Horoszkóp

Erre készülj decemberben a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén!

„Igazából szerelem” sorozatunkban Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek az adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Decemberi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj decemberben a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Minden hónap utolsó napján leülök a szőnyegre, kiterítem magam elé a kártyákat, behunyom a szemem, és veszek néhány mély lélegzetet. Amikor megfelelőképpen elcsendesedtem, megkérdezem:

Melyek a legfontosabb információk, amelyekre az olvasóimnak a következő hónapban szükségük van?
Mi az, ami a leginkább segíti őket abban, hogy megtapasztalják a szerelmet és a párkapcsolati boldogságot? Aztán – továbbra is behunyt szemmel, a belső vezettetésre hagyatkozva – kihúzom a kártyákat.

Az elsőt Tori Hartmann: A csakrák bölcsessége című csomagjából húzom. Ez erre a kérdésre válaszol:

Miről szól ez a hónap?

A másodikat Esther and Jerry Hicks: Getting into the Vortex (Belépés a vonzás örvényébe) című paklijából húzom, amelynek ez az alcíme: Relationship Cards (Kapcsolati kártyák). Ebből erre a kérdésre kapunk választ:

Mi lesz a feladatunk ebben a hónapban?

A harmadikat pedig Kris Carr: Crazy Sexy Love Notes (Őrülten csábos szerelmes üzenetek) című kártyáiból húzom, és ezt kérdezem hozzá:

Mivel táplálhatjuk és támogathatjuk magunkat abban a folyamatban, amit a másik két kártya üzenete elindít?

Lássuk tehát, mi vár ránk decemberben!

  • Amiről a hónap szól: Csalás.
  • Ami a feladat: A harmóniát hozó gondolatokat keresd!
  • Ami támogatni fog: Valami kiteljesítőbb dolog közeledik feléd.

1. lap: Csalás

Első olvasatra a „csalás” szó elég erősnek hangzik. Talán neked is ez jut eszedbe róla:

– Nem, én nem szoktam csalni, így aztán a decemberi szerelmi előrejelzés bizonyára nem is nekem szól.

Pedig neked szól, és nekem is és mindenki másnak is, mert mindannyian csalunk időnként úgy, hogy nem is tudunk róla. Decemberben pedig sok lehetőségünk nyílik majd arra, hogy észrevegyük ezt.

Ezek a csalásnak is nevezhető helyzetek a kapcsolatainkban akkor adódnak, amikor úgy döntünk, nem vállalhatjuk fel az érzéseinket vagy a gondolatainkat, ezért inkább mást mutatunk, mást mondunk. Vagy amikor úgy döntünk, hogy amit szeretnénk, nem kaphatjuk meg úgysem, ezért ahelyett, hogy nyíltan kérnénk, manipulációba fogunk, és úgy próbáljuk megszerezni.

Mindez nem bűn, és senki nem fogja felróni neked, hogy így viselkedsz. Egyszerűen csak sokkal több energiát rabol el tőled, mint ha helyette inkább a nyílt kommunikációt választanád. Vajon miért döntünk így? Mi okozza, hogy úgy véljük, vannak olyan helyzetek, amelyekben nem adhatjuk önmagunkat?

Ilyen típusú, kisebb-nagyobb csalásaink mélyén a félelem rejlik. Attól félünk, ha nyíltan kommunikálunk – megmutatjuk az érzéseinket vagy elkérjük, amit szeretnénk, vagy nemet mondunk arra, amit nem szeretnénk –, akkor valami baj történik. Baj történik, mert esetleg megítélnek, és olyasmit gondolnak rólunk, amit nem szeretnénk, hogy gondoljanak. Vagy talán ez után már nem fognak szeretni. Még az is előfordulhat, hogy szavakkal vagy tettekkel bántani fognak.

E gondolatok nagy része gyerekkorban rögzült, családi mintákra épül. Anélkül, hogy hosszas kutatásba fognánk annak érdekében, hogy felgöngyölítsük, hogyan és miként alakultak ki, megtehetjük azt is, hogy minden ilyen helyzetben új döntést hozunk.

Decemberben tehát, amikor azon kapod magad, hogy önmagad vállalása, valamint a nyílt kommunikáció helyett ismét egy ismerős csalásra készülsz, gondolatban mondd el magadnak az alábbiakat: Most már felnőtt vagyok. Biztonságban vagyok. Bármit is teszek, nem esik semmi bajom. Értékes vagyok és fontos. Bátran lehetek önmagam.

2. lap: A harmóniát hozó gondolatokat keresd!

Ha nem vagyunk elég tudatosak, akkor decemberben minket is könnyen elsodorhat az ünnepi készülődéssel óhatatlanul együtt járó stressz. Ez egyébként is az év legsötétebb hónapja, így nélkülöznünk kell a napsütés bátorító, felemelő energiáját. Az, hogy mennyire jó hangulatban telik ez az időszak, attól függ, hogy képesek vagyunk-e kivonni magunkat a rohanás és idegeskedés energiájából.

De nem csak ekkor lehet rendkívül hatékony módszer, ha a harmóniát hozó gondolatokat keresed, hanem minden olyan döntéshelyzetben, amely nyugtalansággal és aggodalommal jár. Amíg ugyanis a nyugtalanság, az aggodalom, a feszültség és a szorongás az uralkodó lelkiállapotod, nem tudsz jó döntést hozni. Bármilyen is legyen az adott helyzet, vissza kell térned a nyugalomba, a békébe, a harmóniába, mert ebből a lelkiállapotból fogsz majd tisztán látni, és ekkor tudsz majd jó döntést hozni.

Tudom, eddig talán épp fordítva gondolkodtál:

majd, ha végre döntöttem, megnyugszom,
ha már minden másképpen van, majd visszatér a harmónia,
nem fogok már szorongani, ha vége ennek a kilátástalan helyzetnek.

Most mégis arra kérlek, hogy fordítsd meg az egészet, és minden nehéz helyzetben keresd meg azokat a gondolatokat, amelyek segítenek visszanyerni a lelki békédet. Bármilyen konfliktusba is kerülsz, bármilyen lépés is az, ami félelemmel tölt el, ha teheted, addig ne lépj, amíg vissza nem szerezted a nyugalmadat.

Például ezek a gondolatok lehetnek a segítségedre: Minden rendben van. Amikor eljön az ideje, tudni fogom a választ. Mélyen belül harmónia van bennem, és ez most növekedni kezd. Tudom, hogy az élet folyamatosan változik, így ez a helyzet is hamarosan átalakul. Érzem, hogy vigyáznak rám. Nem vagyok egyedül. Minden szükséges segítséget időben megkapok.

3. lap: Valami kiteljesítőbb dolog közeledik feléd.

Sok év távlatából már jó látom, milyen fontos volt az életem összes pillanata ahhoz, hogy most az lehessek, aki vagyok. Ahogy nyilván te is, én is számtalan kihívásokkal teli időszakot éltem meg, és persze rengeteg olyat, ami tele volt örömmel és boldogsággal. Mindegyik fontos volt, és mindegyikre szükség volt. Érdemes volt átélnem minden egyes randevút és minden egyes szakítást. Érdemes volt felfedezni a félelmeimet (azáltal, hogy megéltem őket), majd pedig összeszedni minden bátorságomat, és kilépni az ismeretlenbe. Érdemes volt új dolgokat tanulni, és érdemes volt néhány már megismert dolgot elengedni.

Ezek az emlékek pedig a segítségemre vannak abban, hogy ma sokkal nyitottabban fogadjak minden változást vagy minden váratlan eseményt. Ma már tudom, hogy minden azért történik, mert egy olyan, nagyobb dolog van kibontakozóban, amit most még nem látok.

Decemberben ezért légy bátor, és merj nagyot álmodni! Amikor a 2018-as vágyaidról és céljaidról gondolkodsz, emeld egy kicsit magasabbra a mércét! Tudatosítsd magadban, hogy méltó vagy arra, hogy szeress és szeressenek. Méltó vagy arra, hogy egyenrangú, harmonikus, boldog párkapcsolatban élj. Méltó vagy arra, hogy olyan munkát végezz, amit szeretsz, és ami kiteljesít. Méltó vagy arra, hogy bőségben élj, és megadhass magadnak és a családodnak mindent, amire vágytok. Méltó vagy arra, hogy egészséges légy, és a testeden keresztül is megtapasztald, mennyire csodálatos az élet, és mennyire sokszínű a világ, amelyben élünk. Nyisd meg magad a lehetőségeknek, és engedd, hogy az élet elhalmozzon az ajándékaival!

Fénytől ragyogó, csodálatos decembert kívánok neked!

Sarkadi Kriszta

szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő

Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top