Horoszkóp

Ezt a 10 dolgot tedd meg magadért, és bámulatosan változik az életed

Ezeket a dolgokat önmagadért tedd meg. Hogy mégis miért? A boldogságodért, az elégedett és harmonikus életedért. Vagy csak úgy, mert egyetértesz, vagy csak változtatni szeretnél, és ezek az ötletek, tippek a lehető legjobbkor érkeztek.

1. Szakíts időt a szeretteidre

Lelkileg erősít és feltölt, amikor családoddal, barátaiddal találkozol, akik értékelnek, szeretnek, és akik kíváncsiak rád. Bármilyen elfoglalt is legyen épp az életed, a szeretteidről ne feledkezz meg. Talán ez a legkevesebb, amit a boldogságodért megtehetsz.

2. Légy őszinte magaddal

Az őszinteség magától értetődőnek tűnik, mégsem olyan egyszerű. Vajon mennyire vagy önmagaddal őszinte? Könnyen lehet, becsapod magad, és nem tudsz róla. A lelked hangjára figyelve megtudhatod, ki is vagy valójában, és mi az, amire igazán vágysz.

3. A boldogság benned rejlik

Sokan a párjuktól, a munkájuktól vagy éppenséggel egy utazástól várják a boldogság érzését. Ideig-óráig ezt el is érhetik, aztán újabb ürességet fedeznek fel a szívükben. Amikor kívülről, másoktól várod, hogy boldoggá tegyenek, sosem leszel igazán elégedett, mert az érzést önmagadon belül érdemes keresned. Szeresd, és fogadd el önmagad, a boldogságod ebben rejlik.

4. Most élj

A mostban élni valójában egy csoda. Ez ugyanis az élet. Amikor a múlt miatt bánkódsz, vagy nem tudsz túllépni a korábbi szerelmen, nem éled az életed, ahogyan akkor sem, amikor amiatt aggódsz, vajon mi történik majd holnap. Próbáld ki legalább egyetlen napra, hogy csak arra figyelsz, ami éppen abban a pillanatban történik veled. Olyan csodás dolgot tapasztalhatsz, mint amit talán utoljára gyermekként éreztél: a feltétlen örömet és boldogságot.

5. Tanulhatsz a hibákból

Hibázni lehet, sőt semmi és senki nem tiltja. Bárkivel előfordul. Mit teszel, amikor felismered, hogy hibáztál? Újra elindulsz és más megoldást választva haladsz a célod felé? A lehető legjobban teszed, hiszen minden tévedésből tanulhatsz. Ismerd fel, mit és hol rontottál el, mert ezek a lehetőségek tanítanak és segítenek téged a leginkább a fejlődésed útján. Amikor újra és újra ugyanazt a hibát követed el, az élet egyre keményebb feladatokat állíthat eléd. Éppen ezért is érdemes mielőbb kijavítani a baklövéseket. Hibázni lehet, és tanulni is a hibákból.

6. Örülj mindannak, ami megadatott

Sokan újabb és újabb célokat tűznek maguk elé, amelyeket megvalósítva eleinte örömet éreznek, aztán ismét fellép a hiányérzet, mert valami egészen másra vágynának. A boldogsághoz, az elégedettséghez hozzátartozik az is, hogy örülsz, és élvezed mindazt, amit elértél, ami megadatott. Természetesen ne add fel a céljaidat továbbra sem, csak tanuld meg élvezni szívből az eddigi sikereidet is. Nézz körül, mennyi mindened vesz körül, és rájöhetsz, mennyire gazdag vagy.

boldogság öröm

A boldogság érdekében miért ne tehetnéd meg magadért mindezt?

7. Adj esélyt az álmaidnak

Szintén nagyon sokakra jellemző, hogy magukban dédelgetik az álmaikat, de valójában nem igazán adnak esélyt maguknak a megvalósításhoz. Nem tudhatod előre és biztos sem lehetsz benne, hogy valóban működni fog, de ha semmit sem teszel érte, akkor biztosan nem jutsz előrébb. Önmagadért, a saját boldogságodért teszed, nem másokért. Akkor mégis mire várnál tovább? Tégy azért, amit igazán szeretnél.

8. Mosolyogj

Egy mosoly csodákat tehet. Próbáld csak ki. Persze, az nem a legjobb taktika, ha csak magadra erőlteted, bár első lépésnek ez is megteszi. Szomorúság helyett válaszd inkább a boldogságot. Bármilyen furcsán is hangzik, de tényleg a fejedben dől el, jól avagy rosszul akarod érezni magad. Amikor a pozitív dolgokra koncentrálsz, egy idő után tényleg jó dolgok történnek veled. Ehhez pedig már egy mosoly is elég lehet.

9. Adj lehetőséget a találkozásra

Amikor párkapcsolatra vágysz, akkor az esélyt is meg kell teremted a találkozáshoz. Lépj ki a magányodból, adj esélyt az ismerkedéshez. Bármi is történt a múltban, engedd el, próbálj ismét bízni önmagadban és abban is, hogy a sors hozzád irányítja a neked való partnert.

10. Adj esélyt az újrakezdésre

Sokszor könnyebbnek tűnhet kilépni a párkapcsolatból és újrakezdeni valaki mással. Mégis a párkapcsolatok többsége megmenthető lenne, ha esélyt adnál magadnak és persze a párodnak is a fejlődésre, a változásra. Amikor energiát érzel az újrakezdésre, ugyanezt a jelenlegi párodra is fordíthatod. Persze, csak akkor, ha értelmét látod. Nagyon sok kapcsolatot a legmélyebb pontról is újra lehet építeni, ha érzed még a szeretet, az összetartozást. Miért ne kezdhetnéd újra a meglévő pároddal?

(via soul spot)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top