Horoszkóp

Íme a 6 legnagyobb tévhit a horoszkópokról

A horoszkópok rendkívül népszerűek. Nem véletlenül, hiszen számtalan izgalmas és érdekes információ olvasható ki belőlük. Ugyanakkor nagyon sok félreértés, tévhit is kering az éterben a horoszkópokkal kapcsolatosan. Íme, a hat legjellemzőbb. Te tudtad az igazságot?

Nagyon sokan kedvelik a horoszkópokat, nem véletlen így az sem, hogy számtalan tévhit kering azokkal kapcsolatosan az interneten. Töltsünk tiszta vizet a pohárba, és oszlassuk el a legnagyobb félreértéseket.

1. tévhit a horoszkópról

Sokan úgy tudják, az aszcendens tulajdonságai csak a 30. születésnap környékén érvényesülnek a horoszkópban. Óriásit tévednek. Az aszcendens ugyanis pontosan azt mutatja meg, ki is vagy a fizikai valódat illetően. A testi vonások, a megjelenés, az első benyomás veled kapcsolatosan az aszcendensednek köszönhetők. Valójában sokkal többet árul el rólad, mint a csillagjegyed. A félreértés abból adódhat, hogy a horoszkóp szerint a 29. életéve körül a Szaturnusz bolygó hatása mindenkinél erőteljesebben érezhető, komoly fordulatot, változásokat okozva az életben. Ebben az életkorban már mindenki éretté válik, változik az életfelfogása, a szemlélete, mely alapján tehát előfordul, hogy hamis következtetéseket vonnak le. Szóval az aszcendensednek már a születésed pillanatától is nagy a jelentősége, nemcsak a későbbiek során.

2. tévhit a horoszkópról

A neten olvasható horoszkópok, legyenek bármilyen érdekesek és izgalmasak is, mindenkor csupán általánosítanak. Óriási tévedés ugyanis, hogy minden Kos ugyanolyan, vagy minden Oroszlánra ugyanazok a jellemvonások, tulajdonságok érvényesek. Nincs két pontosan azonos születési horoszkóp. Ha pontosan ismered a születésed időpontját, az csakis rád érvényes. Még az ikrek születési horoszkópja is eltér valamelyest, hiszen a második baba néhány perccel az elsőt követően jön világra. Az általános személyiségleírások, jellemzések nagy vonalakban igazak lehetnek, de nem értelmezhetőek szó szerint mindenkire.

horoszkóp tévhitek

Számos tévhit kering a horoszkópokról (Getty)

3. tévhit a horoszkópról

Akadnak olyan nézetek, amelyek szerint a modern asztrológia sokkal pontosabb a tradicionálisnál, a hagyományosnál. A valóság ezzel szemben, hogy teljesen mindegy, milyen módszert használnak az asztrológusok, a végeredmény a lényeges, az pedig ugyanaz. Egyik módszer sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Megfelelő tudással tökéletes képlet állítható fel bárkiről, teljesen mindegy, melyik asztrológiai szemlélet alapján készítették el a horoszkópot

4. tévhit a horoszkópról

Sokan félnek a mély információktól, félnek a jövőtől, ezért hallani sem akarnak negatívumokat. Úgy gondolják, az asztrológusoknak kötelességük csak a pozitívumokra koncentrálni a horoszkópképlet felállításakor. Az asztrológusnak szíve joga, mit mond el a képlet alapján. Ha úgy érzi és úgy látja a horoszkópból, hogy az mindenképpen szükséges az egyén fejlődése okán, a fájdalmas információkat is meg kell osztania a kérdezővel.

horoszkóp tévhit félreértés

Ezek a leggyakoribb félreértések a horoszkópokkal kapcsolatosan (Getty)

5. tévhit a horoszkópról

Bizony akadnak olyan emberek is, akik azért fordulnak az asztrológusokhoz, mert úgy vélik, ő az, aki megoldhatja a problémáikat. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Sem az asztrológusok, sem a jósok, sem senki más nem tudja a problémáikat megoldani, csakis kizárólag ők maguk. Az asztrológus segíthet a helyes irányt megtalálni, segíthet a döntésekben, elemezheti az adott élethelyzetet, megoldást javasolhat, de nem oldhat meg semmit. Az nem az ő feladata.

6. tévhit a horoszkópról

vízöntő csillagjegy horoszkóp tévhitekA Vízöntő csillagjegyről sokan tévesen úgy hiszik, a vizes jegyek közé tartozik. A megnevezés valóban egy kicsit megtévesztő, sőt a csillagjegy ábrázolása is egy olyan alak, aki korsóból vizet önt a földre. Mégis a Vízöntőnek sok köze nincs a vízhez, ő a levegős csillagjegyek közé tartozik.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top