Horoszkóp

10 dolog történik, amikor összetörik a szíved

Az összetört szív megrendítő tüneteket okoz a testben. Milyen elváltozásokkal és akár veszélyekkel is járhat? Összegyűjtöttük a tíz legjellemzőbbet. Bármilyen fájdalmas is a szakítás, a téged ért veszteség, érdemes önmagadra is gondolnod, és mielőbb begyógyítani a sebeket az egészséged, a lelked érdekében.

1. Az összetört szív fizikai fájdalmat okoz

A testedben érezhetsz fájdalmat, amikor összetört a szíved. Ilyenkor még inkább megfájdulhat a fejed, gyakran a gyomrodban érezhetsz szorítást és fájdalmat, de valójában a tested bármely pontját érintheti a kellemetlen érzés.

2. Az összetört szív fogékonyabb a stresszre

Amikor fájdalmas veszteség ér, annyira hatása alá kerülhetsz, hogy minden más körülötted lévő történésre érzékenyebben reagálhatsz. A stresszt kevésbé tudod kezelni, mindez pedig a munkádra is kihat. Ilyenkor még fontosabb, hogy minél többet pihenj és relaxálj.

3. Az összetört szív étvágytalanságot okoz

Az összetört szív újabb komoly tünete, amikor enni sem tudsz, nem kívánod még kedvenc ételeidet sem. Az étvágytalanságnak épp az ellenkezője is megtörténhet veled, amikor bánatodat az ételbe, édességekbe fojtod.

4. Az összetört szív depresszióhoz vezethet

Olyan mértékű szomorúság önthet el, ami akár depresszióhoz is vezethet. Érthető, ha kimozdulni sincs kedved a lakásból, mégis motivációdat, életkedvedet úgy tudod visszanyerni, ha legalább a barátaiddal tartod a kapcsolatot, és nem fordulsz teljesen önmagadba.

5. Az összetört szív álmatlanságot okoz

Nehezen és rosszul alszol, amikor összetörték a szíved. Éjjelente többször felébredhetsz, és arra gondolhatsz, aki csalódást okozott neked. Azon gyötrődsz, hogyan szerezhetnéd őt vissza, aztán reggel fáradtan ébredsz. 

6. Még érzékenyebb lehetsz, ha összetörték a szíved

Önmagadhoz képest is érzékenyebben reagálsz dolgokra, sebezhetőbbnek, sérülékenyebbnek érezheted magad. Bárhol sírva fakadhatsz, akár nyilvános helyeken is, és például olyasmiért szökik könny a szemedbe, hogy nem tudsz leülni a buszon.

7. Önmagadba zárkózol, amikor összetört a szíved

Nincs kedved senkivel sem találkozni. Az is lehet, munkába sem jársz néhány napig, de a legközelebbi barátaiddal sem tartod a kapcsolatot. Nem akarsz találkozni senkivel. Néhány napig valóban jobb lehet egyedül, de hetekre már veszélyes lehet önmagadba zárkózni. Hidd el, sokkal könnyebb, ha ki tudod önteni a lelked valakinek.

Az összetört szív számos problémát okozhat a szervezetben
Az összetört szív számos problémát okozhat a szervezetben

8. Az összetört szív a menstruációs ciklusra is hat

A menstruációd összezavarodhat, amikor mély szomorúság ér. Megjöhet néhány nappal előbb, a megszokotthoz képest sokkal fájdalmasabb és erősebb is lehet, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen kimarad a következő vérzés. A fájdalom, a negatív érzések és gondolatok a női ciklusra nagyon erősen hatnak.

9. Legyengülhet az immunrendszered, amikor összetört a szíved

A fájdalom, a rossz érzések, az alvás hiánya, a sok sírás, az étvágytalanság mind-mind hozzájárulnak immunrendszered gyengüléséhez. A betegségek könnyebben támadhatnak meg, amikor a szíved összetört.

10. A hajad állapotát is befolyásolja az összetört szív

Annyira befolyásolhatja szervezeted működését a depressziós hangulat, a stressz, hogy az a hajad állapotára is kihat. Ilyenkor a hajhullás is felerősödhet. Mindenképpen vigasztaljon, hogy amikor ismét visszatér a jókedved, és a szíved begyógyul, a hajhullás is megszűnik.

(via PQ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top