Horoszkóp

Hány éves a lelked? Izgalmas dolgot tudhatsz meg magadról

Azt, hogy a lelked mennyi idős, nem a jelenlegi életkorod határozza meg. Könnyen előfordulhat, már a nyugdíjas éveidet éled, a lelked ugyanakkor nagyon fiatal. Mindennek éppen az ellenkezője is igaz lehet, valójában alig éltél még a földön, máris bámulatos bölcsesség árad belőled, mert a lelked nagyon tapasztalt és öreg. Hogy valójában hány éves a lelked, arra a személyes tulajdonságaidból is következtetni lehet. Izgalmas részletek következnek.

Az élet egy utazás vagy egy iskola, ahol számtalan izgalmas ismeretet szerezhetsz. Elkövethetsz hibákat, amelyeket aztán ki is javíthatsz. Különféle felismeréseket tehetsz, de az is lehet, olyan életet élsz, amikor a lelki fejlődés nem különösebben foglalkoztat. Gondolkoztál már azon, mennyi idős lehet a lelked valójában? Mennyi előző élet tapasztalatát gyűjthetted be? Mennyi és milyen tapasztalatokkal rendelkezel? Igyekszünk válaszolni a kérdésekre.

Ezt jelenti a lelked életkora

Ha elfogadod a tézist, amely szerint nem csupán egyetlen életet élsz, hanem a lelked a fizikai halált követően tovább él, majd újabb és újabb testeket ölt, akkor el tudod fogadni, hogy a tapasztalatokkal együtt folyamatosan gyarapodik lelked életkora is. Természetesen minél többször reinkarnálódott a lelked, annál öregebb szellemnek számítasz. Sokan vannak közöttünk, akik babakorúak még lelkileg, de olyanok is, akik már szinte aggastyánok. Hogy a lelked mennyi idős, teljes mértékben független a jelenlegi életkorodtól, azt a korábbi reinkarnációk száma határozza meg. Aki még alig született újjá, babakorú, aki viszont több száz vagy akár több ezer élet tapasztalatával érkezett a mostani életébe, nagyon öreg léleknek számít. Hogy érthetőbb legyen, a lélek korát az emberi korcsoportokra vetítve szemléltetjük.

5 lélekéletkor létezik

  1. Csecsemő lélek
  2. Kisgyermek lélek
  3. Fiatal lélek
  4. Érett lélek
  5. Öreg lélek

Vajon mennyi idős a te lelked, melyik csoport tulajdonságait érzed magadra a leginkább érvényesnek?

lélek életkor előző életek

A legfiatalabb lelkek emberi viszonylatban csecsemőknek számítanak

1. Csecsemő lélek

  • A legfontosabb irány: az élni akarás
  • Tanulandó lecke: az önálló élethez szükséges alapvető ismeretek; túlélés; a halandóság elfogadása; a fizikai állapot
  • A lélek életkora emberi viszonylatban: 0–4 éves
  • Személyiségvonások: lelki éretlenség; vadság; játékosság; ingerlékenység; naivság; óvatlanság; gyerekes viselkedés; társaságfüggő, vadászó típus

Az újszülött lélekkel rendelkező emberek általában nem különösebben foglalkoznak másokkal, gyerekesnek, ártatlannak tűnnek. Nagyon egyszerűen tekintenek a világra, nem bonyolítják túl a dolgaikat. Nehezen alkalmazkodnak, nehezen illeszkednek be különböző társaságokba, jobban érzik magukat a családjuk és a közeli ismerősök körében.

lélek életkor előző életek reinkarnáció

A gyermeki lelkek kötelességtudóak

2. Gyermek lélek

  • A legfontosabb irány: a valakihez tartozás érzése
  • Tanulandó lecke: a társas viszonyok, az emberi kapcsolatok és szerepek elsajátítása
  • A lélek életkora emberi viszonylatban: 4–13 éves
  • Személyiségvonások: engedékeny típus; fegyelmezett; kötelességtudó; birtokló

A gyermek lélekkel rendelkező emberek általában keresik a helyüket a világban, szeretnék megtalálni a rendet a káoszban. Tiszta lelkűek, tartózkodóak, illemtudóak, nagyon konzervatívak, sokan közöttük istenhívők, a szabályokat követik. Alkalmazkodnak a körülöttük élőkhöz, a társadalmi és szociális elvárásokhoz.

lélek életkor reinkarnáció

A fiatal lelkűek önállóak és független típusok

3. Fiatal lélek

  • A legfontosabb irány: a függetlenség
  • Tanulandó lecke: szabad akarat, személyes fejlődés és siker
  • A lélek életkora emberi viszonylatban: 13–29 éves
  • Személyiségvonások: céltudatosság; versenyszellem; az anyagi gyarapodás igénye; vállalkozószellem; szabadság; egyéniség; önállóság; énkifejezés

A fiatal lelket tinédzser léleknek is nevezik, ők azok, akik óriási magasságokat és célokat tűznek maguk elé. Függetlenek, szabadok, intenzív társasági életet élnek, a meggazdagodás vágya hajtja őket. A fiatal életkorba lépett lelkek már felvállalják a felelősséget, ugyanakkor fáradhatatlanul dolgoznak a sikerért, a céljaik megvalósításáért.

lélek életkor reinkarnáció

Az érett lélekkel született emberek erős vágyat éreznek a harmóniára

4.  Érett lélek

  • A legfontosabb irány: a harmónia érzése
  • Tanulandó lecke: empátia, lelki stabilitás, önmagára ébredés, kapcsolatok
  • A lélek életkora emberi viszonylatban: 29–55 éves
  • Személyiségvonások: érzékenység; kíváncsiskodó típus; ideges természet; erős diplomáciai érzék; befelé tekintő; egyenlőségre törekvő; együttműködő

Az érett lélek keresi a harmóniát és a lelki békét nemcsak önmagában, de a környezetében is. Idegeskedő, sokszor feszült, ugyanakkor gondoskodó típusúak a felnőtt lélekkel rendelkező emberek. Hajlamosak lehetnek az életüket túlbonyolítani az egyszerűség helyett. Nagyvonalúak, és rendkívül fontosak a kapcsolataik. Számukra az élet már nem a túlélésről vagy az egyes szerepek elsajátításáról szól, hanem hogy megértsék magát az életet, illetve empátiát gyakoroljanak.

lelki életkor

Az öreg lelkek végigjárták az előző négy életkort

5.  Öreg lélek

  • A legfontosabb irány: a spirituális beteljesülés
  • Tanulandó lecke: a spirituális ébredés, a bölcsesség felismerése, az önállóság és a függetlenség
  • A lélek életkora emberi viszonylatban: 56+
  • Személyiségvonások: az egyedüllét, az elvonulás igénye; a lelki fejlődés; empatikus kisugárzás; emberszeretet; életuntság

Az öreg lélekkel rendelkező emberek számtalan reinkarnációs ciklust éltek meg. Már végigjárták az előző négy lelki életkort, tapasztalatokat gyűjtöttek, alaposan kiismerték az emberi kapcsolatokat, és a világról is széles ismeretekkel rendelkeznek. Sokuk számára az élet már inkább unalmas, mint izgalmakat keltő. Szívesen és gyakran meditálnak, relaxálnak, jógáznak, egyfajta bölcsesség és nyugalom sugárzik a lényükből. Az önmegvalósítás, az önismeret elsajátítása érdekli őket a leginkább.

(via mystical raven)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top