Horoszkóp

Ez a hosszú élet titka a 105 éves japán orvos szerint

A 105 éves japán orvos felfedte a hosszú élet titkát. Ha valaki tudhatja, ő egészen biztosan. Megosztotta életmódját is, milyen ételeket, italokat fogyasztott, mi mindent tett az egészsége érdekében. Érdemes megfogadni a tanácsait.

Ha valaki ismerhette a hosszú élet titkát, akkor dr. Shigeaki Hinohara egészen biztosan. A 105 éves japán orvos július közepén hunyt el. Halála előtt elárulta a titkot, amit mindenki tudni szeretne.

Hinohara bámulatos karriert futott be. Jelentős szerepet vállalt a japán orvoslás átalakításában, de számtalan előadást tartott a hosszú és egészséges élet lehetőségéről is. Nem véletlenül vált példaképpé a szigetországban. Még néhány hónappal a halálát megelőzően is ezen az életmodellen dolgozott.

Egy népszerű japán lapnak adott interjúban dr. Shigeaki Hinohara elárulta a hosszú élet titkát is. Szerinte néhány alapvető szabályt kell ehhez betartani, odafigyelni az étkezésre, a megfelelő mennyiségű alvásra és arra, mennyit dolgozunk. A kisgyerekek szinte egész álló nap mozognak, játszanak, aztán esznek, majd pihennek, alszanak. Felnőttként is hasonlóan kéne élni az életet.

Az idős orvos szerint energiát nem az ételekből vagy a pihentető alvásból nyersz, hanem abból, hogyan érzed magad a bőrödben. Mennyire töltött fel vagy épp merítette le az energiákat az, amivel a napot töltötted. Amit szívesen csinálsz, feltölt, amit kevésbé, inkább lemerít.

A túlsúly megrövidíti az életet. Éppen ezért nagyon fontos, csak akkor egyél, amikor tényleg éhes vagy. Dr. Hinohara a napot mindig kávéval kezdte, aztán megivott egy pohár tejet. Ivott egy pohár frissen préselt narancslevet is, amelybe belekevert egy evőkanál olívaolajat. Ebédre újabb pohár tejet fogyasztott néhány keksszel kísérve. Azt mondta, túlságosan lefoglalta a munkája, hogy többet ehetett volna. Vacsorára zöldségeket evett, mellé halat és rizst, hetente kétszer pedig tíz deka húst is elfogyasztott.

A doktor orvosságok helyett inkább a zene-, a művészet- és az állatterápiában hitt. A leghatékonyabb orvosság a vidámság és az önfeledt nevetés. Úgy tapasztalta, a betegségek a szívből erednek. Jelzések, amelyek segítenek a változtatásban. A hosszú élet ugyanis a boldogságban és az elégedettségben rejlik.

A 105 éves japán orvos szerint a hosszú élet titka a boldogságban rejlik
A 105 éves japán orvos szerint a hosszú élet titka a boldogságban rejlik (fotó: wiki)

(via ewao)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top