Horoszkóp

Így teheted jobbá az életedet 4 egyszerű lépésben

Tényleg nem nagy erőfeszítés!

Sokszor úgy érezhetjük, hogy nem tudunk megbirkózni a mindennapokkal, hogy egyszerre túl sok rossz dolog történik, hogy ilyen körülmények között nem lehet tovább létezni. Most mutatunk négy trükköt, amelyekkel gyorsan felülkerekedhetsz a negatív érzéseken, és a vihar szeméből, a káoszon kívülről szemlélheted az életedet. Persze problémák így is adódhatnak, de egy kis tudatossággal sokkal könnyebben meg tudod oldani őket.

1.       Kezdj el meditálni!

Bár a napi rendszerességű meditáció sok önfegyelmet követel, tényleg működik! Már napi tíz perc is nagy hatással lehet az életedre. A legjobb, ha közvetlenül ébredés után vagy lefekvés előtt látsz hozzá, de bármikor is tudsz sort keríteni rá, mindenképp előnyös lesz. Ülj le egy székre vagy törökülésben a földre, egy párnát téve magad alá. Próbáld a gondolataidat csak kívülről, szemlélődve figyelni, hagyd őket szabadon mozogni. Ez elsőre nehéz lehet, de próbáld ki a következő légző gyakorlatokat:

Vegyél 10 mély levegőt. Ha elfelejted, hol tartasz, kezdd az elejétől!

Számolj el négyig belégzésre, négyig tartsd benn, majd négyig fújd ki. Ezt ismételd tízszer.

Képzelj el egy fénygömböt magad előtt, és lélegezd be a tisztító energiáját!

Ha kitartó vagy, hamarosan látod az eredményt!

Fotó: Pexels

2.       Koncentrálj a jó dolgokra

Az élet nem tökéletes, mindig lesznek nehézségek. De ha megpróbálsz a pozitívumokra fókuszálni, sokkal könnyebben túljuthatsz a nehézségeken. Figyeld meg a gondolataidat, különös tekintettel arra, hogy mennyi energiát fordítasz az olyan dolgokon való gondolkodásra, amelyek éppen nem működnek az életedben. Hasonlítsd össze azzal, hogy hányszor jutnak eszedbe a sikereid. Ha arra koncentrálsz, hogy milyen jó dolgok történtek veled mostanában, már meg is tetted az első lépést a pozitív életszemlélet felé! Innen nézve sokkal könnyebb lesz megjavítani az elromlott dolgokat is.

Ahogy Louise Hay mondja: „Nem a problémáimat oldom meg. A saját gondolkodásomat hangolom át, a problémák pedig megoldják magukat.”

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

3.       Ítélkezés helyett gyakorold a kedvességet!

A legtöbben túl kemények vagyunk magunkhoz. Ne feledd, hogy azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, fejlődjünk, hogy elbukjunk, majd újra felállva, legközelebb sikerrel járjunk. Nem kell mindent tudnunk. Igen, el fogjuk rontani néha, de ez az élet része, és minél kedvesebbek vagyunk magunkhoz, minél inkább meg tudjuk bocsátani a saját hibáinkat, annál könnyebb lesz az utunk.

Igazából nagyon egyszerű a képlet: ha szereted és elfogadod magad, minden sokkal könnyebbé válik.

Ezzel párhuzamosan a másik feladatod, hogy próbálj meg másokat sem elítélni. Mindenki a saját útját járja, mindenkinek a saját kihívásaival kell szembenéznie. Sosem tudhatjuk, hogy a másik éppen mivel küzd.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

4.       Ne feledd, hogy a szeretet az elsődleges célod

Mi a célom az életben? Ezt mindenki szeretné tudni. A helyzet azonban az, hogy a célod nem valami, amit esetleg megtalálsz, hanem a célod te magad vagy. A célod, hogy te magad légy, hogy megéld a saját igazságodat, és az egyetlen igazság a szeretet. Ez talán egy kicsit megfoghatatlannak tűnik, de ha már önmagad tudsz lenni, akkor beteljesítetted a célodat. Ha kétséged van, ezen gondolkozz el: hogyan tudnék jobban szeretni? És ez magadra éppúgy vonatkozik, mint másokra.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Forrás: Forever Conscious

Kiemelt képünk: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top