Horoszkóp

A Szűz lélektani játszmája

A Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.) csillagjegyhez intenzíven kötődő emberek igyekeznek kirekeszteni lelki életükből, hogy túl sokat foglalkozzanak saját mély, belső folyamataikkal és motivációikkal.

Ezek a folyamatok megijeszthetik a Szüzeket, ellenőrizhetetlennek tartják őket, s inkább bármivel foglalkoznak, mintsem leszálljanak saját, belső „poklukba”. Ebből adódik, hogy beállítottságukra, s másokhoz való kapcsolódásukra jellemző, hogy intellektuális, vagyis a racionalitáson alapul. 

Ez a beállítottság azt a nyereséget is hordozza számukra, hogy úgy gondolják, ennek segítségével ellenőrizni tudják a világot s saját belső folyamataikat is. Az ellenőrzés igénye egész életükben végigvonul, szeretnék „kordában tartani” környezetüket, ezért nagyon fontos számukra, hogy minden rendben és flottul menjen. 
Fontos számukra a rendszer, amelynek részei. Ez megmutatkozik közvetlen környezetükön, vagyis igyekeznek háztartásukban rendet tartani, mindennapi használati tárgyaik pontosan a helyükön vannak. 

A Szűz lélektani játszmája

Félnek a káosztól, attól, hogy valamilyen számukra ismeretlen dolog eluralja az életüket, elönti őket a rendetlenség, életükben helyet kap a zűrzavar. Léteznek olyan Szűz emberek, akiknek kedvenc elfoglaltsága a takarítás, rendezkedés, vagyis soha nem érzik környezetüket és saját magukat elég tisztának, rendesnek. Előfordulhat, hogy fölöslegesen, többször is elvégeznek egy-egy takarítási munkafázist, s ez már túlmutat a szükségszerűségen: elérkeztünk a kényszeresség témájához. Ez a pszichológiai kórkép sokszor üti fel a fejét a hangsúlyosan Szűz emberek életében, s célja pontosan a környezet ellenőrzése, valamint belső feszültségük uralása a külső renden keresztül. Ez egy látszatbiztonság, amit ők valóságnak élnek át. Előfordulhat, hogy napjában négyszer-ötször mossák fel a konyha járólapját, vagy kétszer-háromszor törlik le a port a bútorokról. 

Még több horoszkóp Szüzeknek:
Itt a mai angyalkártya az angyalok üzeneteivel és tanácsaival
Napi kínai mantra – pozitív gondolatok mára
Heti Szűz-horoszkóp – Nézd meg, milyen lesz a heted!
Heti Szűz-angyalhoroszkóp – Melyik angyallal dolgozz együtt a héten?
Hétvégi Szűz szerelmi és bőséghoroszkóp – Mi vár rád a szerelemben és az anyagi ügyekben?
Havi Szűz-horoszkóp – Megmutatjuk, milyen lesz a november!
A Szűz jegy jellemzése –  Tudd meg, milyenek a Szüzek!
A Szűz mint aszcendens – Kattints ide, és tudj meg mindent a Szűz aszcendensű emberekről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top