Horoszkóp

5+1 kérdés, hogy az újévi fogadalmak kitartsanak az év végéig

Az új év sokunknál a tervezés vagy a teljes újratervezés időszaka. Ahhoz, hogy a január elejei kezdeti fellángolások és fogadalmak tartósak maradjanak, segíthet néhány kérdés, ami letisztázza bennünk az útirányt. Ez a néhány kérdés útjelző lehet egész évben, ezért érdemes év közben is többször elővenni őket.

1. Melyik életterületeden szeretnél a legtöbbet fejlődni?

A magánéleted vagy a munkád vonatkozásában jött el az idő a változásra? Legtöbbször ott követjük el a hibát, hogy mindkét területen túl sok vagy túl nagy célokat tűzünk ki magunk elé, így a saját magunkkal szemben támasztott túl magas elvárásoknak nem tudunk megfelelni. Érdemes ezért egy területet kiválasztani: munka, pénzügyek, kapcsolatok, egészség vagy más terület közül.

2. Mi az az egy fő dolog, amiben változást szeretnél 2016-ban?

Ez a kérdés szűkebb, mint az előző, például ha van egy nagy célod, amivel kapcsolatban úgy érzed, most van itt az idő, hogy megvalósítsd. Érdemes megfogalmazni egy olyan dolgot, amivel kapcsolatban azt tudod mondani: ez mindenképp meglesz idén. A nehéz pillanatokban, vagy amikor majd a kitartásod teszi próbára az Élet, ennek a tudatosítása jelentheti azt, ami átbillent a holtponton.

3. Mi az az egyetlen szokás, amit be tudsz építeni a hétköznapjaidba?

Azt mondják, egy új szokás elsajátításához legalább 21, de inkább 30 nap kell. Nem érdemes ezért most a januárt azzal kezdeni, hogy rögtön sok dolgot változtatni szeretnél. Kezdj el inkább egyetlen dolgot, és ha az már tartóssá vált, tedd fel magadnak újra ezt a kérdést, akár minden hónap elején. Így év végére akár 12 új, kiváló szokással gazdagodhatsz!

5+1 kérdés, hogy az újévi fogadalmak kitartsanak az év végéig

4. Hajlandó vagy-e “megfizetni az árát”?

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a célok megvalósításának nehéznek kell lennie. Sőt! Ha hajlandó vagy megfizetni az árát (felkelni korábban, extra időt, energiát, pénzt fordítani rá), akkor az is előfordulhat, hogy az Élet utat mutat arra, hogy hogyan lehet könnyedén megvalósítani azt, amit elterveztél.

5. Mi az, amit már ma el tudsz ismerni magadban?

Sokszor annyira a jövőre és a célunkra fókuszálunk, amivel a hiány állapotában tartjuk magunkat, hogy nem vesszük észre azt, ami már most, a jelenben is rendelkezésünkre áll. Ezért érdemes kezdésnek most összegyűjteni, mi az az érték, képesség, tudás, információ, lehetőség vagy fizikai dolog, amit már most el tudunk ismerni magunkban és a jelenlegi helyzetünkben? Ha korábban összegeztük az elmúlt hónapokat, akkor ez az összegzés most segítséget nyújthat a kérdés megválaszolásában.

+1. Kik azok, akik hozzá tudnak járulni a céljaidhoz?

Egyedül is megy, de együtt könnyebb, kreatívabb és sokszor viccesebb is. Mindnyájan hatalmas teremtési képességekkel rendelkezünk! Amikor ezt elismerjük magunkban és másokban is, és kérjük az Univerzumot, segítsen megtalálni azokat a személyeket, akik a segítségünkre lehetnek, egyszerre csak megnyílnak előttünk a lehetőségek, felkéréseket vagy telefonhívásokat kapunk és olyan emberekkel találkozunk, akik megkönnyítik számunkra a céljaink valóra válását.

A célok megfogalmazásán, tervezésén túl a valóra válásnak egyetlen titka van, ami nem kerülhető meg: kezdjük el most, és ne adjuk fel év közben sem, amikor esetleg akadályokba ütközünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top