Horoszkóp

Ma van a harmadik 10 milliószoros nap 2018-ban

Július 16-án ünneplik a buddhisták az év harmadik 10 milliószoros napját. Ma különös erővel hatnak a gondolatok, ma különös erővel teremtheted meg mindazt, amire igazán vágysz. Légy ma könyörületes, jószívű és kedves, viszonzásként 10 milliószoros erővel kapod vissza a jó cselekedeteket. Mi mindenre alkalmas a mai nap? Íme a részletek.

Minden évben négy tízmilliószoros napot ünnepelnek a tibeti szerzetesek a buddhista hagyományok szerint. A Nagy Buddha-napokat a tibeti naptár szerinti első, negyedik, hatodik és kilencedik holdhónapok 15. napján tartják. 2018-ban már a harmadik tízmilliószoros napra ébredhettél július 16-án.

Ezt jelentik a 10 milliószoros napok

  1. Az év első 10 milliószoros napját a tibetiek a Csoda napjának nevezik. Az elnevezés onnan ered, hogy Buddha 15 napon át csodákat mutatott be, amelyek arra ösztönözték az embereket, hogy kövessék a Dharma tanításait.
  2. Az év második tízmilliószoros napja Buddha megvilágosodásának ünnepe. Siddharta herceg 35 évesen a Bodhi fája alatt világosult meg. A bodhi szó szerint is megvilágosodást jelent. A tibetiek ezen a napon a megvilágosodás és a buddhizmus születését ünneplik.
  3. Az év harmadik tízmilliószoros napja, amely 2018-ban július 16-ra esik, a Csodás igazság napja. Buddha ezen a napon tanította meg követőinek a Négy Csodálatos Igazság tanát, és megforgatta a Dharma kerekét. A dharma vallást, természetet, igazságot, törvényt jelent. A tibetiek szerint pedig ez a legfontosabb szerep, amit az embereknek az életük során el kell sajátítaniuk.
  4. Az év utolsó tízmilliószoros napján Buddha mennybe emelkedésére emlékeznek a tibetiek, amelyre idén október 30-án kerül sor.
10 milliószoros nap 2018. július 16.

Július 16-án az év harmadik 10 milliószoros napját ünneplik a tibetiek (Thinkstockphotos)

Erre használd a 10 milliószoros napok erejét

  • Ma gondolkodj, beszélj és cselekedj pozitívan. Jelen időben fogalmazd meg a kéréseidet, hiszen már most szeretnéd azokat megtapasztalni, nem valamikor, egyszer, majd.
  • Ma tudatosan figyelj a gondolataira, hiszen 10 milliószoros erővel hatnak. Légy elfogadó, kedves, szeretetteljes. Kerüld a negatív gondolatokat, hiszen azok is pontosan ilyen erővel működnek.
  • A szeretet ma mindennél fontosabb. Minél több emberrel osztod meg a szeretetedet, annál többet kapsz vissza. Ma egyetlen szívből érkező ölelés is csodákat tehet.
  • Ma légy hálás mindenért, amit elértél, amid megvan. Gondold végig, mi mindenért érezhetsz hálát. A hála erejével teremthetsz még több boldogságot, még több jó érzést, még több szeretetet, még több anyagi biztonságot.
  • Légy különösen türelmes. Ma még inkább igaz a mondás: A türelem rózsát terem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top