Horoszkóp

7 dolog történhet, ha magadba fojtod az érzéseidet

Gondolkodtál már azon, vajon mi történik a testedben, amikor magadba fojtod az érzéseidet, visszanyeled a haragodat, a könnyeket? Sajnos nem teszel magaddal jót. Természetesen akadnak olyan helyzetek, amikor jobb elrejteni az érzéseket, de ha ez szokásoddá válik, súlyos következményekkel kell számolnod.

1. Ha visszafojtod az érzelmeidet,

a vérnyomásod az egekbe szökhet. Az érzések energiát igényelnek, azok visszafojtása pedig még több energiádba kerül. Az elfojtás pedig kihat a testedre. Figyeld csak meg magad. Amikor megpróbálod a dühöt, a bánatot vagy bármilyen más érzelmedet leplezni, a pulzusod megemelkedik. A szíved egyre hevesebben ver, az agyadba is több vér kerül. Mindez pedig komoly veszélyekkel járhat az egészségedre nézve.

2. Az érzelmek visszafojtása

a testsúlyodra is kihat. Számos kutatás igazolja, hogy a stresszes időszakban többet ehetsz a kelleténél, a feszültséget az evésben oldhatod fel. Már pedig ez gyorsan meglátszik a testeden, ami igencsak érzékletes jele, hogy nem adod ki, hanem magadba fojtod az érzéseidet. Az anyagcserédre is kihat az elfojtás, amely lelassulhat szorulást okozva, de sokaknál a gyomorégés okos álmatlan éjszakákat.

3. Az érzelmeid magadban tartása

a bőröd állapotának sem tesz jót. Hajlamosabbá válsz a ráncosodásra, bármilyen meglepő is ez a tünet. Sokan azt gondolják, a ráncok a korral járnak. Azt kell mondjuk, ők nagyon is tévednek. A boldog és kiegyensúlyozott, vidám és az érzelmeiket felvállaló emberek kevésbé ráncosak, mint hasonló korú társaik. Stresszes időszakban meditálj lehetőség szerint minél többet, ami nemcsak a feszültséget segít oldani, de az arcod is látványosan kisimul.

4. Amikor visszafojtod az érzéseidet,

az alvásod normál ritmusát is felborítod. Kevésbé mélyen alszol, és éjjelente többször felébredhetsz. Nemcsak nehezen és kialvatlanul ébredsz, de a fáradtságtól a munkádat sem végzed olyan hatékonysággal, mint amikor jól érzed magad a bőrőben. A kimerültségtől a betegségekre is fogékonyabb lehetsz.

5. Ha magadba fojtod az érzemeidet,

a szervezeted kevésbé termeli az oxytocin hormont. Márpedig ez a hormon jelentősen csökkenti a stresszt és a szorongást. Az érzelmek visszafojtásával ördögi körbe kerülsz, hiszen minél inkább szeretnél ura lenni önmagadnak, annál kevésbé leszel arra képes. 

6. Az érzések visszafojtása

az agyadra is nagyon erősen hat. Eleinte testi fáradtságot érezhetsz, majd mentálisan is teljesen kimerülhetsz. Agyad irányítja valamennyi szerved működését. Amikor korlátozod magad, a szervezeted is jelez a változásra. Ha nem figyelsz a tested jelzéseire, a testi és szellemi kimerültség betegségekben kerül a felszínre.

7. Ha magadba fojtod az érzéseidet,

egy idő után azt veheted észre, hogy a memóriád sem a régi. Agyad kimerültsége ahhoz vezet, hogy egyre több dolgot felejtesz el, törli az emlékeket, de legalábbis azokat a dolgokat, amelyeket fontos lenne észben tartanod.

Ezért ne fojtsd magadba az érzéseidet
Ezért ne fojtsd magadba az érzéseidet

(via Truth Inside of You)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top