Horoszkóp

Ezért viseljük a negyedik ujjon a karikagyűrűt

Eljegyzéskor szerelmed a negyedik ujjadra húzza fel a gyűrűt. Az esküvőn pontosan ugyanígy tesztek. De vajon miért? Tudod, miért éppen ezen az ujjon viseljük a karikagyűrűt? Honnan ered ez a szokás? És azt tudtad, hogy minden ujjad saját jelentéssel bír? Cikkünkből meglepő válaszokat kaphatsz a kérdésekre.

A karikagyűrű története egészen az egyiptomiakig vezethető vissza. Ők úgy tartották, egy különleges ér fut végig a bal kezed negyedik ujján, amit vena amorisnak, vagyis a szerelem erének neveztek el. Az ér közvetlenül a szívből fut a gyűrűsujjhoz. Azzal, hogy a szerelmesek erre az ujjukra húzzák fel a jegygyűrűt, azt szimbolizálják, hogy szeretetük örökké tart.

Kínában rendkívül érdekes összefüggésben hisznek. Szerintük ugyanis valamennyi ujj a rokoni kapcsolatokat szimbolizálja, csak másként.

  • A hüvelykujj a szülőket jelképezi,
  • a mutatóujjak a testvéreket jelölik
  • a középső ujjak valójában téged szimbolizálnak,
  • a gyűrűsujjak a szerelmet,
  • míg a kisujjak a gyermekeidet jelképezik.

És most tégy egy próbát. Imatartásba helyezd a két tenyered, nyisd szét az ujjaidat, fordítsd befelé a két középső ujjadat, a többit is érintsd egymáshoz. Először a hüvelykujjadat választ szét. Ugye, egyszerű. Igen, mert a kínaiak szerint a szülői kapcsolat nyitott, szüleidtől az idő múlásával elválsz. Pontosan ugyanez történtik a mutató- és a kisujjakkal is, testvéreidtől és a gyermekeidtől is el tudsz szakadni. A gyűrűsujjaidat ugyanakkor nem tudod szétválasztani, mert szerelmeddel a kapcsolatod örökérvényű.

(Daily Occupation)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top