Horoszkóp

8 dolog, amit tudnod kell a tízmilliószoros nap erejéről

Július 20-a ismét tízmilliószoros nap. De mégis mitől olyan különleges ez a dátum, és mit érdemes tenned ilyenkor? A legfontosabb nyolc tudnivalót máris megosztjuk veled.

1. A tízmilliószoros napok eredete

Évente négy tízmilliószoros napot határoznak meg a tibeti szerzetesek a buddhista hagyományok szerint. A Nagy Buddha-napokat a tibeti naptár alapján minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napján ünneplik. A tízmilliószoros napok Buddha fejlődésének állomásaihoz és megvilágosodásához kapcsolódnak, ezeket a buddhista vallásban ünnepnapokként tartják számon.

7+1 tudnivaló a 10 milliószoros napokról

2. A tízmilliószoros napok jelentései

Az első holdhónap 15. napját a tibetiek Chotrul Düchennek, azaz a Csoda napjának nevezik. A buddhista filozófia szerint Buddha 15 napon át csodákat mutatott be, melyek arra inspirálták az embereket, hogy kövessék a Dharma tanait.

A negyedik holdhónap 15. napja, vagyis az év második tízmilliószoros napjának elnevezése Saka Dawa Düchen, azaz Buddha megvilágosodásának ünnepe. Siddharta herceg 35 évesen a Bodhi fája alatt világosult meg, így ezen a napon a buddhizmus születését is ünneplik.

A hatodik holdhónap 15. napján, minden év harmadik tízmilliószoros napját a tibetiek Chökhor Düchen néven tartják nyilván, melynek jelentése Csodás igazság. Buddha megtanítja követőinek a Négy Csodálatos Igazság tanát, és először forgatja meg a Dharma (igazság, törvény) kerekét.

A kilencedik holdhónap 15. napján, az év utolsó tízmilliószoros napján, a Lha Bab Düchen napon emelkedett a mennybe Buddha. Édesanyjának megköszönte kedvességét és szabadulását a Szamszárából (a születés és a halál körforgása). A mennyben három hónapon át tanította a Dharmát.

7+1 tudnivaló a 10 milliószoros napokról

3. 2015-ben ezekre a dátumokra esnek a tízmilliószoros napok

A tibeti holdhónapok valamelyest eltérnek a nyugati naptár szerinti holdállástól. 2015-ben a buddhisták a tízmilliószoros napokat

  • március 5-én,
  • június 2-án,
  • július 20-án és
  • november 30-án ünneplik.

4. Ezt teheted a tízmilliószoros napokon

A tibetiek úgy tartják, ünnepnapjaikon minden gondolat tízmilliószoros erővel hat. Éppen ezért az évnek ezen a négy napján a pozitív, a fejlődésedet elősegítő gondolatokkal tudod az életed a vágyott irányba fordítani. Ha pozitív változást szeretnél az életedben, gondolkodj pozitívan önmagadról és az elérendő célodról.

Fordulj önmagad és mások felé szeretettel, jó szándékkal és előre mutató akarattal. Vagyis a tízmilliószoros napokon tégy is azért, amit el akarsz érni.

Tudnod kell, ezeken a különleges napokon nemcsak a pozitív gondolatok hatnak tízmilliószoros erővel, hanem a visszahúzó, félelmekkel, rosszindulattal teliek is. Éppen ezért a változásért lépj túl a visszahúzó vagy idejétmúlt gondolatokon, érzéseken, és teremts helyette új, boldog, szeretettel teli világot magadnak.

Ne hibáztass másokat a saját életed nehézségeiért, hanem ismerd fel, hogy boldogulásodért egyedül te tehetsz. Ha az életed épp nem olyan, mint amire vágynál, az a te döntéseid következménye, és nem mások tehetnek róla.

7+1 tudnivaló a 10 milliószoros napokról

5. Tapasztald meg a tízmilliószoros napok energiáját

Változtass gondolkodásodon! Próbáld meg elfogadni jelenlegi helyzetedet, és gondolj jó érzésekkel elérendő céljaidra. A tízmilliószoros napokon gondolj tudatosan arra, amit elérni szeretnél. Lásd magad boldognak, sikeresnek. Olyan gondolatokkal töltsd meg elmédet, melyek segíthetnek céljaidat elérni. Érezd meg a lelki békét, a megnyugvást, légy hálás életedért, az eddig elért dolgaidért, az elért eredményekért.

Szabadulj meg a tízmilliószoros napokon a fájdalmas gondolatoktól, érzésektől, azoktól a cselekvésektől, szokásaidtól melyeket nem kedvelsz. Próbáld ki legalább egyetlen napra, és megtapasztalhatod a buddhista holdhónapok különleges energiáját. És amikor a legkevésbé számítasz rá, céljaid valóra válnak.

7+1 tudnivaló a 10 milliószoros napokról

6. Légy nagylelkű a tízmilliószoros napokon

Ne felejtsd, a tízmilliószoros napokon minden tetted, gondolatod tízmilliószoros erővel hat. Ha ezeken a napokon nagylelkű vagy embertársaiddal, adományozol, mindez tízmilliószoros erővel hat vissza rád is. Próbáld ki először csupán egy kedves mosollyal, gesztussal, tiszta szeretettel.

7. Teremts boldogságot a következő év tízmilliószoros napjain

2016-ban az alábbi napokon kívánhatsz, teremthetsz tízmilliószoros erővel:

  • február 22-én,
  • május 21-én,
  • július 8-án és
  • október 22-én.
7+1 tudnivaló a 10 milliószoros napokról

8. Ne csupán a tízmilliószoros napokon légy pozitív

A buddhisták a négy tízmilliószoros napon túl százszoros erővel ható napokat is számon tartanak. Ezek a napok pedig megegyeznek valamennyi teli- és újhold napjával. Az ezeken a napokon küldött pozitív gondolatok százszoros erővel hatnak. Érdemes ezeket is kihasználnod, hogy céljaidat megvalósíthasd.

  • A következő telihold időpontja: 2015. július 31.
  • A következő újhold időpontja: 2015. augusztus 14.

Így ünneplik a tibetiek Buddha mennybe emelkedését, az év negyedik tízmilliószoros napját:

További tízmilliószoros cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top