Horoszkóp

Ha szeretsz egyedül lenni, okosabb vagy mint gondolnád

Meglepő eredményre bukkantak brit kutatók. Összefüggést találtak az intelligencia és a között, hogy mennyire szívesen töltöd az időt egyedül. És bizony minél inkább igényled a magányra, minél inkább szeretsz egyedül, önállóan dolgozni, annál okosabb lehetsz. Mégis hogyan jön mindez össze? Íme a részletek.

Az egyik brit pszichológiai magazinban tették közzé azt a cikket, amelyik a társas kapcsolatokat, a boldogságot, az elégedettséget és az intelligencia összefüggéseit vizsgálta. A kutatás meglepő eredményre jutott. Az okos emberek annál kevésbé érzik jól magukat, minél több időt töltenek mások társaságában.

Az eredmények alapján a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy az IQ-tesztek szerint rendkívül magas intelligenciával rendelkezőket nem teszi boldogabbá, ha több időt töltenek a barátaik vagy a munkatársaik társaságban, de még az sem, ha minél több ismeretséget szereznek maguknak. Megdőlni látszik az az előítélet, hogy a “világtól elvonult zsenik” magányosak, boldogtalanok és távol áll tőlük a realitás.

Nos, a kutatás szerint, ha olyan típus vagy, aki inkább egyedül, önállóan szeret dolgozni, nem különösebben vágysz a munkahelyi légkörre, vagy arra, hogy körbe vegyenek mások, akkor mégsem kell csüggedned. A zárkózott vagy magányos emberek ugyanis nemcsak okosabbak lehetnek a többieknél, de szorgalmasabban és megbízhatóbban is dolgoznak. Nyilvánvalóan egyedül nem fecsérlik beszélgetésre a munkaidőt, így akár fényesebb jövő is várhat rájuk.

(via I realise)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top