Horoszkóp

Valentin-napi Grincs, avagy mi a baj a Valentin-nappal?

A Valentin-nap évről évre felkavarja a kedélyeket, és két táborra osztja az embereket: 1. Vannak, akik egy kedves ünnepnek tartják, amikor kényeztethetik az aktuális szerelmüket. 2. Egyre többen csömörlenek meg a Valentin-naptól. Ennek több oka lehet, összegyűjtöttük, hogy mik azok!

Mi a baj a Valentin-nappal:

  • Ilyen mesterséges népünnepély nélkül is szeretik, és kimutatják szeretetüket a párjuknak.
  • Rosszul érint sokakat, mert “felszólításnak” és nyomasztó elvárásnak veszik a Valentin-nap körüli hűhót.
  • A párra vágyó szingliket elszomorítja, mert úgy érzik, kimaradnak valamiből, épp ezért látványosan kigúnyolják a Valentin-napot.
  • A kevésbé romantikusakat bosszantja a felhajtás, a méregdrága, műanyag, giccses, unalmas ajándéktárgyak áradata.
  • Zavarba ejti azokat, akik nem szokták klasszikus, fantáziátlan virágokkal, lufikkal, csokikkal kifejezni, hogy mennyire szeretik a párjukat.
  • Pénzkidobásnak, álszentimentalizmusnak, műromantikának és érzelgős, bóvli ünnepmegtévesztésnek tartják jó páran.
  • Egyre többen utálják az ilyen import ünnepeket (lásd halloween).
  • Sokan szeretnék, ha inkább magyarként magyar hagyományokat, pl. ilyenkor a Bálint-napot ünnepelnénk.

Pont ezt tükrözi a február 14-i bolygóállás: lesz egy Mérleg Hold – Kos Vénusz szembenállás az égen, ami “garantálja” a nézeteltérést a két tábor között. Mérleg a párkapcsolat egyensúlyának érzékenységét, Kos a meggondolatlanságot, Hold a sértődékenységet, Vénusz a szerelem utáni sóvárgást szimbolizálja. Ezek elegyéből “készül” a Valentin-napi duzzogós “koktél”. Ezen a “koktélcseresznye” a késő esti Hold–Mars-szembenállás, ami akár szakítást is eredményezhet.  
De nézzük végig, hogy melyik jegynek mit hoz ez nap a bolygók tükrében!

Kos

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Mindegy, hogy romantikus vagy, vagy sem, vigyáznod kell a szeretteidre Valentin-napon, mert most a legnagyobb az esélye annak, hogy nyers, egyenes stílusoddal megbántsd őket. Nemcsak a párodról van szó, hanem mindenkiről, aki kedves a szívednek. A Kosban járó Vénusz nincs a helyzet magaslatán + a Mars türelmetlenné tesz, amit a Hold pont ezen a napon nem lesz képes tolerálni. Inkább találj ki egy poénos “ajándékot”! Vagy legyél te a Valentin-napi Grincs, és énekelj egész nap karácsonyi dalokat!…

Bika

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Te imádod az ünnepeket, de ez a Valentin-napi felhajtás neked is felkavarja a romantikus gyomrodat. Vénusz, a te bolygód épp a Kosban jár, ami azt jelenti, hogy nem vagy a legfényesebb formádban: türelmetlen, kritikus, szokatlanul szókimondó kedvedben vagy. A Vénusz–Hold-szembenállás a munka-egészség területen hátráltat. Vagyis ha valaki feltart ezzel a műanyag, import marhasággal, biztosan megkapja a magáét. Hogy ezt megelőzd, kényeztesd magadat valami finomsággal (pl. aszalt gyümölcsökkel)!

Ikrek

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Minden esélyed megvan arra, hogy jókedvűen ébredj, mert éjjel a te szempontodból kifejezetten kedvező konstellációk lesznek az égen. Így könnyen humorosra veheted az egész Valentin-napi mizériát. A te bolygód, Merkúr a Vízöntőben a szokatlan, újszerű stílusnak kedvez. Lehetsz viccesen ünneprontó. Vedd fel a Valentin-napi Grincs szerepét, és parodizáld ki a szerelemre éhes énedet! Most nem lesz nehéz dolgod, mert téged egyik feszült bolygószembenállás sem érint közvetlenül, sőt te leszel a nyertes…

Rák

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Klasszikusan és javíthatatlanul romantikus alkat vagy. Ezzel nincs gond addig, amíg nem megy el az életkedved. Sajnos erre elég nagy az esélyed, mivel a dupla bolygószembenállás (délelőtt Hold–Vénusz, késő este Hold–Mars) érzékenyen érint, mivel a Hold, a te bolygód mindkét esetben a sérülékeny rész, plusz a magánélet területén látszik a legkritikusabb feszültség. Szóval előre fel kell vértezned magad mindenféle elvárással szemben, mert akkor nem fogsz se csalódni, se konfliktusba keveredni.

Oroszlán

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Alapvetően jó passzban leszel Valentin-napon: a Kosban járó Vénusz és Mars felvillanyoz. Úgy tűnik, elemedben leszel. Ehhez nincs szükséged import ürügyre. E nélkül is jól éreznéd magad a bőrödben. De ha már Valentin-nap, akkor két dolgot tehetsz: 1. Nem veszel tudomást róla (sokan tesznek így). 2. Kedved szerint kényezteted magad, a párodat, illetve hagyod, hogy kényeztessen a másik. Ennek számtalan kellemesebbnél kellemesebb módja lehet: egzotikus vacsora, csokoládémasszázs, illóolajos fürdő stb.

Szűz

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Cseppet sem közhely, hogy a Valentin-nap a pénztárcád elleni legaljasabb “merénylet”. Ugyanis az a dupla bolygószembenállás, ami megmérgezi ezt a napot, neked pont a kiadás–bevétel-tengelyen okoz zűrt. Szóval nem tanácsos ajándékot venned. Ha egy pici indíttatásod van kedveskedni, akkor készíts saját kezűleg valamit! Hajtogathatsz színes, papír origamivirágokat, pillangókat, vagy süthetsz muffint. Amennyiben vicceskedni támad kedved, írj Valentin-napi versikét, ami kifigurázza a szerelmeseket!

Mérleg

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

A Valentin-napi dupla bolygószembenállás legérzékenyebb eleme te magad vagy: a Mérleg Hold kapja a Kos Vénusztól és a Kos Marstól a “támadást” – vagyis bármikor könnyen adódhat konfliktus a pároddal, vagy bárki mással. Kivédheted ezt, ha nincsenek Himalája nagyságú elvárásaid, illetve ha mindent légiesen könnyedén és derűsen fogadsz. Ha mosolyogni szeretnél, akkor emlékezz arra, hogy a mesében Füles mennyire tudott örülni a kipukkadt lufinak és az üres mézes csupornak. Legyél te a Valentin-napi Füles!

Skorpió

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Te lehetsz az igazi ünneprontó Valentin-napon: a dupla bolygószembenállás téged elkerül. Sőt a Kosban járó Mars miatt kifejezetten energikus és elszánt leszel, ami pl. a munkádban hasznos, de a magánéletedben antiromantikus. Igazad van, ha nem akarsz semmilyen álszentimentalizmust magadra erőltetni. De lásd meg, ha a másik fél ilyesmire vágyik! Plüssmacik és szívecskés bonbonok helyett találj ki valami kreatívat, interaktívat! Senkitől ne várj ötletet, mert te fogod a legszellemesebbet kifundálni.

Nyilas

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Olyan magasságokban fogsz repülni Valentin-napon, ahol Ámornak már oxigénpalackra lenne szüksége. Nem kell leereszkedned. Maradj ott, mert oda nem érnek el azok az alantas konfliktusok, amik a többiek napját megkeserítik! De ne reklamálj, hogy egyedül vagy! Oda senki nem képes, vagy csak páran tudnak követni. Tudd, hogy amikor olyan kritikát kapsz, hogy “magas lóról” beszélsz, az azt jelenti, hogy te a hegycsúcson vagy. És tudatosítsd, hogy a hegycsúcs nem fennsík! Vagyis ott sose volt, és sose lesz tömeg…

Bak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Az a dupla bolygószembenállás (délelőtt Hold–Vénusz, késő este Hold–Mars), ami megfertőzi a Valentin-nap hangulatát, téged is rosszul érint. Mind a munkahelyeden, mind az otthonodban feszültség látszik. Ez elsősorban a kimondatlan elvárásokból adódik. Tehát egyszerű a megoldás: mondd ki te, hogy ki nem állhatod ezt az erőltetett, közhelyekkel és giccsel átitatott álünnepet! Amíg ezt nem vállalja fel valaki, addig a másik, illetve a többiek azt hihetik, hogy ez egy szép, kedves és helyénvaló alkalom…

Vízöntő

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Valentin-napon egyáltalán nem lenne stílusos balesetet szenvedni, szóval ne tedd! Az a dupla bolygószembenállás (délelőtt Hold–Vénusz, késő este Hold–Mars), ami mételyezi a keddi napot, neked balesetveszélyt jelez. Most a szembe jövő emberek és/vagy járművek okozzák a kihívást. Vagyis nézz mindig előre! Ne engedd, hogy bármi vagy bárki elvonja a figyelmedet! Ettől függetlenül sziporkázóan és inspirálóan érdekes párbeszédekbe cseppenhetsz bele. Legyél a tőled elvárható módon nyitott és közlékeny!

Halak

Horoszkóp: a Mars és a Jupiter odaver az októbernek

Nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni Valentin-napon. Akinek van szeme, igazi kincseket fedezhet fel kézműveseknél: egyedi festett üveggömbök, szárított virágokból készült kép, gyógynövényes kézműves-szappan, teavirág stb. A keddi dupla bolygószembenállás “léket” üthet a pénztárcádon, ha nem vigyázol. Épp ezért ilyesmit te is készíthetsz. Keress olyan programot, ahol ezeket elsajátíthatod! Elviheted magaddal a párodat vagy pár barátodat, kollégádat. Csapatépítésnek is szuper közös program.

Olvass még több cikket a Valentin-napról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top