Horoszkóp

Költözködj a boldogságért!

A költözködéstől sokan megijednek, pedig igazán pozitív hatással is lehet az életünkre. Az új környezet mindig esélyt ad arra, hogy a hátunk mögött hagyjuk a problémáinkat.

Hagyd hátra a fájdalmaidat!

Ha elég bátrak vagyunk, mi magunk is megoldhatjuk az életünket. A legkönnyebb helyzetben az albérletben élők vannak, hiszen nekik nem kell bajlódniuk a lakáseladással járó hercehurcákkal, és nem kell új ingatlant venniük. Mikor költözzünk? Bármikor megtehetjük, ha nem érezzük jól magunkat! Szakítás, válás esetén a legpraktikusabb. Ha éppen a férjed, az exed költözik el tőled, akkor se ragaszkodj az egykori közös otthonhoz. Cseréld le azonnal! Szabadulj meg minden fájó emléktől, amely még összeköt azzal az emberrel, akivel már nem is akarsz kapcsolatban maradni. A lakások falaiba beépülnek az energiáink. A fájdalmaink, sírásaink, szorongásaink ott maradnak akkor is, ha már elköltözött mellőlünk az, aki okozta őket.

Költözködj a boldogságért

Az új otthon kiválasztásánál a praktikussági okok (közel legyen a munkahelyhez, az iskolához) mellett próbálj arra is figyelni, hogy tényleg jól érezd majd magad ott. Ne érd be azzal, hogy “átmenetileg jó lesz!”. Legyen kényelmes és szerethető az új lakás. A házszám is mérvadó lehet, ha rossz emlékeid vannak egy-egy számról, vagy a babona miatt vált ki belőled kellemetlen érzést. Nem praktikus keresztnevet viselő utcába hurcolkodni, ha volt azonos nevű kedvesünk.

A költözés előtti dobozolásnál gondolj arra, hogy új életet kezdesz: dobj ki mindent, ami azokra emlékeztet, akik elhagytak vagy megbántottak. Ne rejtsd dobozkába a régi szerelmes leveleket, közös fotókat, ajándékokat, szemétbe minden ilyesmivel! Ezek a kacatok gátolják az energiát, hogy egy új kapcsolat részese lehess. A bútorokat, a tárgyakat mosd le, tisztítsd meg minden olyan energiától, amely rátapadt.

Az első lépések az új lakásban

Költözködj a boldogságértMielőtt beköltöznél az új otthonodba, tisztítsd meg az előző lakó energiáitól! Az a legjobb, ha mindenekelőtt kifested – vagy a tulajdonossal kifesteted – a falakat. Ha erre nincs lehetőség, akkor szellőztess, csinálj kereszthuzatot, és égess el minden sarokban egy-egy szantálfüstölőt. Mosd le az ajtókat, a polcokat, az ablakokat, a fürdőkádat, és csak akkor vidd be a saját holmidat, ha mindezzel megvagy.

Ha hiszel a feng shui “varázslataiban”, akkor érdemes kiszámolni, kimérni, hogy a lakás mely pontján árad leginkább az energia a munkával, a párkapcsolattal vagy a tanulással kapcsolatban. Ezekre a helyekre tedd az ágyad, íróasztalod. Ha nincs kéznél ismerős, aki ért a kiszámításhoz, akkor figyelj az ösztöneidre! Ne azért tedd ide vagy oda az ágyad, mert ott jól néz ki, hanem azért, mert ott nyugodtan tudsz majd aludni. Ha szükségesnek érzed, még eltologathatod a bútorokat.

Tegyél sok zöld növényt a lakásba. Ha nem világos, akkor olyasmit keress, ami bírja a félhomályt is.

Elhunyt családtagok fotóit nem szerencsés kitenni a falra, akkor sem, ha nagyon szeretted őket! Tedd albumba ezeket a képeket, és fel egy polcra. Engedd el a holtakat! Új élet előtt állsz, a jövőre koncentrálj, ne a múltra!

Helyettük olyan képeket válassz, amelyeken számodra kedves tájak vagy szimbólumok láthatók. Kedvenc filmjeid plakátjai is pozitív hatással lehetnek rád.

Fogadalmak

Ne tégy fogadalmakat a beköltözésnél! (Pl. itt majd lefogyok, itt majd leszokom a cigiről, itt majd boldog leszek.) Ezek mind megkötnek, ráadásul semmit sem használnak! Úgy élj, hogy bátran állhass a tükör előtt, de ne a fogadalmaid vezessenek!

Sokkal fontosabb, hogy ne engedj be olyanokat az új otthonodba, akik számodra negatív energiát hordoznak! Ha találkoznod kell velük, akkor azt semleges helyen, kávézóban, vendéglőben tedd. Próbáld megőrizni a lakás spirituális tisztaságát! Még a postást vagy a pizzafutárt is inkább a küszöbön kívül rendezd le, nem kell belépniük az előtérbe, a nappaliba sem! Első randit végképp ne az otthonodban bonyolíts! Ha szexkalandról van szó, akkor se magadhoz hívd a pasit!

Ne is add kölcsön a lakásod kulcsait ilyesmire a barátaidnak! A te otthonod legyen intim, ahol jól érzed magad, és nem zavar semmi!

Szomszédok

Célszerű még a költözéskor bemutatkozni az új szomszédoknak, és kipuhatolni, hogy milyen emberek. Az első ránézésre mosolygós néniről a becuccolás után kiderülhet, hogy hajnalig bömbölteti a magnóján a mulatós slágereket. Sokgyermekes család mellett élve is lemondhatsz a csendes vasárnap délutánokról, de az is lehet, hogy egy kiskutya keseríti meg az életed, akit egész napra bezárnak a melletted levő lakásba. Nyugodtan figyelmeztesd őket, hogy milyen elvárásaid vannak. Közöld, ha éjszaka csendre vágysz, de azt is mondd el nekik, ha neked vannak rossz szokásaid. Körfolyosós lakásban például nem illik cigizni a szomszéd nyitott ablaka előtt, és az is kínos lehet, ha rólad derül ki pár nap után, hogy reggelente ugrókötéllel edzel, amitől az alsó szomszéd vérnyomása az egekbe száll. Este használd a redőnyt vagy a sötétítőfüggönyt, ne legyen a szemközti pasinak se része “ingyenmozizásban”.

Rend kívül-belül

Ha már kényelmesen beköltöztél, akkor is figyelj az egyensúly megtartására! Igyekezz rendet tartani a lakásban, ne halmozd fel a mosatlant, és mindennap vidd le a szemetes zacskókat a kukába! Ha időközben valamelyik bútort odébb tolnád, ne várj vele, ne halogasd, tedd meg azonnal. Merj változtatni, és törekedj arra, hogy mindig öröm legyen hazamenned!

Magadban is tégy rendet, gondold át a kapcsolataidat, a teendőidet! Lefekvés előtt gondold át az elmúlt napot, és engedd el a problémákat! Ne úgy aludj el, hogy az idegeskedéstől görcsben áll a gyomrod! Mondd ki hangosan, hogy “megtalálom a megoldást erre vagy arra a problémára”!

Ha környezeteden harmónia uralkodik, akkor előbb-utóbb belül is megtalálod azt a nyugalmat, amelyre vágysz, sőt az a társ is bekopogtathat az új otthonba, akire vársz!

Olvass még költözés témában, itt az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top