Horoszkóp

Óriási nosztalgiahullám érkezik húsvét előtt

Húsvét előtti nagyhéten 10-ből 4 bolygó fog hátráló mozgást végezni. Ez azért szokatlan, mert nem a "külső" bolygók lesznek retrográdak (Uránusz, Neptunusz, Plútó), hanem a Szaturnusz, a Jupiter, a Vénusz és a Merkúr. Ez így egyszerre ritkaság. Minél ritkább egy adott konstelláció, annál nagyobb erővel bír az életünkre.

Április 10 és 14 között “nosztalgiahullám” söpör végig: a retrográd bolygók “visszahozhatnak” a múltból bármit és bárkit. De ezt ne vegyük büntetésnek! Sokkal inkább egy új lehetőségnek, hogy a múltat lezárjuk, hogy végre teljesen itt legyünk jelenben.

Most vegyük sorba, hogy melyik jegynek milyen múltbeli dolog tér vissza!

Kos

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A négy retrográd bolygó a következő életterületek érinti nálad: pénz, párkapcsolat, tervek, titkok. Érdemes lenne átgondolnod, hogy ezek közül, mi frusztrál a legjobban, mert ott van “a kutya elásva”. Vagyis ott kell rendet tenned magadban: a fejedben és a szívedben. Túl sokat nem kell várnod, mert jelet fogsz kapni. Megjelenik valaki, és felkavarja a lezártnak hitt témát. Ő rávilágít, hogy hol nincs lezárva a múlt. Kapkodnod nem kell, de túl sok időd nincs. Jó lenne húsvétra túl lenned a régi ügyeken.

Bika

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A négy retrográd bolygóból téged a Merkúr érint közvetlenül. Merkúr a gondolatok és kommunikáció bolygója. Szóval ne csodálkozz, ha ezen a héten a gondolataid folyton a múltban járnak, és erről többször beszélsz is! Csak azt válogasd meg, hogy kivel osztod meg a nosztalgikus emlékeidet! Ha bizonytalan vagy, akkor legokosabb, ha leírod. Közben Vénusz, a te bolygód is hátrál, ami szívfájdító régi szerelem érzését támaszthatja fel. De ne feledd: ahogy a retrográd mozgás illúzió, úgy a nosztalgiázás is!

Ikrek

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A négy retrográd bolygóból 2 rosszul érint, 1 semlegesen, 1 jól. Ami “rossz”: Szaturnusz elfeledett, elvarratlan párkapcsolatot támaszthat fel. Nem biztos, hogy azért, hogy beteljesüljön, hanem azért, hogy végre lezárd. Vénusz a munkádban okozhat frusztráló, már ismert helyzetet. Merkúr, a te bolygód a Bikában lelassítja a kommunikációt. Bölcsebb, ha nem harcolsz ez ellen, csak elfogadod. A hátráló Jupiter “felélesztheti” a gyerekkorodat. Olyasmihez támad kedved, amit évtizedek óta nem csináltál.

Rák

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A négy retrográd bolygó közül csupán 1 jelent kihívást: Jupiter a Mérlegben családi ügyekben mutat egyensúlyvesztést. Ahhoz, hogy helyreállítsd a harmóniát, vissza kell menned a “kályhához”. Itt az ideje, hogy felidézd, hogy pontosan mi történ! Utána fogadd el, hogy minden résztvevő azt tette, amire anno képes volt! Majd engedd el az egészet. Segíthet, ha a sérelmeidet papírra veted, és ezt beledobod a Dunába, vagy más folyóba. Ebben támogat téged a többi retrográd bolygó: Szaturnusz, Vénusz, Merkúr.

Oroszlán

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Csodálatos módon a négy retrográd bolygó négy különböző elemű jegyben áll: Merkúr a Bikában = föld, Vénusz a Halakban = víz, Jupiter a Mérlegben = levegő, Szaturnusz a Nyilasban = tűz. Ezek olyanok, mint egy négylábú szék lábai: akkor van stabilitás, ha mind a négy egyforma hosszú, egyformán teret kap. Föld a realitás, víz az érzelmek, levegő a kommunikáció, tűz a szenvedély. Vagyis nincs más dolgod, mint ezeket felszínre engedni, megélni. Akkor is, ha már elavultnak hitted. Utána jöhet a “gyógyulás”.

Szűz

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Mivel te alapvetően józan, racionális ember vagy, nem szeretsz a múlton merengeni. Ezért is lesz számodra meglepő a tény, hogy most többször “visszaköszön” a múlt. Nincs veled semmi baj. Sőt sokat segíthet, ha térben és időben eltávolodva visszanézel, mert innen érthetőbb és indokoltabb lehet az, amit te tettél, ahogy az is, amit a másik fél tett. Szánj ennek analizálásra pár órát, majd lépj tovább! Semmiképp sem az a célravezető, ha túl sokáig merülsz el a múlt felidézésében, a nosztalgiázásban.

Mérleg

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Jupiter a Mérlegben már február 6 óta retrográd. Szóval te már egy ideje nosztalgikus hangulatban “lebegsz”. Most a Jupiterhez csatlakozik Merkúr a kommunikáció, Vénusz az érzelmek és Szaturnusz a komolyság bolygója. Ez a négyes fogat aktuálissá teszi, hogy szembenézz a múlttal. Nem a sebeket kell felszakítanod, hanem elfogadnod, hogy “a múlt elmúlt”. Nem lehet visszacsinálni azt, ami történt. De nem is ez a cél. Inkább az, hogy végre megbékélj. Így már nem fogja az energiádat “elszippantani” a múlt.

Skorpió

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A négy retrográd bolygó közül egyetlenegy fog frusztrálni: a Merkúr. Már az, hogy a Bikában jár, lelassítja, de a hátráló mozgás még nehézkesebbé teszi. Mindez egy vonatottan beszélő ember személyében fog testet ölteni. Készülj fel arra, hogy valaki a végtelenségig felhúzhat a lomhaságával! Azt is vedd tudomásul, hogy ha sürgeted, még inkább megakasztod! Megoldás: várj türelmesen bízva abban, hogy hamarosan kiböki a lényeget, illetve azt, ami téged ténylegesen érint! Hidd el, megvan rá az esélyed!

Nyilas

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Nyilasban járó Szaturnusz csak április 6-án kezdett hátráló mozgásba. Emiatt neked még új a nosztalgiázás. Szaturnusz, Kronosz, az Idő ura. Te is tudod, hogy az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Most mégis szeretnéd. Arra vágysz, hogy valamit semmissé tegyél. Vagy azért, mert megbántad, vagy azért, mert most már okosabban tudnál reagálni. Teljesen mindegy, hogy ez mennyire régi ügy. A négy retrográd bolygó azt szimbolizálja, hogy most kapsz egy új esélyt, hogy korrigálj. Nem ciki. Tedd meg!

Bak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A négy retrográd bolygó közül a te bolygód, Szaturnusz még csak múlt csütörtök óta hátrál. Vagyis neked még csak most kezdődik a nosztalgiázás. Ez azt jelenti, hogy bezártnak, lezártnak hitt dolgok szabadulhatnak ki, mint szellem a palackból. Azért ijedhetsz meg, mert ezt most nem te irányítod. Megnyugodhatsz, ugyanis egyetlen dologért tartozol felelősséggel: a reakciódért. Ez remek analógia, hiszen Szaturnusz a felelősségvállalás és szigorúság bolygója. Szóval ne legyél túl szigorú önmagaddal!…

Vízöntő

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Április 10 és 14 között a négy hátráló mozgású bolygó hátráltathat téged és az ambícióidat. A négy bolygóból a Merkúr lesz rád nézve frusztráló hatással. Olyan családi, illetve ingatlanügyek kerülnek ismét elő, amelyeket lezártnak hittél. Bosszankodás helyett nyisd ki a füled, és halld meg az infókat! Ne feledd, hogy Merkúr a hírvivő! Mivel retrográd, lehet, hogy már volt szó ilyesmiről, de anno nem tudtál vele mit kezdeni. Most esélyt kapsz rá. Sietned, siettetned nem kell semmit, senkit, önmagadat sem.

Halak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A nosztalgiázás és a szentimentalizmus kéz a kézben jár nálad. Ezt a négyből két bolygó jelzi: Vénusz a Halakban és a te bolygód, Jupiter a Mérlegben. Vénusz a szeretet és a szerelem bolygója. Jupiter a hit és a bizakodás bolygója. Mindkettő hátrál, azaz most nem tud újat mutatni neked. Ez a várakozás időszaka. Bármire vágysz, fogd fel az egészet úgy, mintha bedagasztottad volna a kalácsot, és most meg kéne várnod, hogy megkeljen! Szóval nem sürgetheted a folyamatokat, mert abból nem sül ki semmi jó…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top