Horoszkóp

Ezt a jógapózt próbáld ki a horoszkóp szerint

A jóga népszerűsége vitathatatlan. Nem véletlenül, hiszen ez a bámulatos mozgásforma testre, lélekre, szellemre egyaránt hat, kikapcsol és ellazít, feszesít, nyújtja az izmokat, csodásan formálja a testet. A csillagjegyek személyiségéhez más és más jógapóz illik. Ez az, amivel a leghatékonyabban lazíthatod el magad például egy stresszes napot követően. Melyik ászanát gyakorold a lehető leggyakrabban? Ebből a rendhagyó horoszkópból kiderül. Kipróbálod? Önmagában a csodaszép és inspiráló képek miatt is érdemes ezt a cikket elolvasni.

A Kos (március 20. – április 19.)

Kos jegyűként a harcos pózok segítenek téged a leginkább. Erősítik benned a lelkesedést, az aktivitást, a céltudatosságot, amelyre oly annyira vágysz. Próbáld meg minél gyakrabban beilleszteni a napodba a Harcos ászanák bármelyikét, és az eredmény sem marad el.

kos horoszkóp jóga ászana

A Harcos jógapózok a Kos céltudatosságát, aktivitását segítik (Thinkstockphotos)

A Bika (április 19. – május 20.)

Bika jegyűként a híd- vagy kerékpózt érdemes minél többször gyakorolnod. Amellett, hogy ez az ászana a földön tart, rendkívüli módon erősíti és hajlékonnyá teszi a testedet. Számodra a rugalmasság elsajátítása minél fontosabb, a jóga ebben bámulatosan sokat segít.

jógapózok Bika horoszkóp

A híd- vagy kerékpóz segít a Bikának a rugalmasságban, a hajlékonyságban (Thinkstockphotos)

Az Ikrek (május 21. – június 20.)

Ikrek jegyűként a kobrapózt tanácsos minél többször gyakorolnod. Az ászana a csillagjegyed kettősségét szimbolizálja, hiszen egyrészt a földön tart, ugyanakkor határozottságot, elszántságot, dinamizmust tükröz. Egyszer aktív, tettre kész, lelkes, máskor pedig mélabúra is hajlamos személyiségedet a jógagyakorlattal könnyedén hozhatod egyensúlyba.

ikrek horoszkóp jóga ászana

A Kobrapóz az Ikrek kettősségét egyensúlyzza

A Rák (június 21. – július 22.)

Rák jegyűként a napüdvözletekkel – amely nem önálló ászana, hanem a jóga alapvető gyakorlatsora – megnyithatod a szíved az érzelmek felé. Gyakorold minél többet, ha teheted a szabad levegőn, áldásos hatását nagyon gyorsan érezni fogod, hiszen nyugalmat, békét nyerhetsz általa.

rák horoszkóp ászana jóga

A napüdvözletekkel a Rák békére, szeretetre lelhet (Thinkstockphotos)

Az Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Oroszlán jegyűként a macskapóz rendszeres gyakorlását a derekad és a hátad gyorsan meghálálja. Amellett, hogy a jógapóz remekül nyújtja a gerinc körüli izmokat, a nyakat, erősíti a hasat, ellazít és az érzelmi feszültségeket is oldja. Próbáld ki minél gyakrabban, valódi nagymacskaként imádni fogod.

oroszlán horoszkóp jóga ászana

A macskapóz könnyen oldja az Oroszlán feszültségét (Thinkstockphotos)

A Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Szűz jegyűként a hegytartás vagy a lefelé néző kutyapóz erősíti a földdel való kapcsolatodat. Munka közben is érdemes napi néhány percet nyújtanod a testedet ebben az ászanában. Amellett, hogy felfrissíti a gondolataidat, energiát is nyerhetsz általa. Erősít, stabilizál, kiegyensúlyoz. Próbáld csak ki, milyen jótékonyan hat a szervezetedre.

szűz horoszkóp jógapózok

A hegytartás energiával tölti fel a Szűz csillagjegyet (Thinkstockphotos)

A Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

Mérleg jegyűként a saspóz különösen hatékony az elmédre és a testedre. Ez az egyensúlyozó ászanát csöppet sem egyszerű kitartani, elszántságot, türelmet igényel, rendszeres gyakorlást igényel. Próbáld ki és fejlődj benne, hiszen éppen azt az érzelmi egyensúlyt és harmóniát hozza meg, amit annyira keresel az életedben. Megéri a ráfordított energiát.

mérleg horoszkóp jóga ászana

A saspóz az egyensúlyban segít a Mérlegnek (Thinkstock)

A Skorpió (október 23. – november 21.)

Skorpió jegyűként erős érzelmek mozgatnak meg téged is, intenzíven, tevékenyen éled a mindennapokat. A csónakpóz amellett, hogy erősíti a lábakat, a gerincet, a hasizmokat, nem beszélve az állóképességről és a koncentrációról, tökéletesen kivitelezni valódi kihívást jelent. Kell ennél több, hogy máris jógázni kezdj?

skorpió horoszkóp jóga ászana

A csónakpóz valódi kihívás a Skorpiónak (Thinkstockphotos)

A Nyilas (november 22. – december 21.)

Nyilas jegyűként meleg természetedhez, optimista életszemléletedhez a napüdvözletek is kifejezetten alkalmasak lennének, mégis kalandot és kihívást kereső lényedhez a félhold jógapóz illik a leginkább. Ez az egyensúlyozó ászana segít az összpontosításban, nem mellesleg fenntartja az elszántságodat, a céltudatosságot, magabiztosságot. Épp erre van a legnagyobb szükséged.

nyilas horoszkóp jógapózok

A félhold igazi kihívás a Nyilasnak (Thinkstockphotos)

A Bak (december 22. – január 19.)

Bak jegyűként a tevepóz segít, hogy elmélyedj és megismerhesd a saját tested határait, és persze a rendszeres gyakorlással tovább feszegesd azokat. Megismered a benned rejlő erőt és hajlékonyságot, a lelki egyensúlyt. Ez a jógapóz a földhöz ragaszt, ugyanakkor a fiatalon és fitten tart téged. A rugalmasság elsajátítása számodra is különösen fontos tanulandó feladat.

bak csillagjegy jóga ászana horoszkóp

A tevepóz rugalmassá, hajlékonnyá teszi a Bak testét és gondolkodását (Thinkstockphotos)

A Vízöntő (január 20. – február 18.)

Vízöntő jegyűként a szokatlan, az egyediség vonz téged a leginkább. A kéztámaszos ászanákban, mint a varjúpóz igazi kihívásra lelhetsz. Elsőre, sőt talán még a második és harmadik alkalommal is nehéznek tűnnek ezek a gyakorlatok, de épp az a lényegük, hogy rátalálj az erőre, az egyensúlyra és képes légy kitartani a pózokat. De épp ez az, amiben a legtöbbet fejlődhetsz. Izgalmas?

vízöntő csillagjegy jóga pózok horoszkóp

A kéztámaszos ászanák a Vízöntőnek valódi kihívást jelentenek (Thinkstockphotos)

A Halak (február 19. – március 20.)

Halak jegyűként kőkemény kihívás vár rád a delfinpózzal. Végezheted alkaros fekvőtámaszként (planking) vagy a csípőt hegytartásszerűen feltolva. Bárhogyan is gyakorold, az eredmény nem marad el. Rájössz, a tested bármire képes, ahogyan az elméd is, és hogy valójában csak rajtad és az akaratodon áll, milyen célokat valósítasz meg az életedben.

halak jóga ászana horoszkóp csillagjegy

A delfinpóz a Halak testét és szellemét is erősíti (Thinkstockphotos)

(via astrology answers)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top