Horoszkóp

Ezt az 5 jógapózt minél többször gyakorold augusztusban

Az asztrológia szerint augusztus 12. és augusztus 31. között a Merkúr bolygó retrográd, vagyis hátráló mozgást végez. Hatása nyugtalansággal, szorongással tölthet el. A jóga természetesen ebben a kicsit zűrösebb időszakban is segíthet. Ez az 5 jógapóz különösen jótékony hatású, hogy visszanyerhesd az egyensúlyodat, a nyugalmat. Gyakorold minél többször.

Augusztus második felében a Merkúr retrogád mozgásának hatására még inkább hajlamos lehetsz másokat hibáztatni, és könnyebben vitázhatsz, veszekedhetsz. Érdemes ugyanakkor minderre tudatosan figyelni és inkább azt választani, hogy befelé tekintesz, és önvizsgálatot tartasz. A jóga pontosan ebben segít neked. Visszaadja a nyugalmat, megértőbbé, kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá tesz. Íme az 5 legjobb jógapóz, amely segíti a lelki egyensúlyod megtartását.

1. A saspóz vagy garudászana

A saspózzal körbeöleled a tested védelmet nyújtva magadnak, miközben figyelmedet az egyensúlyod megtartására összpontosítod. A koncentrált elme mindig nyugodt és laza. A jógapóz gyakorlásával ezért visszanyered az egyensúlyodat, és energiával is feltöltöd a tested.

A saspóz
A saspóz az összpontosításban segít (fotó: Getty)

2. A sellőpóz vagy rajakapotászana

A sellőpóznak ülő és álló variációja is létezik a jógában. Bármelyiket gyakorlod, jótékonyan hat a testedre és az elmédre. Amikor különösen zaklatottnak érzed magad, akkor segíthet a sellőpóz a leginkább. Fejleszti az egyensúlyérzéket, a hajlékonyságot és az erőt egyaránt. A finom hátrahajlítás pedig megnyitja a szíved.

A sellőpóz megnyugtat
A sellőpóz megnyugtat (fotó: Getty)

3. Félhold vagy ardha csandrászana

A félhold egy nehezebb egyensúlyozó ászana. Légy türelmes magaddal, miközben gyakorlod. A Merkúr retrográd is éppen ezt tanítja neked. A jógapóz picit megkavarhatja a perspektívát, hiszen egyensúlyozó és kissé kitekert mozdulatot kíván. Ebben az időszakban a nézeteid is változhatnak.

A félhold türelmet igényel
A félhold türelmet igényel (fotó: Getty)

4. Istennő póz vagy utkata konászana

Az istennő pozíció megnyitja a szívet és a lelket is. Befogadóvá tesz, a Föld energiáit is képes lehetsz érzékelni, magadba szívni. Gyakorlásával visszanyered az erőt, a stabilitást. Ebben a zűrösebb időszakban mindez különösen jól jöhet.

Andrea Rice jógaoktató javaslatait érdemes megfogadni
Andrea Rice jógaoktató javaslatait érdemes megfogadni

5. Fapóz vagy vrikszászana

A fapóz egy újabb egyensúlyfejlesztő jógagyakorlat, amely összehangolja a testet és az elmét. Megtartása koncentrációt, önfegyelmet igényel. Jelképezi a gyökereket, amelyek a földön tartanak, a harmóniát és az egyensúlyt. Ez az egyik legkedveltebb jógapóz, amit minél gyakrabban érdemes gyakorolni.

A legkedveltebb jógapóz a fapóz
A legkedveltebb jógapóz a fapóz

(via astrostyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top