Horoszkóp

Teszt: hallgathatsz a megérzéseidre?

A kis belső hang sugallatát mindannyian halljuk, csak legfeljebb nem veszünk róla tudomást. Játékos tesztünk segít eldönteni, hogy mennyire bízhatsz a megérzéseidben!

1. Egy régi várkastélyban sétálgatsz a barátnőiddel. Mire gondolsz, amikor beléptek a faltól falig velencei tükrökkel borított, kristálycsilláros bálterembe?

A: Hogy milyen zilált a hajam! És a sminkem is elkenődött… Hol lehet a szájfényem?
B: Előző életemben egy ilyen bálteremben kérték meg a kezem. Vagy az inkább az esküvőm lehetett?
C: Vajon milyen élete lehetett itt egy hercegkisasszonynak? Milyen boldogan táncolhattak a bálteremben…

2. Egész nap egy ismerősöd jár a fejedben…

A: Tehát azonnal felhívom, és elmondom, hogy olyan régen beszéltünk, itt az ideje, hogy megigyunk egy kávét valahol!
B: Gondolatban fényt és szeretetet küldök neki, meg egy kis üzenetet: “Hívj fel, ha szükséged van rám…”
C: Gyakran hívnak fel olyan ismerőseim, akik épp az eszembe jutottak, de azért ha valaki nagyon hiányzik az életemből, arra én is rácsörgök.

3. Új csizmát keresel magadnak, és kivételesen az éves jutalmadat költheted el, tehát az ár sem akadály. Hogyan választasz?

A: Átnézem a divatlapokat, aztán beszerzem a cipőboltok katalógusait, és megpróbálok két csizmát kigazdálkodni a keretből: egy lapos talpút és egy magas sarkút, hogy minden helyzetre legyen divatos csizmám.
B: Beszaladok az első boltba, és megveszem, ami tetszik. Tényleg kimeríthetetlen a keret? Mert akkor a másodikba és a harmadikba is benéznék, hátha ott is beleszeretek valamibe…
C: Pár napja láttam egy jó csizmát a kedvenc magazinomban. De amikor belépek a boltba, már akkor látom, hogy nem azt fogom megvenni, hanem azt a fényeset ott hátul, azon az eldugott polcon.

4. A barátnőkkel beülsz egy cukrászdába, ahol az asztalon találtok egy színes kártyalapot: a képen egy meztelen nő térdel a tóparton, és két korsójából vizet önt a tóba és a földre. Feje fölött csillagok. Mit teszel?

A: Milyen értelmetlen kép? Miért öntene bárki vizet a tóba? És miért meztelenül? Még jó, hogy nem hiszek az ezotériában, így ez a lap is mehet a szemétbe!
B: Pontosan felismerem, hogy melyik tarot-pakliból esett ki a csillag lapja, sőt a lányoknak azt is elmesélem, mit mondott a látóm, amikor legutóbb nála voltam, és a pakliból pont ezt a lapot húztam. Megállapítom, hogy ez a lap azt üzeni: legyünk kreatívabbak és önzetlenebbek… 
C: Na de miért hagy el valaki egy, egyetlenegy lapot a pakliból? Mindegy, ha tetszik a kép, jó jelnek tekintem, hogy pont ehhez az asztalhoz ültünk!

5. Reggel egy tévéstáb megállít az utcán, hogy ha van kedved, most bekerülhetsz egy megszépítő valóságshow-ba. Mindössze egy – pár perces – telefonhívást engedélyeznek, mielőtt eldöntöd, velük töltöd-e a teljes napodat egy új ruhatárért, új frizuráért és kényeztető kozmetikai kezelésekért. Kit hívsz fel?

A: A főnökömet.
B: Senkit, igent mondok!
C: A barátnőmet vagy az édesanyámat – attól függ, melyikük van telefonközelben.

6. Ülsz a dögunalom értekezleten, és hirtelen az az érzésed támad, hogy mindjárt leszúr a főnököd…

A: Engem? Miért szúrna le, minden a legnagyobb rendben van a munkámmal!
B: Húha! Idegesen babrálni kezdek a mappámban, biztosra veszem, hogy valamit rosszul csináltam, és jön a nagy fejmosás…
C: Gondolatban végigszaladok az elmúlt napokon, csináltam-e bármilyen hibát, vagy túl lazán vettem-e a feladatokat, de nem hiszem, hogy nagyobb baj lesz!

7. Ha kapnál egy év fizetett rekreációs szabadságot, hogyan töltenéd?

A: Otthon! Végre lenne időm rendbe tenni a lakást és levezényelni a szükséges átalakításokat.
B: Elutaznék Indiába egy asramba vagy Balira egy füvesemberhez segédnek, esetleg a kubai santeriát tanulmányoznám, vagy ír kísértetkastélyokat látogatnék…
C: Kibérelnék egy lakást a kedvenc külföldi városomban, és megismerkednék a helyiek életével, új barátokat gyűjtenék, feltöltődnék.

Ha a legtöbb válaszod A:

Néma belső hang, süket belső fül…
Nem mersz hallgatni a megérzéseidre? Vagy a belső hangod alapból csendben marad ahelyett, hogy locsogna? Itt lenne az ideje, hogy néha tarts egy kis pihenőt, és befelé fülelj! Ha közelebb engeded magadhoz az érzéseidet (és a megérzéseidet), akkor könnyebbé és sikeresebbé válhat az életed!

Ha a legtöbb válaszod B:

Locsogó belső hangodat érdemes kontrollálni!
Hajlamos vagy akkor is a megérzéseidre hallgatni, amikor inkább a józan paraszti eszedre kellene támaszkodni. Az életedet hajlamos vagy érzelmek és megérzések erdejének tekinteni, ahol az egyedül helyes utat a belső hangod ismeri. Talán egy kevéssel több racionalitással könnyebben boldogulnál a karrieredben és a párkapcsolatodban is!

Ha a legtöbb válaszod C:
Jó megérzések és racionális gondolatok segítenek
A te életedben megvan a jobb és a bal agyfélteke egyensúlya, azaz egyformán hallgatsz a racionális érvekre és a megérzéseidre. Ahhoz, hogy ez a jó egyensúly megmaradjon, arra kell vigyáznod, hogy mindig tudd eldönteni, mely ügyekben van szükséged észérvekre, és melyekben hagyatkozhatsz a belső sugallatokra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top