Horoszkóp

4 buddhista bölcsesség, mellyel megváltozhat az életed

A keleti filozófia azt tanítja, az élet örök körforgás, újjászületések sokasága, célja pedig megszabadulni a szenvedéstől, és eljutni az örök létbe, a nirvánába. A buddhizmus a világ egyik legpozitívabb vallása, éppen ezért is érdemes a buddhista bölcsességeket az életedbe illeszteni. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Buddha, avagy a Megvilágosult nem isten volt és nem is istenség földi megtestesülése, hanem egy fiatal herceg, akit a széltől is óvott a családja. Egy napon kilépve a palota óvó falai közül szembesült a valódi világ szenvedéseivel. Hosszú éveket töltött tanulással, meditációval, mire eljutott a megvilágosodásig. A buddhisták ma is azt tanítják, aki legyőzi a tudatlanságot, elérheti a nirvánát, az örök lét állapotát.

Cikkünkben olyan bölcsességeket osztunk meg, amelyeket ti is egyszerűen alkalmazhattok a mindennapi életben, jobbá és teljesebbé téve azt.

1. buddhista bölcsesség: légy könyörületes

A könyörületesség a buddhista filozófia egyik leginkább nagyra becsült tanítása. A könyörületesség nem csupán annyit jelent, hogy helyes dolgokat teszel, hanem hogy tudatosan keresed a lehetőséget, hogy jobbítsd a világot. Amint elkezded gyakorolni a könyörületet, szinte azonnal érezni fogod annak felemelő érzését.

2. buddhista bölcsesség: változz és a világ is változni fog

A buddhisták úgy vélik, nem tudsz segíteni másoknak mindaddig, amíg magadon nem segítesz. A megértés legmélyebb szintje, amikor rájössz, te is egy vagy másokkal. Éppen ezért is, amikor változol, másként, például pozitívan gondolkozol, a körülötted élőkre is hatást gyakorolsz. A te változásoddal a világ is változni fog.

3. buddhista bölcsesség: szabadulj meg 3 méregtől

Ahhoz, hogy az életed teljességben, örömben, lelki békében élhesd, meg kell magad szabadítani három méregtől. Ezek a mohóság, a gyűlölet és az önbecsapás. A buddhizmus tanai szerint ugyanis ez a három érzés a felelős a szenvedésért, a fájdalmakért. Próbáld megszabadítani magad a mérgező gondolatoktól, érzésektől, és megtapasztalhatod a szabadság mámorító érzését.

4. buddhista bölcsesség: ételed az életed

Nem mindegy, hogyan viszonyulsz az ételhez, ez ugyanis az egész életed kulcsa. Amikor az étel magad elé teszed, mielőbb megennéd, érdemes kicsit elmerengeni rajta. Gondold végig például, milyen tápanyagokat tartalmaz, amit megeszel, mennyire segíti a szervezeted egészséges működését. Az is jótékonyan hat rád, ha hálát érzel az ételért, amit elfogyaszthatsz. Próbáld ki a gyakorlatot, meglátod, megváltozik az ételhez való kapcsolatod.

A buddhista bölcsességekkel megváltoztathatod az életedet
A buddhista bölcsességekkel megváltoztathatod az életedet

(IRelease)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top