Horoszkóp

6 álomszimbólum, amiről nem gondoltad volna, hogy fontos jelentése van

Egy repülős vagy egy zuhanós álmot nehéz figyelmen kívül hagyni, de vajon az álmaink apróbb részleteinek is ugyanakkora jelentőségük van?

 Vannak olyan álomképek, amelyekről köztudott, hogy fontos jelentéssel bírnak a mindennapi életünkre nézve – ilyenek például a zuhanás, a repülés vagy a menekülés. De mi a helyzet az álmainkban megjelenő hátterekkel, színekkel vagy tárgyakkal? Jöjjön most hat gyakori álomszimbólum, aminek fontosabb jelentése van, mint elsőre hinnéd!

6 álomszimbólum, amiről nem gondoltad volna, hogy fontos jelentése van

1. Macskák

Akár szereted a macskákat, akár utálod, gyakran felbukkanhatnak az álmaidban. A macskák a nőiséggel, a spiritualitással és a hatalommal asszociáltak, így a jelenlétük az álmodban a tudatalattid üzenete lehet, hogy domborítsd ki jobban a feminin oldalad, vagy számíts spirituális ébredésre!

2. Hangyák

A hangyák és más bogarak felbukkanása egyfelől annak jele lehet, hogy valami irritál a való életben. Másfelől a szorgalmas hangyák arra is utalhatnak, hogy komolyan veszed a munkát és szeretnél csapatban dolgozni.

3. Haj

Ha hangsúlyos szerep jut az álmodban a hajnak, a tudatalattid arra figyelmeztet, hogy foglalkozz többet a szexualitásoddal! A haj az álmainkban azt is jelezheti, hogy több kapcsolatra vágyunk, ha pedig kifejezetten hosszú hajjal álmodunk, az a szabadságvágyunkra utal.

4. Mezítlenség 

Nagyon kínos, ám annál gyakoribb álomkép meztelenül állni a nyilvánosság előtt. Ez az álom egy univerzális emberi félelmet jelenít meg: a félelmet attól, hogy elítélnek minket. Ha a nyilvános meztelenség visszatér az álmaidban, valószínűleg túl sokat törődsz azzal, mit gondolnak rólad mások, és nem fogadod el eléggé magad.

5. Föld

Ha földdel álmodsz, valószínűleg nem érzed elég stabilnak a jelenlegi helyzetedet. A föld azonban növekedésre és születésre is utal, így nincs okod félni: meg fogod találni a biztonságodat!

6. Zöld szín

Ha az álomképeid kellemes zöld árnyalatokban játszanak, az nyugodt és kiegyensúlyozott lelki állapotra utal. A zöld szín annak is a jele, hogy érzelmi gyógyuláson mész keresztül.

Littlethings

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top