Horoszkóp

Ezeknek az álmoknak különös jelentésük van

Mindenki álmodik minden éjjel. Az már nem biztos, hogy emlékszel is minden álomra. Időnként mégis olyan élénken megmarad egy álom emléke az ébredést követően, hogy akaratlanul is eltöprengsz, vajon mit jelenthetnek, mit üzenhetnek a szimbólumok. Ezúttal izgalmas álmok még különösebb jelentését ismerheted meg. Megtörtént már veled valamelyik?

Az álmok lehetnek szépek és pozitívak, de nyugtalanító érzéséket is ébreszthetnek benned. Szó szerint is, ha felriadsz éjszaka az álmodból. Az álmok leginkább szimbólumokként értelmezhetők, önálló jelentést hordoznak, de előfordulhat, hogy előre megálmodod, ami veled vagy a szeretteiddel történik. Álom közben mintha egy egészen más világba csöppennél, ami lehet ismerős és épp így idegen is.

A spirituális gondolkodók szerint az angyalok is üzenhetnek az álmokkal. A lélek alvás közben elhagyja a testet, és egy más dimenzióban folytatja útját a reggeli ébredésig. Hogy az álmok a tudattalan játékaiként funkcionálnak, vagy az angyali üzenetek közvetítői, valójában teljesen mindegy. Mindenki döntse el hite szerint. A szimbólumokat ugyanakkor mindenképpen érdemes ismerni ahhoz, hogy megérthesd az álom üzenetét. Ehhez nyújtunk segítséget.

álom szimbólum értelmezés

Az álomszimbólumok jelentése nagyon izgalmas (Getty)

Amikor ételről álmodsz,

energiaként értelmezd az álomképeket. A tudás, a táplálék forrása ez az energia. Az ételt az érzelmekkel és a spiritualitással is összekapcsolják. Amikor ételről álmodsz, azt is jelenti, éhes vagy a tudásra, a tanulásra, az új információkra. Persze, ha közben arra ébredsz, korog a gyomrod, akkor vélhetően vacsora nélkül, éhesen bújtál ágyba este.

Babáról álmodsz

A baba szimbolikus értelemben új kezdetet, új lehetőségeket vetít eléd. Így ha babával álmodtál, új inspirációkra, új fejleményekre számíthatsz hamarosan az életedben. Ez az újdonság érintheti az életed bármely területét. Spirituális értelemben születendő kisbabád az álmokon keresztül kapcsolódhat hozzád, és jelezheti, készen áll, hogy testet öltsön. Ha babát szeretnétek, jók az esélyek a fogantatáshoz.

Álmodban lebénulsz

Viszonylag gyakori ez az álomkép, amikor úgy érzed, sietnél, mennél valahová, mégsem tudsz mozdulni, a tested nem enged, egyszerűen lebénul. Gyötrő érzés. Az álmokban nagyon sokszor ugyanaz történik meg, mint amit a valóságban éltél át. Valami lebénított napközben, az álom ezt az érzést idézi fel. Spirituális értelemben valamit siettetni szeretnél az életedben, pedig meg kéne állnod, és alaposan végiggondolni a következő lépést.

Iskoláról, vizsgákról álmodsz

Könnyen előfordulhat, hosszú évekkel korábban befejezted a tanulmányokat, a vizsgák mégis rémálomként jelennek meg előtted az álmaidban. És persze olyan valóságosak, hogy izzadva riadsz fel az éjszaka közepén. Az iskola, a vizsgák szimbolikus jelentése szerint könnyen lehetséges, valamilyen megmérettetés előtt állsz, emiatt érzel belső, lelki feszültséget, de az is előfordulhat, hogy még nem készültél fel az életedben adódó új lehetőségre. Spirituális értelemben számos tanulni valód van még, a fejlődéshez tapasztalatokat kell még gyűjtened.

álom fejtés szimbólumok

Az álmokban egy másik dimenzióba utazol (Getty)

Amikor vizet látsz álmodban

A víz az érzelmek és a tudatalatti szimbóluma. Az sem mindegy ugyanakkor, milyen minőségű vízről álmodtál. Minél tisztább, annál tisztábbal az érzéseid is, és minél zavarosabb, annál nagyon zűrzavar uralkodik a lelkedben. Érdemes az álom hatására átgondolnod, milyen érzelmi problémákkal nem akarsz tudatosan szembenézni.

Üldöznek álmodban

Ez az álomkép is meglehetősen gyakori. Azt álmodod, menekülnöd kell valaki elől. Az üldözőt talán nem is látod, csak érzed, hogy a nyomodban van. Az álom üzenete szerint szorongsz, menekülsz valami miatt vagy valami, valaki elől az életedben. Ezúttal is érdemes tudatosan elgondolkodni az álmon, vajon mi az, amivel nem szeretnél szembenézni. Amikor a választ megtalálod magadban, az álom sem jelentkezik többé.

(via meaww)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top