Horoszkóp

7 jel, hogy a legkedvesebb személyiségtípusba tartozol

Vajon miben hasonlítasz Erzsébet királynéhoz? Ha te is a legkedvesebb személyiségtípusba tartozol, ahogyan ő is, akkor bizony nagyon sok közös vonást hordoztok. Milyen ismérvek különböztetnek meg a többiektől? Íme az igazán izgalmas részletek. Nos, te is a legkedvesebbek közé tartozol?

Talán a teljes Myers–Briggs-személyiségspektrum legkedvesebb emberei az ISTJ-személyiségtípusba tartoznak. E típus képviselője volt például George Washington vagy a rendkívül népszerű II. Erzsébet királynő.

Az ISTJ rövidítés introvertált, jó megfigyelőképességgel megáldott, gondolkodó és világosan értékelő embereket jelent. Most mutatjuk, milyen jellemzők írják le legjobban ezt a személyiségtípust.

1. Rendszeresen hallod, hogy régimódi vagy

Az ISTJ-típus annyira régimódi, amennyire ez lehetséges – és ez mindenképpen pozitívan értendő. Értékeled a hagyományokat, és inkább a biztos utat választod a bizonytalan helyett.

2. A tökéletes nap az, amit otthon töltesz a családdal

Az ISTJ-típus imádja a családját, és egy nehéz hét után szívesen marad otthon főzőcskézni, beszélgetni, játszani velük. Tipikusan introvertált, ezért leginkább otthon, egyedül vagy a szűk családi körben tud lazítani, pihenni.

3. Gyakorlatias tanácsokért téged keresnek

Te vagy a felelősségteljesség mintaképe. Nem véletlenül keresnek a barátok éppen téged, amikor az adóbevallással akadnak problémáik, vagy a gyerekneveléshez kérnek praktikus tanácsokat. Miért éppen téged kérdeznek? Mert tudják, hogy körültekintő és hasznos javaslatokkal látod el őket.

személyiség típusok

Ezekből a jelekből felismerheted, te is a legkedvesebbek közé tartozol (Thinkstockphotos)

4. A munkában gyakran vezető pozícióban kötsz ki

De az is lehet, könyvelő vagy éppenséggel tudós leszel. A számok kedvesek a szívednek, és jól is tudod kezelni azokat. Mivel kitartó és kemény munkaerő vagy, nem szokott gondot okozni az álláskeresés és persze a felelősségteljes munka.

5. Fontosnak érzed a saját igazadat

Hajlamos lehetsz a magad igazához ragaszkodni még akkor is, ha a másik érdeke mást kívánna. Ezt a viselkedést bizony gyakran róhatják fel hibádként, és a párkapcsolataidat is megnehezíti. Te sosem leszel az az ember vagy, aki belemegy egy kegyes hazugságba.

6. Veled az őszinteség a legjobb stratégia

Az ISTJ-típus már-már a kíméletlenségig őszinte. Ez kontextustól függően lehet pozitív vagy negatív. Viszont te sem viseled, amikor mások nem a valóságot mondják el.

7. Nyugodt és logikus ember vagy

A céljaid megvalósításáért mindent megteszel. Nem rohansz a vesztedbe, lassacskán, lépésről lépésre haladva, logikus érvekkel is alátámasztva éred el, amit kitűzöl magad elé. Nagyon nehéz kizökkenteni a nyugalmadból, és ha sikerül, akkor is hamar lehiggadsz.

(via The Mind’s Journal)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top