Horoszkóp

Csak kevesen látják, mi rejt a kép. Köztük vagy?

Ezt a képet valóban csak nagyon kevesen látják. Százból mindössze egyetlen ember képes érzékelni a teljes rajzot. 100 közül csak 1... Vajon te is köztük vagy? Ne keseredj el, ha mégsem sikerülne, ez az optikai illúzió ugyanis csúnyán becsapja az emberek többségének agyát.

Az optikai csalódások mindenkit becsapnak – elsőre mindenképpen. Amikor rápillantasz erre a furcsa képre, nem tudod pontosan kivenni, mi is látható rajta. Mintha valamilyen madár lenne. Látod? Biztosan, hiszen épp ezt szeretnénk elérni, elhitetni veled. Erre beszélünk rá. Agyad pedig azt fogja fel, amit látni szeretnél. Minél jobban megnézed, annál inkább látod benne a madarat. Vagy lepkét. Inkább valamilyen éjszakai lepkét látsz, igaz? Nos, mire jutottál? Elismerjük, ez az a játék, az az illúzió, ami sokaknál kiveri a biztosítékot

Rendben. Nem csigázunk tovább. Azért érdemes még egy pillantást vetni a képre. Az optikai csalódás lényege, hogy ezt a rajzot valójában középen „megfelezték”. Ugyanazt látod fehérben és feketében is. A fekete az árnyék, a fehér pedig a fénnyel megvilágított arc. A képen ugyanis egy férfi arcát láthatod teljes valójában, kalappal a fején. Még mindig nincs meg? Pillants rá ismét.

„Kiszínezve” már biztosan látod…

(via david wolfe)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top