Horoszkóp

Íme a világ 7 legcsodásabb és legspirituálisabb helye

Ezek a bámulatos képek kétséget kizáróan a világ legcsodásabb és legspirituálisabb helyszínein készültek. Akik már jártak ott, érezték az egyedi és rendkívül különleges energiákat. Nemcsak feltölt a lenyűgöző látvány, de ezekre a helyszínekre érve Isten létezésében is hinni kezdesz. Készülj fel egy páratlan utazásra – legalább lélekben.

1. A világ legspirituálisabb helye a Machu Picchu

Aki járt már Peruban, és láthatta az inkák ősi kincsét, állítja, a Machu Picchu a világ legszentebb és legmisztikusabb helye. Az Andokban rejtőzködő káprázatos építmény nem véletlenül tartozik a világ hét csodája közé. Lenyűgöző és ámulatba ejtő. Ezt a különleges spirituális helyet mindenképpen érdemes felírni a bakancslistára.

spirituális csodás helyek a világban

Machu Picchu – a világ legspirituálisabb helyszíne (Getty)

2. Sedona, az ősi spirituális város

Az amerikai Arizona államban található Sedona városról úgy tudni, Krisztus előtt 9 ezer évvel már éltek itt emberek. A nagyon különleges és örvényként áradó energiákat szinte kézzel foghatóan lehet érezni. Nem véletlen, hogy manapság számos spirituális központnak ad helyet Sedona, ahogyan az sem, hogy a helyet találóan spirituális Disneylandnek nevezik. Az biztos, aki egyszer is megtapasztalhatja Sedona energiáit, többé nem kételkedik Isten és az angyalok létezésében.

spirituális helyek világ csodák

Sedona nemcsak látványban nyűgöz le, itt az energiákat te is érezheted (Getty)

3. Stonehenge, a világ egyik legmisztikusabb helye

Évszázadok óta próbálják megfejteni az angliai Stonehenge rejtélyét. Nem tudni a valódi célját, hogy valójában mire is használták a bámulatos köveket az ősi időkben, az viszont biztos, a nyári napforduló idején pompázatos látványt nyújt a helyszín, és a nap energiája mindennél erősebben érezhető. A Nap és a Hold változását őseink nagyon pontosan követték, életüket természetes módon ehhez a két égitesthez igazították. Stonehenge lehetett imahely, templom, talán sírkövek halmaza, az ugyanakkor biztos, a hely különleges spirituális energiái szinte tapinthatóak.

spirituális helyek

Stonehenge a világ egyik legmisztikusabb helyszíne (Getty)

4. A Kráter-tó pompázatos látványt kínál

A Kráter-tó (Crater Lake) vidéke az ősi, amerikai indiánok szent és spirituális helyének számított. Az amerikai Oregon államban található különleges tavat a világ hetedik legmélyebb állóvizeként jegyzik. A közel 8 ezer éves tó a Mazama tűzhányó beomlásának köszönheti létrejöttét. 665 méter mély és káprázatosan tiszte vize páratlan látványt nyújt az odalátogatóknak.

spirituális helyek

A Kráter-tó valójában egy vulkán beomlásának köszönheti a létrejöttét (Getty)

5. Ausztrália spirituális központja, az Uluru

A különleges spirituális hely a földrész közepének jobb oldalán található, és nem véletlenül emlegetik Ausztrália spirituális központjaként. Akik oly szerencsések, hogy járhattak ezen a vidéken, mindannyian állítják, a hely energiáját azonnal érezni lehet, amint a közelébe érkezel. A valószínűtlenül sima, hatalmas homokkövet a helyiek Tiukurpának, vagyis az álmok idejének nevezték el. Elképzelhetetlen spirituális energiákat gyűjt magába, amit leírni és elmondani lehetetlen, csak érezni lehet.

világ spirituális helyek

Az Uluru homokkő bámulatos energiákat áraszt (Getty)

6. A Húsvét-sziget szobrai mindennél misztikusabbak

A Húsvét-sziget olyan helye a világnak, amelyről viszonylag keveset hallani. A Chilében található misztikus és erősen spirituális helyszínen közel kilencszáz hatalmas, embereket ábrázoló szobor díszeleg. Nem tudni, kik és milyen célból építették azokat, csupán annyi bizonyos, hogy máshol nem tapasztalt spirituális energiákat árasztanak magukból, és sok száz év óta tekintenek mereven a jövőbe. A kőszobrok mellett 53 különleges viskót is építettek az ősi időkben, amelyeknek ugyanakkor sem ablakai, se ajtajai nincsenek. A furcsa és szokatlan építményekről úgy hiszik, azok az univerzum titkainak őrzői.

világ spirituális helyek

A Húsvét-sziget a világ egyik legtitokzatosabb helye (Getty)

7. A buddhisták és a hinduk legszenteltebb helye

A különleges formájú, piramisra emlékeztető Kajlás-hegy a Himalája északi részén, Tibetben található. A több mint 6700 méter magas hegy a hinduk és a tibeti buddhisták legkedveltebb és legspirituálisabb helyszíne. Manapság egyre népszerűbb zarándokhely, amelyhez a világ minden tájáról érkeznek hívők és kevésbé hívők. A Föld energiaközpontjaként is szívesen emlegetett helyszín megmagyarázhatatlan rezgései utóbbiakat is szinte szó szerint megtérítik.

spirituális helyek

Tibet legszenteltebb helye a Himalája északi részén fekszik (Getty)

 

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top