Horoszkóp

Ezeket az ételeket kéne enned a horoszkóp szerint

A csillagjegyeknek – aszerint, hogy melyik elemhez sorolja őket az asztrológia – egészen más ételekre, élelmiszerekre lehet szükségük. Melyek azok, amelyek kifejezetten jót tesznek a szervezetednek, az egészségednek, milyen ételek fogyassz a lehető leggyakrabban? Horoszkópodból ezt is megtudhatod.

A Kos (március 20. – április 19.)

Kos tüzes elemű csillagjegy. Rendkívül aktív és harcias, így horoszkópod szerint vörös húst tartalmazó ételek nélkül nem sokáig bírnád. Gyümölcsök és zöldségek közül is a vörös színűek a legmegfelelőbbek, ezért minél többször egyél grapefruitot, dinnyét, céklát vagy retket. Szereted a csípős, fűszeres ízeket is.

A Bika (április 19. – május 20.)

A Bika a földelemhez tartozik. A marhahúst – biztosan nem véletlenül – nagyon kedveled. Fontos, hogy minél több gyümölcsöt egyél, így például banánt, körtét, almát, szilvát és bogyós gyümölcsöket is. A zöldségek közül számodra a legegészségesebbek a spenót, a borsó és a paradicsom. A szervezeted számára nélkülözhetetlen élelmiszerek még a kukoricás és rozsos kenyerek, péksütemények.

Az Ikrek (május 21. – június 20.)

Az Ikrek levegős elemű csillagjegy. A szárnyasételek ezért számodra a legegészségesebbek. Ha vegetáriánus lennél, akkor minél több sárgabarackot és gránátalmát, illetve babot és borsót fogyassz. A mogyoró, a kesudió és a mandula is igen hasznos anyagokat tartalmaz.

A Rák (június 21. – július 22.)

A Rák vizes elemű csillagjegy. Éppen ezért számodra nélkülözhetetlenek a halételek. A tenger gyümölcseit minél gyakrabban kéne fogyasztanod, de a citrom, a grapefruit, a kókusz és a papaja is hozzájárul az egészségedhez. Zöldségek közül minél több káposztát, uborkát, salátát érdemes enned, de a petrezselyemzöld is csodákat tesz a szervezeteddel.

Az Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Az Oroszlán a második tüzes elemű csillagjegy. Nem véletlen, hogy te is imádod az erősen fűszeres, csípős ételeket. A vadételek mellett a kacsa és a disznóhús ajánlott számodra. A déligyümölcsök, mint a narancs, a grapefruit, a citrom és a mandarin a számodra kifejezetten hasznos tápanyagokat tartalmazzák. Zöldségek közül pedig minél több cukkinit és padlizsánt egyél, illetve bármilyen mást, amit szeretsz, de lehetőleg grillezve vagy párolva.

A Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A Szűz a második földjegy. Kényes a gyomrod, ezért csöppet sem mindegy, mit és mennyit eszel. A minőséget válaszd az étkezésed során is. A kiváló minőségű marhahús a fehérjeigényedet fedezi. A számodra legkiválóbb gyümölcsök pedig a sárga- és az őszibarack, de a fehér grapefruit is jó szolgálatot tesz. A zöldségek közül a kínai kel, a zeller és a borsó a neked való ételek.

Más és más ételekkel őrzik meg egészségüket a csillagjegyek
Más és más ételekkel őrzik meg egészségüket a csillagjegyek

A Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A Mérleg a második levegős csillagjegy. Könnyen lehet, a vegetáriánus konyhát kedveled a leginkább. Valójában húsra nincs is igazán szükséged. Ha szereted, inkább a fehér és könnyű húsokat válaszd. Zöldséget ehetsz, amilyet csak szeretnél, és persze minél többet. A gyümölcsök közül leginkább az almát, a körtét és a málnát válaszd.

A Skorpió (október 23. – november 21.)

A Skorpió a második vizes elemű csillagjegy. Számodra is tökéletes választás a tenger gyümölcsei, főként az apróbb rákok vagy a kagyló. A lédús gyümölcsök, mint a görögdinnye, ideálisak a számodra, a zöldségek közül pedig a sárgarépa, a petrezselyemgyökér és a zöldhagyma a legegészségesebb.

A Nyilas (november 22. – december 21.)

A Nyilas a harmadik tüzes csillagjegy. Te valószínűleg a húst is hússal eszed. Ha tehetnéd, disznóhúst ennél szalonnával és különböző kolbászkákkal. A füge a legjobb gyümölcs a számodra, de káposztát is szívesen eszel. Persze csak és kizárólag hőkezelve. A sült gesztenye pedig a legfinomabb téli csemegéd.

A Bak (december 22. – január 19.)

A Bak a harmadik föld elemű jegy. A borjú- és a bárányhús számodra az ideális fehérjeforrás. A gyümölcsök közül egyél minél több birsalmát, barackot és dinnyét. A számodra legmegfelelőbb zöldségek pedig a krumpli, a padlizsán, amelyeket fokhagymával ízesíthetsz.

A Vízöntő (január 20. – február 18.)

A Vízöntő a harmadik levegős elemű csillagjegy, ezért a szárnyasok illenek az ételed közé a leginkább. A gyümölcsök közül különösen a grapefruit és az aszalt szilva egészséges. Zöldségek közül minél több uborkát és padlizsánt fogyassz, amelyeket bazsalikommal tehetsz még ízletesebbé.

A Halak (február 19. – március 20.)

A Halak a harmadik vizes elemű csillagjegy. Számodra szintén a vizek ételei a legegészségesebbek. A rákételek és hal bármilyen formában ideálisak számodra, melyek mellé jól illenek a cukkinis, padlizsános, mangós köretek. 

(via Gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top