Horoszkóp

Müller Péter: A boldogság hazatalálás

A Boldogság Mesterkurzus keretében egy egyedülálló rendezvénynek lehettek résztvevői azok, akik november 28-án ellátogattak a Budapesti Kongresszusi Központba. A boldogság tanulható, vagy egy másik nézőpontból inkább csak vissza kell emlékeznünk rá, hiszen valójában ez lelkünk ősállapota. Erről mesélt a nemrég 79. születésnapját ünneplő Müller Péter is aznap.

Az egész napos rendezvényen olyan neves szakemberek beszéltek a boldogságról és annak megéléséről, mint prof. dr. Sonja Lyubomirsky Los Angelesből, az egyik legelismertebb nemzetközi boldogságkutató, a pozitív pszichológia jeles képviselője; valamint prof. dr. Bagdy Emőke, a Boldogságprogram fővédnöke, Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, és Feldmár András, Müller Péter, Böjte Csaba, és prof. Oláh Attila.

Müller Péter: A boldogság hazatalálás

Mindnyájan boldogságra törekszünk, a felmérések szerint azonban Magyarország boldogság téren a nemzetközi mezőny végén szerepel. Ennek a megváltoztatására számosan törekszenek, a Bagdi Bella által megálmodott 10 hónapos ingyenes Boldogságprogram pedig már igen jelentős eredményekkel is büszkélkedhet. A Boldogság Mesterkurzuson nemcsak a tudomány, hanem a lélek is képviseltette magát, hiszen Böjte Csaba vagy Müller Péter szavai egyenesen a szívünkhöz szóltak.

Müller Péter úgy fogalmazott, a boldogság lelkünk ősállapota, otthona. A boldogság valójában hazatalálás, csend, hazaérkezés. A lélek ünnepi állapota. Minél inkább mélyül az önismeretünk, annál inkább elhagyjuk a gondolat érzelmi asszociációit, és eljutunk lelkünk magjához. Itt, lelkünk legmélyén boldogak vagyunk, csak ezt a belső boldogságot nehezen éljük meg. 

 “Ha a tested nincs egyensúlyban, a lelked sincs! A feszültségeket és a gondokat sóhajtással engedd ki! Sóhajtsd ki magadból a gyászt, a szomorúságot, idegességet, a kellemetlen érzéseidet! Sóhajts! Lazulj el, és engedd el magad!”

Müller Péter: A boldogság hazatalálás

Az emberi élet célja az, hogy megtalálja ezt az egyensúlyt. Hogy harmóniába kerüljön bennünk a jin és a jang, a fekete és a fehér, a polaritás. Ehhez az egyensúlyhoz pedig “csak” felejteni kell. Higgyük el, hogy nem függünk senkitől!

A mai ember túlnyomórészt külvilágvezérelt, ezért nehezebb ezt a belső egyensúlyt meglelni. A titok nyitja pedig az, hogy képesek legyünk eldönteni, hogy reagálunk-e a külvilágra, vagy sem. Választhatjuk azt is, hogy igen, és azt is, hogy nem. Át tudjuk formálni a külvilágot azáltal, hogy hogyan éljük meg életünk történéseit.

 A boldogság legtöbbször a legegyszerűbb dolgokban és pillanatokban mutatkozik meg leginkább. Amikor boldogok vagyunk, azt érezzük, minden úgy jó, ahogy van. Müller Péter és talán az egész nap legfőbb üzenete is az volt, a legnehezebb pillanatokban is higgyük el:

 “Sokkal nagyobb valóság az, ami bennetek van! A boldogsághoz valójában nem kell semmi, nem függ semmitől! Fogadjátok türelemmel, belső erővel, fényességgel és hálával mindazt, amit az élettől eddig kaptatok és az elkövetkezőkben is kaptok. Érezzétek meg az angyalok érintését, súgását és azt is, hogy nincs semmi baj!”

Még több gondolat Müller Pétertől

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top