Horoszkóp

5 jel figyelmeztet, hogy túl sokat adsz magadból

Könnyen lehet, furcsán hangzik, de még az önzetlenségnek is vannak határai. Nem biztos, hogy az a jó, amikor túlzottan is sokat adsz magadból, amikor csak a többiek érdekét nézed. Ezek a jelek nagyon erősen figyelmeztetnek téged. Tapasztaltad már valamelyiket? Ha igen, ideje nemet mondanod mások kéréseire.

Bár a kedvesség, az együttérzés és az önzetlenség nagyon becses tulajdonságok, mégis létezik az az állapot, amikor talán már túlzottan is sokat adsz másoknak. Persze fontos törődni a többiekkel is, de amikor mindez a saját boldogságod árán történik meg, érdemes elgondolkodni, vajon megéri-e. Az alábbi jelek mindenképpen óvatosságra intenek.

1. Az emberek kihasználnak

Ha másokat rendszeresen magad elé helyezel, azt ők gyorsan észre is fogják venni. Az igazi barátaid nem próbálnak meg hasznot húzni belőled, de a távolabbi ismerőseid igen. Elkezdik azt feltételezni, kérjenek bármit, te úgyis segíteni fogsz. Ha kiállsz magadért, attól még nem vagy szívtelen. Ha úgy érzed, elárasztanak a kérésekkel, nem vagy jól, vagy csak nem szeretnél valamit megtenni, egyáltalán nem baj, ha nemet mondasz.

2. Elrejted a valódi érzéseidet

Ha te vagy az egyetlen, aki nem ért egyet a társasággal, hajlamos vagy inkább megtartani magadnak a véleményedet, mert attól félsz, kevésbé kedvelnek majd, ha nem értesz velük egyet. Fogadd el, nem lehet mindenkinek tetszeni. Légy önmagad, légy kedves, és a szeretteid azért fognak szeretni, mert az vagy, aki.

3. Mindenkit magad elé helyezel

Ha a kedvességed miatt már a saját boldogulásodat is veszélyezteted, a többiek bizonyosan arra fognak használni, hogy maguk jussanak előbbre. Fontos, hogy világos határokat szabj magadnak és a többieknek, figyelj rá, mások ne gyengeségként értelmezzék a kedvességedet.

önzetlenség túl sokat ad

Ezekből a jelekből tudhatod, túl sokat adsz másoknak (Pixels)

4. Nincs elég időd magadra

Ha minden idődet arra fordítod, hogy mindenkit boldoggá tegyél, talán éppen magadra nem jut időd, pedig magadnak adni szeretetet és figyelmet legalább annyira fontos, mint másoknak. Ahhoz, hogy boldog légy, és tovább tudj segíteni, neked is szükséged van feltöltődésre.

5. Vonzod a bajba jutott embereket

Mivel végtelenül kedves és törődő típus vagy, a kétségbeesett emberek gyakran kapaszkodnak beléd, hiszen lehetőségnek látják a kedvességedet. Ha valaki túl sokat kér tőled, tanulj meg nemet mondani. Ez nem azt jelenti, hogy önző vagy, egyszerűen csak egy szükséges és számodra fontos lépés.

 (via David Wolfe)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top