Horoszkóp

Így ébredj, és boldog lesz az egész napod

Gondoltad volna, hogy nem mindegy, hogyan ébredsz reggel? Hogy igazán boldog legyen a napod, érdemes ezeket a tanácsokat megfogadnod. Végezd el minden ébredéskor ezeket az egyszerű teendőket, és majd meglepődsz, mennyire feltöltve érzed magad egész nap.

Ébredésed hatással lehet az egész napodra. A dalai láma szerint a reggeli készülődés határozhatja meg, milyen érzések járnak át az adott napon. Ha feszülten, kapkodósan ébredsz, ezek az érzések az egész napodra rányomhatják a bélyegüket. Ugyanakkor, ha pozitív érzésekkel töltöd meg a lelked, egész napodat a boldogság jellemzi. Érdemes megfogadni a spirituális tanácsokat, és ezentúl ezzel az egyszerű meditációval kezdeni a napot.

Az ébredést követően helyezkedj el kényelmesen. Maradhatsz fekve az ágyban, vagy választhatsz kényelmes ülőpozíciót is. Ahogy épp a legjobbnak érzed.

Végy néhány mély levegőt. Figyeld a légzésedet. Amikor a légzésedre koncentrálsz, magadra figyelsz. Figyeld a levegő útját, a belégzés és a kilégzés ritmusát. Semmin sem kell változtatnod, a természetes légzésed tökéletesen ellazít.

Légy magaddal türelmes. Lehet, eleinte elkalandoznak a gondolataid. Nem baj, ez is természetes folyamat. Óvatosan irányítsd vissza a figyelmed a légzésedre. Legfeljebb 5-7 percig maradj ebben a relaxált, pihentető állapotban.

Járd végig a testrészeidet, lásd magad meditáció közben. Gondolj arra, mennyire vidám és jókedvű vagy. Aztán mondd magadban: “Szerencsés vagyok, mert élhetek. Az életem rendkívül értékes, nem vesztegetem fölösleges dolgokkal, tevékenységekkel. Minden energiámat a fejlődésemre fordítom. Megnyitom a szívem másoknak is, jó érzéssel gondolok magamra és a többiekre. A tőlem telhető legjobbat teszem másokért.”

A meditációt követően lassan, lépésről lépésre térj vissza a tudatodhoz. Nyújtózkodj néhányszor, és kezdd el a napot a megszokott teendőkkel.

Ezzel a meditációval boldog lesz az egész napod
Ezzel a meditációval boldog lesz az egész napod

(via ewao)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top