Horoszkóp

Egyszerű gyakorlattal ismerheted fel a tested üzeneteit

A tested különböző módon jelez, hogy éppen valami nincs a legnagyobb rendben veled. A jelzésekre a legtöbben csak akkor figyelnek fel, amikor már késő, amikor komolyabb betegségek tünetei jelentkeznek. Egyszerű, mégis nagyon hatékony és kellemes gyakorlattal értheted meg a tested jelzéseit, üzeneteit. Kipróbálod?

Ha nem alszol jól, sokszor érzed kényelmetlenül magad, nyugtalan vagy, tartósan fáj valamid, akkor bizony foglalkozni kell mindezzel. A tested általában előre jelzi, amikor túlfeszíted a határokat, csak jól kell ezeket a figyelmeztetéseket kódolni. Ahhoz, hogy felfigyelhess a jelekre, érdemes kicsit befelé fordulni, és csak magadra figyelni. Erre jó például a meditáció vagy a jóga, és természetesen a következő egyszerű, de annál hatékonyabb gyakorlat.

test jelzés kimerültség jelek

Hatékony gyakorlattal ismerd fel a tested jelzéseit. (Thinkstockphotos)

1. Állj a zuhany alá, engedd meg a meleg vizet, és csukd be a szemed. Ne csinálj semmit, csak állj a víz alatt, és hagyd végigfolyni a testeden. Próbálj csak erre az érzésre koncentrálni, semmi más külső tényezővel ne foglalkozz. Éld meg minél intenzívebben ezeket a pillanatokat, az itt és a most pillanatát. 

2. Még mindig csukott szemmel irányítsd a figyelmedet tested problémás területére. Ez lehet egy fájó váll vagy égő seb. Csak erre összpontosíts, közben lélegezz mélyeket, és tedd fel a kérdést, vajon mit jelezhet a fájdalom?

3. Miután felvetetted a kérdést, akár azonnali reakciót vagy intuitív érzést is kaphatsz. Ez lehet egy szó, látomás vagy kép, de az is lehet, hogy felerősödik a fájdalom. Csak figyelj rá, ne akard rögtön megfejteni.

Fontos, hogy rendszeresen végezz hasonló gyakorlatokat. Kapcsolj ki, és próbálj csak arra figyelni, mit érzel az adott pillanatban. Azáltal, hogy folyamatosan elvégzed a gyakorlatot, egyre élesebben ismerheted fel a tested reakcióit, vagyis hogy mi és miért történik veled, tested milyen üzeneteket közvetít feléd.

Forever Conscious

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top