Horoszkóp

A mai 10 milliószoros nap minden korábbinál különlegesebb

A mai tízmilliószoros nap még erőteljesebb és még különlegesebb, mint általában. A csodálatra méltó tibeti ünnepnap energiáit a telihold ereje tovább fokozza. Ma könnyen lehetséges, hogy a kéréseid, a vágyaid csodával határos módon teljesülnek. Ma minden megtörténhet. Mi mindenre érdemes ezen a bámulatos, már-már elképzelhetetlen erejű napon figyelned? Összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket.

A tibeti szerzetesek a buddhista hagyományok szerint minden évben négy tízmilliószoros napot tartanak számon. A Nagy Buddha-napok a legjelentősebb ünnepek a buddhisták között, amelyeket ugyanakkor a nyugati világban is egyre többen ismernek és tartanak számon. A tibeti naptárban az ünnepeket a hold állásához igazítják, minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napjára esnek ezek a különleges időpontok. A tízmilliószoros napok Buddha fejlődésének állomásaihoz és megvilágosodásához kapcsolódnak.

Tízmilliószoros napok 2018-ban

  1. Az első holdhónap 15. napját a tibetiek a Csoda napjának (Chotrul Düchen) nevezik, amely onnan ered, hogy Buddha 15 napon át mutatott be csodákat, amelyekkel arra inspirálta az embereket, hogy kövessék tanításait. 2018-ban március 2-ára esett ez a nap.
  2. A negyedik holdhónap 15. napja, vagyis az év második tízmilliószoros napja Buddha megvilágosodásának ünnepe (Saka Dawa Düchen). Idén ez a nap május 29-re esik, és ezen a napon a buddhizmus születését is ünneplik.
  3. A hatodik holdhónap 15. napját Csodás Igazságnak (Chökhor Düchen) nevezik a tibetiek. Buddha ezen a napon tanította meg követőienek a Négy Nemes Igazság tanát, és először forgatta meg az igazság, a törvény kerekét (Dharma). Ez az ünnepnap 2018. július 16-ára esik.
  4. Végül pedig a negyedik tízmilliószoros napon, amely a kilencedik holdhónap 15. napjára esik, Buddha mennybe emelkedett (Lha Bab Düchen), amelyet 2018. október 30-án ünnepelnek.
10 milliószoros napok Buddha ünnepek május 29.

A május 29-i tízmilliószoros nap még erőteljesebb, mint bármikor (Thinkstockphotos)

Különleges a májusi tízmilliószoros nap

Május 29-én telihold ragyog az égen. A telihold energiája megszázszorozza annak a napnak az energiáját, amikor teljes valójában világítja be a Földet. Így ma nem “egyszerű” tízmilliószoros napot ünneplünk, hanem telihold energiájával együtt ható napot. Egészen elképesztően magas energiarezgést jelent mindez, ezért ne lepődj meg, ha kedden minden másnak tűnik, ha testedben, lelkedben érzed az energiákat, ha sokkal érzékenyebben reagálsz a mai nap eseményeire. Ma mindennél fontosabb a pozitív és nyitott gondolkodás, hiszen olyan csodák várnak rád, amelyek csak ritkán adódnak az életedben.

Ha pozitív változást szeretnél,

gondolkodj pozitívan önmagadról, az elérendő célodról a tízmilliószoros napon. Fordulj önmagad és mások felé is szeretettel, könyörülettel és segítő szándékkal. A mai napon tégy csupa olyan dolgot, amit el szeretnél érni. Ha szeretetre vágysz, adj minél több szeretetet, pénzt szeretnél, segíts önzetlenül ma azoknak, akik rászorulnak, és ha párkapcsolatra vágysz, lásd magad a társad mellett.

A  mai napon a világot is jobbá teheted pusztán a gondolatod erejével. Képzeld el a boldogságot, a békét, a szeretet a Földön. Ma érezz hálát mindenért, amit az élettől kaptál. A munkádért, a szeretteidért, az egészségedért, a lakásodért, az életedért. Mindenért, ami csak eszedbe jut.

Engedd el ma a félelmeket, a bizonytalanságot, a szorongást. Képzeld el mindet úgy, mint egy hatalmas lufit, és egyszerűen engedd szélnek. Hadd repüljön minél feljebb és minél távolabb tőled. Légy gondtalan és vidám, és légy ma minél tudatosabb. Ez a tízmilliószoros napok célja és legfőbb értelme.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top