Horoszkóp

Ezt mindenképpen tudnod kell a halálról

A halál valami olyasmi, amit senki vár, de sajnos senki sem kerülheti el. A buddhista tanítások szerint ugyanakkor a halállal valójában semmi sem ér véget. A spirituális mesterektől igazán fontos üzenetet tudhatsz meg. Ezt mindenképpen érdemes elolvasnod a halálról.

A buddhizmus tanítása szerint a halált nem siratnunk, hanem ünnepelnünk kellene. Szerettünk távozását sem kéne tragédiaként megélnünk, mert a test halálakor nem a vég következik be, hanem valami új kezdődik. Semmi sem zárul le végérvényesen, épp ekkor készülődik valami egészen más.

A nyugati világban a halál témája kényes, nem tudunk róla könnyen beszélni. A buddhista mesterek tanításai és gondolatai éppen abban segítenek, hogy másként láthassuk, más szemmel tekinthessünk a halálra. Az üzenetek remélhetően legalább egy picit segíthetnek elengedni a félelmeket, a negatív érzéseket.

“A jövőt tervezni pontosan annyira fölösleges, mint kiszáradt tóban horgászni. Semmi sem úgy történik, ahogyan akarod, ezért inkább add fel a terveket és a becsvágyat. Amikor el tudod mindezt hinni, a halálod órájára sem kell többé gondolnod…” A tibeti élet és halál könyve

“Az öregség lerombolja a fiatalságot, a betegség az egészséget, az értéktelen a minőséget, a halál pedig lerombolja az életet. Még a legkiválóbb futók sem menekülhetnek a halál elől. A halált nem tudod lefizetni, hiába is mantrázol ellene, varázslattal, pirulákkal sem állíthatod meg. Inkább készülj bölcsen a pillanatra.” A 14. dalai láma

A halál ellen nem tehetünk. Gondoljunk rá úgy, mint valami csodálatos út kezdetére. A halál ugyanis lehetőség az újjászületésre. Boldogságot és büszkeséget kellene éreznünk, amikor szerettünk eltávozik, hiszen rálép a saját útjára. A buddhista vallás és nézetek szerint a haláltól félnünk sem kell, mert annak pillanatában új és más nézőpontból tekinthetünk a világra.

Az élet nem ér véget a halállal
Az élet nem ér véget a halállal

(via ewao)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top