Horoszkóp

Ha ebben a hónapban születtél, okosabb vagy mindenkinél

Tanulmányokkal igazolták, az év e hónapjának szülöttei okosabbak mindenki másnál. Legalábbis ebben a hónapban ünnepli a születésnapját a legtöbb sikeres, tehetséges és igazán intelligens ember. Két olyan csillagjegy létezik, amelyek szülötteiről a tudomány is úgy gondolja, ők a legokosabbak. Vajon te is köztük vagy?

Egy előző évi tanulmányban a kutatók arra a következtetésre jutottak, a legokosabb emberek – vagy legalábbis átlagosan a legtöbb magasan intelligens típus – szeptemberben ünnepli a születésnapját. Nos, az asztrológusok csöppet sem lepődnek meg mindezen, ugyanis szeptember a Szűz és a Mérleg csillagjegyek hónapja.

Nem minden Szűz és Mérleg szeptemberi

A Szűz jegyében augusztus 24. és szeptember 23. között jár a Nap, míg a Mérlegben szeptember 24. és október 23. között tartózkodik. A Szűz uralkodó bolygója a Merkúr, amelyet az asztrológia az értelem, az ész bolygójának is nevez. A Szűz rendkívül alapos és precíz, bámulatosan látja a részleteket, az összefüggéseket, rendszerben gondolkodik, kifejezetten intelligens típus. Nos, amit a horoszkópok eddig is tudtak, azt most már tudományosan is igazolták.

A Merkúr az intelligencia bolygója

A Merkúr helyzete a születési horoszkópban az intelligenciát, a kommunikációs képességeket, eszközöket, lehetőségeket jelzi. A Mérleg csillagjegyet ugyan a Vénusz bolygó uralja, mégis ők azok, akik képesek egyidejűleg akár több dologra is figyelni. Levegős jegyként kifejezetten intellektuális típusok, született bölcsességgel, bámulatos diplomáciai érzékkel.

intelligencia okos csillagjegyek

Szeptemberben születnek a legokosabb emberek (Thinkstockphotos)

A kutatók születési hónapok szerint vizsgálódtak

A kutatók többféle szempontot vettek figyelembe vizsgálódásuk során. Többek között megnézték a társadalmi, gazdasági helyzetet, a nemet, az életkort, a tanulmányi eredményeket. A Floridában végzett kutatásban több mint 1,2 millió diák vett részt. A csillagjegyeket ugyan nem vizsgálták, a születési időpontokat viszont nagyon is figyelembe vették. Végül az irdatlan mennyiségű adat feldolgozását követően megállapították, a szeptemberben született fiatalok tanulmányi eredményei a legkiemelkedőbbek. Sőt, arra is fény derült, a szeptemberiek között kiugróan magas a balkezesek aránya, ez a kreatív, alkotó és problémamegoldó gondolkodásban segítheti őket.

(via magical recipe)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top