vesz, addig nem nyugszik, amíg meg nem valósítja – a legtöbbször azonban józan mérlegelés előzi meg, hogy valóban érdemes-e utánamennie az adott célnak.

A Nyilas rosszindulatú

A Nyilast brutális őszintesége miatt könyvelik el sokan rosszindulatúnak. Pedig az őszinteség csodálatos tulajdonság, arról pedig nem a Nyilas tehet, ha valaki nem bírja a kritikát. 

A Bak egy jégcsap

Ha Bak vagy, biztos sokszor megkaptad, hogy munkamániás, szívtelen jégcsap vagy. Aki így könyvel el, az lusta a sorok között olvasni: hiszen valójában neked van a legmelegebb szíved, és a vicceket is imádod.

A Vízöntőnek elment az esze

A Vízöntő igazi szabad szellem, aki képes a dobozokon kívül gondolkozni. Ez még nem jelenti azt, hogy lökött lenne. Ő mer nagyot álmodni, és hisz a merész ötleteiben.

A Halakra nem lehet számítani

A Halakra egyszerűen gonoszság azt mondani, hogy megbízhatatlan. Pusztán máshogy látja a világot (akár a hal a víz alól) mint a többiek, de valójában lojális, és mindig jót akar. 

bustle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top