Horoszkóp

Te nem tudsz elengedni, vagy téged nem tudnak elengedni?

Számos embernél tapasztaltam, és jómagam is átéltem az elengedéssel kapcsolatban azt, hogy amikor azt hittem, milyen nehéz számomra az elengedés, idővel rájöttem, hogy nem is nekem nehéz elengedni, hanem egyszerűen engem nem tudnak elengedni. Ha nehéznek tűnik számodra az elengedés, olvass tovább, mert lehet, hogy egyáltalán nem veled van a baj.

Mostanában nagyon sokan szembesülünk elengedés kérdésével, ez az év egyébként is az elengedésről, a régi dolgok lezárásáról és az új minőségben való megújulásról szól. Nagyon mély belső lélek munka folyik sokunkban, aminek köszönhetően akadályokba ütközhetünk. Valahogy benne van a levegőben, hogy “el kellene engedni” személyeket, emlékeket, történeteket, dolgokat – és ezzel sokszor megakadunk. 

Az egyik legfontosabb kérdés, ami segíthet, ha nehéz számodra az elengedés, a következő: Én nem tudok elengedni, vagy engem nem tudnak elengedni? Mert erre nem is gondolunk. Pedig össze vagyunk kötve mindnyájan, vannak, akikkel jobban, másokkal kevésbé.

Akikkel kapcsolatban a kérdés legtöbbször felmerül, azok a hozzánk igen közel álló lélektársaink, akik tanító célzattal jelennek meg az életünkben. Ilyenkor nemcsak ők vannak hatással ránk, de mi is hatással vagyunk rájuk. Sokszor előfordul az, hogy mi már régen túlléptünk egy helyzeten, a másik fél viszont nem. És azzal, hogy ő állandóan ránk gondol, vagy azzal, hogy benne ragadt akár évekkel ezelőtti történetben, minket is időről időre energetikailag vissza akar rántani – legtöbbször persze tudattalanul.

Te nem tudsz elengedni vagy téged nem tudnak elengedni?

Ez a visszarántás akkor sikerül, hogyha elkezdjük magunkat hibáztatni, hogy miért is nem jutunk már végre túl ezen az elengedés kérdésen. Ilyenkor azzal, hogy saját magunk megítélésével önmagunk ellen fordulunk, mi magunk is energiát adunk a helyzetnek. Ebből a csapdából úgy tudunk kijutni, ha el merjük hinni azt, hogy nincs is velünk semmi baj.

A kérdést feltéve merünk hallgatni az érzékelésünkre, és ha azt érezzük, mi már valójában túl vagyunk a másik személyen és a helyzeten, elhisszük azt, hogy azért jön fel az életünkben, a gondolatainkban újra és újra, mert valójában nagyon is a másik fél az, aki ragaszkodik hozzánk. Ha ilyenkor nem futunk bele saját magunk hibáztatásába és nem adunk energiát a helyzetnek – tudatosítva, hogy valójában nekünk semmit nem kell tennünk az elengedéssel, mert mi már rég elengedtünk –, egy ilyen szituáció egyre kevésbé lesz hatással a napjainkra.

Mi az a helyzet vagy ki az a személy, aki így vissza-visszatér az életedbe, pedig már rég túl szeretnél lépni rajta? Merj magadba nézni és feltenni magadnak a kérdést: Én nem tudom elengedni őt, vagy ő nem tud engem? És lesz, amikor az jön, hogy ez oda-vissza igaz, de hidd el nekem, hogy az esetek sokkal nagyobb százalékában fog az az érzés megszületni benned, hogy a ragaszkodásával a másik fél az, aki magához próbál kötni téged.

Ha ezt most nem is hiszed, mert ennek nincsenek látszólagos jelei, akkor is merj az érzékelésedre hallgatni. Hidd el, lehet, hogy a megerősítés csak hónapok vagy évek múlva fog megérkezni az életedbe, és akkor pedig már csak mosolyogni fogsz az egész történeten…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top