Horoszkóp

2009 nagy szerelmi horoszkópja

Akinek van párja, azért, akinek nincs, annak azért fontos a szerelem. Mindenkinek meghatározó téma az életében a párkapcsolat. Kortól, nemtől, vallástól, rangtól, anyagi helyzettől függetlenül mindannyian feltesszük a kérdést: mi vár rám a szerelemben?

Még több horoszkóp 2009-re:
2009 nagy horoszkópja »
2009 nagy stílushoroszkópja »

2009 a nagy találkozások és/vagy a nagy szakítások éve lesz. Szenvedélyes szerelmek pattanhatnak ki egyik pillanatról a másikra, de ezek nem mindegyike lesz hosszú kapcsolat. Ennek ellenére érdemes megélni, mert sokat adhat mindkét félnek. Mindenkinek, párban élőknek és párra váróknak is tartogat izgalmakat ez az év szerelmi téren. Lássuk, hogy pontosan mit!

 

 

KOS (március 21. – április 20.):

Párban élők: A párban élő Kos szülöttek ne várjanak megértést párjuktól év elején, ha elhanyagolják kapcsolatukat a munka miatt. Hatalmas változások várhatók a hivatásukban és a jövővel kapcsolatos terveikben. Ez rengeteg energiájukat emészti fel, így a párjukra nem marad se elég energiájuk, se elég idejük. Dicséretes, ha belevetik magukat a munkába, de ennek az lehet az ára, hogy a másik neheztelni fog. Vegyék figyelembe, hogy a szeretet miatt duzzog a párjuk, hiszen természetes, hogy mindenki szeretne minél többet együtt lenni a szeretett személlyel. Ha nem így lenne, akkor nem méltatlankodna a hiánya miatt. Ezt ne feledjék a Kosok egész év során! Különösen, ha feszültségek támadnak közöttük!

Szerencsére a Jupiter, a nagy szerencse bolygója jótékony hatással lesz erre a témára, így a Kosoknak könnyű lesz kiengesztelniük a párjukat. Elég, ha kicsit több időt (például egy egész hétvégét) kettesben töltenek. Egy kicsi odafigyeléssel helyreállítható a béke. Keressék a szerelmük kedvét! Kényeztessék őt! Apró dolgok is sokat jelenthetnek a másiknak, mert így érezhetik, hogy még mindig fontosak.

Arra kell még vigyázniuk az év során, hogy egy barátság elkezdhet szorosabbá válni. Ebből egyrészt féltékenység lehet a párjuk részéről, másrészt lehet, hogy a Kosok félreértenek bizonyos jeleket. Előfordulhat, hogy az a barát csak vigasztalásra és jó szóra vágyik. Eszébe sem jut, hogy szerelem legyen kettejük között. Ebből kínos szituáció is lehet.

A szexualitás terén is fokozottan figyelmesnek kell lenniük a Kosoknak. Tudomásul kell venniük, hogy nem mindig van két ember egy hullámhosszon. Olykor előfordul, hogy csak egyikükben támad vágy az együttlétre. Ez nem jelenti azt, hogy a másikat ne lehetne hangulatba hozni. Ehhez talán kicsivel több idő kellhet, de megéri! Arról se feledkezzenek el, hogy minden zárhoz, minden lélekhez, minden testhez más kulcs való. A „kulcskeresés”, a másik érzékeny pontjainak felfedezése izgalmas és soha ki nem merülő téma egy intim, jó kapcsolatban.

Párra várók: Akik még keresik a párjukat, készüljenek, mert 2009 sok kalandot tartogat számukra! Egyrészről egy barátságból vagy munkahelyi, iskolai ismeretségből szerelem alakulhat ki. Másrészről egy utazás kapcsán találkozhatnak valakivel, aki megérintheti a szívüket. Az előbbi esetben legyenek óvatosak. Ha a barát, kolléga vagy iskolatárs nem független, akkor ne menjenek bele a kapcsolatba, mert zavaros és méltatlan helyzetbe kerülhetnek kicsit később! Amennyiben szabad a másik, akkor arra ügyeljenek, hogy jól és pontosan értelmezzék azokat a bizonyos jeleket! Egy félreértés kínos helyzetet eredményezhet. Jobb, ha rákérdeznek, hogy jól látják-e a másik közeledési szándékát. A túl heves és túl szenvedélyes reakció is kellemetlenséget okozhat. A Kosoknak okosan kell szabályozniuk a bennük tomboló tüzet. Nem mindenki képes felvenni azt a tempót, amit a Kosok diktálnak. Van, aki lassabb és érzékenyebb, ő akár meg is ijedhet a nagy lendülettől. Bár az is igaz, hogy az őszinteség mindig kifizetődőbb, mint a színjáték!

Az év során több kalandos utazás is vár a Kosokra. Egyik utazás sem telhet el kisebb-nagyobb flört nélkül. Lehet, hogy csak szóban incselkednek egymással, de az is lehet, hogy valaki mélyebben megérinti a Kosok szívét. Ne hagyjanak ki semmilyen lehetőséget! Minden helyzet tartogat izgalmakat és tanulságot. Arra kell csak ügyelniük, hogy ne ígérjenek semmi olyat, amit nem gondolnak komolyan. Mindig legyenek őszinték önmagukkal, és tiszteljék meg ezzel a másik felet is.

2009-ben sokat tanulhatnak saját lelkükről és testükről is. Itt az ideje, hogy tudatosítsák, mire vágynak, mire van szükségük a jó közérzethez. Ehhez a lelki és a testi kielégítettség egyaránt hozzátartozik. Nem szégyen, ha valaki tisztában van saját testének érzékeny pontjaival, így segítheti társát a felderítésben – hiszen mindenki más, minden zárhoz más kulcs való. A „kulcskeresés” izgalma kellemes, de hosszadalmas folyamat. Ha valaki nem ismeri saját magát, akkor megnehezítheti a másik fél dolgát is. A kölcsönös türelem és a szeretet sokat segíthet ezen.

BIKA (április 21. – május 20.):

Párban élők: Azok a Bikák, akik párkapcsolatban élnek, vigyázzanak a párjukra, mert sok feszültség lehet az év során közöttük. Ennek legfőbb oka, hogy a Bikák munkahelye és/vagy jövővel kapcsolatos elképzelései összezavarodhatnak. Általában nem jellemző rájuk a bizonytalanság, most mégis hatalmába kerítheti őket. Okkal vagy ok nélkül, de megkérdőjeleznek korábban biztosnak vélt dolgokat. Ennek itt az ideje. De ne bántsák magukat ezért! Tudniuk kell, hogy időnként fel kell emelniük a fejüket, és pontosítaniuk kell az elérendő célt. Olykor át kell értékelniük életük fontos témáit. Most a párkapcsolat is sorra kerülhet.

Az év elején nem lesznek túl derűlátóak ebben a témában, ezért jobb, ha a tisztázó beszélgetést nem ekkorra időzítik. Sőt, kerüljék az ilyen tartalmú diskurzust! Egyébként is túl feszültek és ingerlékenyek lesznek, ez nem teszi alkalmassá őket a békés megoldás megtalálására. Az augusztusi hónap is kifejezetten nehéz lesz ilyen szempontból. Mindenáron kerüljék a vitákat, mert szakítás lehet a vége! Senkinek sem lesz jó, ha belemennek a szócsatába. Bölcsebbnek tűnik kitérni.

Kora tavasszal és kora ősszel viszont remek hangulatban lesznek a Bikák. Utazást vagy bármilyen közös programot érdemes ekkorra időzíteni. A korábbi sérelmek is könnyebben gyógyulnak ezáltal, és az sem elhanyagolható, hogy a közös élmények a későbbi nehézségek idején komoly segítséget jelenthetnek. Minden együtt átélt „kaland” összekovácsolja őket. Erősítheti azt a szövetséget, amely a Bikák számára is nagyon fontos, hiszen szükségük van biztos pontra, különösen ebben a változó és bizonytalan világban.

Egész évben vékony jégen járnak a Bikák párkapcsolati szempontból, de mégis mindig jön a segítség valahonnan, valakitől. Vagy a párjuk képes elviccelni a konfliktust, vagy néhány óra múlva ismét egymás karjában vannak. Ehhez két dologra van szükségük: 1. Legalább egyikük őrizze meg a humorérzékét! 2. Ne hagyják kihűlni a szerelmet! Legyen mindig forró az ágyuk! Emlékezzenek rá, hogy a tűzre mindkettejüknek kell tennie! Az a csoda, amelyet szerelemnek nevezünk, magától nem lobog a végtelenségig.

Párra várók: Azok a Bika szülöttek, akik párt keresnek, év elején ne erőltessék ezt a témát. Feszültek és ingerlékenyek lehetnek. Szinte minden jelentkezőt elijeszthetnek ezzel a stílussal. Ne csodálkozzanak, ha az első randinál tovább senkivel sem jutnak, ezért inkább fordítsák figyelmüket a munkájukra vagy a tanulmányaikra!

Viszont kora tavasszal meglepő fordulat történhet. Egy barátságból szerelem lehet. Óvatosan kell közelíteni ehhez a témához, mert előfordulhat, hogy ez mindkét fél részéről csak pillanatnyi összeborulás, ezért a Bikák ne vonjanak le végleges következtetéseket a történtekből! Az őszinte beszélgetés sokat segíthet a tisztánlátásban, de ezt se és semmi mást se erőltessenek!

Nyáron a szerelem nem kerülheti el őket. Arra kell felkészülniük, hogy ez nem biztos, hogy tartós lesz. Most elsajátíthatják jelenlét nagyszerű érzését, vagyis élvezzék ki a pillanatot, és ne tervezzenek, ne fussanak előre! Nem kell azonnal összeköltözésre vagy házasságkötésre gondolniuk, sőt még a családalapítás is várhat. Ha nem szánnak elég időt a másik megismerésére, akkor hogyan nézhetnek a jövőbe?…

Nyáron több utazás lehetősége is megadatik. Éljennek annyival, amennyivel csak lehet! Sok kaland, flört és izgalom történhet ezeken az utazásokon. Nyáron az augusztus látszik zavarosnak és bizonytalannak. Amennyiben ekkor futnak össze valakivel, legyenek visszafogottak! Mivel rájuk nem jellemző módon ingerlékenyek lehetnek, nem képesek hozni a formájukat. De nem is biztos, hogy baj, ha a másik a nem tökéletes Bikába szeret bele…

Az év vége kifejezetten izgalmasnak ígérkezik. Többen is keresik a Bikák kegyeit. Bátran válogassanak! És csak független emberrel álljanak szóba! Nem fog jót szülni se rövid, se hosszú távon, ha bujkálniuk kell. Elég zavaros ügy van amúgy is. Amit csak lehet, tisztán kell felvállalni! A Bikáknak tudomásul kell venniük, hogy ők biztonságra vágynak, és ebbe nem fér bele egy szeretői státusz. Muszáj olyan elveket felállítaniuk, és tartaniuk magukat hozzájuk, amelyek ezt az igényüket maximálisan kielégítik. Ha nem így tesznek, akkor önmagukat csapják be…

IKREK (május 21. – június 21.):

Párban élők: Azok az Ikrek szülöttek, akiknek van párkapcsolatuk, év elején fordítsanak nagy gondot párjukra. A munkával és a hivatással kapcsolatos gondok aránytalanul nagy terheket rónak az Ikrekre, de az nem megoldás, hogy éjjel-nappal állandóan ekörül járnak a gondolataik. Nekik is szükségük van pihenésre, kikapcsolódásra és feltöltődésre. Ha nem tisztelik saját teherbíró képességüket, akkor lebetegedhetnek, és ekkor elvárják, hogy párjuk ápolja őket. Az az ember, akit méltánytalanul elhanyagoltak. Ezt megelőzendő töltsenek minél több időt kettesben. Sétáljanak nagyokat, beszélgessenek sokat, és menjenek rendszeresen szórakozni. A közös élmények erősíthetik a szövetségüket. Ha nem így tesznek, akkor elhidegülhetnek egymástól. Ha nem beszélgetnek, akkor a csend éket vág kettejük közé, ez a hajszálrepedés pedig gyengítheti a kapcsolatukat.

Nyáron azt tapasztalhatják, hogy „mindenki” szerelmes és boldog. Őket is elkaphatja a vágy egy új szerelem iránt. Irigykedve hallgathatják mások beszámolóit, de mivel van párjuk, az a feladatuk, hogy becsüljék meg azt az embert, akit melléjük sodort az élet! Idézzék fel, hogyan is kezdődött a kapcsolatuk, mit szerettek meg a másikban! Fedezzék fel ismét lelkének minden apró zugát, testének minden pici porcikáját! Hódítsák meg vagy csábítsák el újból! Beszéljenek meg találkát egy ismeretlen helyen! Akár magázódhatnak is. Izgalmas játék lehet mindez, ha mindketten benne vannak. Egy kapcsolat indulásához két ember kell, ahogy a kihűléséhez is. Amennyiben hajlandóak tenni a feltámasztásáért, újból szenvedélyesen egymásba szerethetnek. Ne feledjék, hogy valamikor valamiért egymás botlottak!

Ősszel munkahelyi vagy családi ügyek tehetik ingerlékennyé az Ikreket. Kérjenek segítséget a párjuktól! Beszélgessenek, és fogjanak össze! Ne feledjék, hogy egy csónakban eveznek, még akkor is, ha nincsenek mindig azonos állásponton. Most kiderülhet, hogy képesek-e intelligensen megoldani a felmerülő problémákat.

Év végén a hűség című tantárgyból vizsgáznak az Ikrek szülöttek. Nagy vonzást és kísértést érezhetnek, de jobban járnak, ha nem csábulnak el!

Párra várók: Azok az Ikrek szülöttek, akik még keresik a párjukat, egy izgalmas utazással indíthatják az új évet. Ezen az utazáson találkozhatnak valakivel, aki nagy hatást gyakorolhat rájuk, főleg szellemi, intellektuális szempontból. Le fogja nyűgözni a másik tájékozottsága, tapasztalata és hangja. Tudvalevő, hogy az Ikreknek a hallásuk az erogén zónájuk. Ha olyan orgánumú emberrel futnak össze, akinek kellemes, dallamos a hangja, szabályosan izgalomba jönnek. Az illetőnek nyert ügye van, ha eltalálja a megfelelő hangnemet, a szó szoros és átvitt értelmében is! Az Ikreknek ezen az utazáson csak egy dologra kell ügyelniük, hogy megőrizzék a szabadságukat. Ne köteleződjenek el! És ne alkossanak elhamarkodott véleményt!

Tavasszal ingerültek és feszültek lehetnek a munkájuk vagy a tanulmányaik miatt. Ilyenkor nem érdemes a párkeresést szorgalmazni. Fordítsák inkább figyelmüket az épp aktuális feladataikra. Már csak azért is, mert nem tudnak ilyen állapotban jó benyomást tenni a másik félre. Bár nem biztos, hogy nagy baj, ha a másik egy rossz passzban lévő Ikrekbe szeret bele. Hiszen ennél már csak jobb lehet…

Születésnapjuk tájékán ez az idegesség csak fokozódik, ezért jobb, ha kerülik a szórakozóhelyeket. Ha mégis mennek bulizni, akkor legyenek megközelíthetetlenek és flegmák. Akit még ez sem riaszt el, az megérdemli a hisztis Ikreket!

Az augusztus még feszültnek ígérkezik, de utána múlik, lecseng ez a nehéz időszak. Év végén nagy szerelem látszik, ezt már érdemes komolyabban venni. Akit ekkor ismernek meg az Ikrek, az minden szempontból ideális lehet. Természetesen senki sem tökéletes, sőt óvakodjanak azoktól, akik tökéletesnek látszanak! Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem látnak tisztán. Bár az is igaz, hogy a szerelem vak, és nem is az a szerepe, hogy józan, gondolkodni képes állapotba hozza a szerelmes embereket. Mindazonáltal az Ikrek olyasmit élhetnek meg, amit eddig még soha. Jelen lesz egy személyben az elvárható IQ és EQ (érzelmi intelligencia), és ami csak hab a tortán, a mindent elsöprő tűz, szenvedély is. Tehát minden adott lesz. Mégis kétesélyes a helyzet, hiszen két ember egyidejű akaratán múlik, hogy lesz-e ebből tartós kapcsolat!

RÁK (június 22. – július 22.):

Párban élők: A párkapcsolatban élő Rák szülöttek az évet párkapcsolati feszültséggel indíthatják. Valószínűleg a párjuk lesz ingerlékeny. Úgy tűnik, mindenre érzékenyebben és hevesebben fog reagálni. Emiatt a Rákoknak kell bölcsebbnek lenniük, és megőrizniük a nyugalmukat, mert ha felveszik a kesztyűt, akkor abból komoly vita – és akár szakítás is – lehet. Ha képesek egy apró viccel elvenni a feszültség élét, már nyert ügyük van. De a gyengédség is jó módszer. Ne feledjék, hogy valamiért egymást választották anno. Érdemes feleleveníteni a találkozásuk körülményeit. Fényképek és videofelvételek segítségével nosztalgiázhatnak, és az sem baj, ha újból szerelmesen összebújnak. Ezáltal valójában feltámadhat a kezdeti tűz. Ismét beleszerethetnek egymásba. Izgalmas lehet keresni a másik kedvét, újból elcsábítani, illetve meghódítani. Nem szabad belefásulniuk a hétköznapokba, hiszen kortól és nemtől függetlenül még rengeteg kaland vár mindenkire.

Nyáron vigyázzanak a foglalt Rákok, mert egy barát szeretne szorosabb kapcsolatot. Ha nem képesek megőrizni a józanságukat, akkor szerelem válhat a dologból. Mivel párkapcsolatban élnek, gondolják végig, hogy fordított esetben ők hogyan éreznének, és csak azt tegyék, amit ők is el tudnának viselni a párjuk helyében.

Kora ősszel egy közös utazás helyreállíthatja a harmóniát otthon, de egy költözés vagy lakásfelújítás nem tűnik jó ötletnek. Ez inkább zilálja, semmint elsimítja a viszályt, ezért ezt halasszák év végére vagy a következő évre!

Az év utolsó hónapjai nagy változást hozhatnak a párkapcsolatban élő Rákok számára. Egyrészt a stílus változhat. Nyugodtabban és meghittebben tudnak megbeszélni olyan témákat, amelyek korábban kínosak voltak, illetve eljuthat kapcsolatuk arra szintre, ahol már nincsenek tabuk, vagyis bármiről lehet és szabad beszélni, legyen az anyagi kérdés, családi hagyományok eltérései vagy akár szexuális igények. Tudatosítsák, hogy a szeretet legszebb megnyilvánulása a bizalom! Egy bizalmas, intim légkörben képes az ember feloldódni. Ilyenkor merhet önmaga lenni, és elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Ez az igazi összetartó erő!

Párra várók: A párra váró Rák szülöttekre rögtön év elején olyan szenvedélyes találkozások várnak, amelyekre álmukban sem gondoltak volna. Viszont ahhoz, hogy ebből valódi kapcsolat lehessen, nyitott szemmel kell járniuk. Ha folyton lehorgasztják a fejüket, lesütik a szemüket, akkor nem fogják észrevenni az alkalmas jelöltet. Az is fontos lenne, hogy bátran ugorjanak bele egy helyzetbe. Nem kell állandóan óvatoskodni, mert az életet élni kell, és nem túlélni!

Kora tavasszal egy váratlan utazás lehetősége bukkanhat fel. Ha tehetik, feltétlenül utazzanak el. Nem biztos, hogy komoly szerelem vár rájuk ott, de kisebb kellemes flört valószínűleg.

Kora nyáron a főnöke, kicsivel később egy barátja szeretne közelebb kerülni a Rákokhoz. Vigyázzanak, mert ennek a közeledésnek erősebb a szexuális töltete, mint az érzelmi. Csak akkor menjenek bele, ha képesek a testi és a lelki szükségleteiket elválasztani egymástól. Ha nem, akkor inkább kerüljék a másikat, de ha kell, akkor vállalják fel, hogy ők többre vágynak. Amennyiben megelégszenek egy szenvedélyes éjszakával, akkor viszont élvezzék. De ne áltassák magukat, és ne csapják be se önmagukat, se a másikat!

Ősszel egy utazás vagy tanulmányok hozhatják lázba a Rákokat. Ha tehetik, menjenek! Ne aggódjanak az itthoni dolgok miatt! Minden gond vagy megoldódik, vagy megvárja őket. Ha ekkor találkoznak valakivel, akkor adjanak a szokottnál is több időt maguknak az ismerkedésre! Ne siessenek! Lassan közeledjenek! Annak is megvan a maga izgalma, hogy a másikat fel kell fedezni, meg kell hódítani. Így van esély egy tartósabb kapcsolat kialakítására.

Az év vége hozhat még kalandokat, de ne vigyék túlzásba a bulizást! És vigyázzanak az alkohollal! Most akár kellemetlen szituációba is kerülhetnek, ha nem képesek megtalálni a helyes mértéket. A józanság és a vidám hangulat nem zárják ki egymást, ráadásul egy párra váró ember nem tud jó benyomást tenni a másikra, ha ittas. Ezt tartsák szem előtt!

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 22.):

Párban élők: A párkapcsolatban élő Oroszlán szülöttek a 2009-es évben többször érezhetik úgy, hogy rosszul döntöttek. Ennek valódi oka az elbizonytalanodás, és nem a másik fél. Az elbizonytalanodás viszont több összetevős: van benne zavar, a partner „kiszámíthatatlansága”, és több kísértés. Ez utóbbival kapcsolatosan tudatosítaniuk kell, hogy a hűség erénye nem azt jelenti, hogy „nincs alkalmam, így hűséges vagyok”! Hanem az az igazi hűség, ha ott a lehetőség, de „köszönöm, nem élek vele, mert a párom fontosabb, mint a pillanatnyi öröm”! Ilyen szempontból számos „vizsgahelyzet” is lesz az év során. A legnehezebbek: január, május, augusztus és november. Ezek mindegyike, illetve bármelyike vezethet szakításhoz, ha nem uralkodnak magukon és az ösztöneiken az Oroszlánok. Pedig az Oroszlán jegy a király, az uralkodó, és ugyebár „a jó uralkodó önmagán uralkodik, és népét szolgálja”!

Kora tavasszal az Oroszlánok párja vagy szenvedélyesen fogja kimutatni a szerelmét, vagy folyton féltékenységi jeleneteket fog rendezni. Valószínűleg ez heves reakciót fog kiváltani az Oroszlánokból, aminek a vége tüzes, forró helyzet lehet. Ez vagy izgató, vagy veszekedős lesz. A két félen múlik, hogy ismét egymásba szeretnek, vagy folyamatosan marni fogják egymást.

Kora nyáron egy utazás jót tenne mindkettőjüknek. Nem kell hosszú időre és messzire utazniuk. A lényeg, hogy szakadjanak ki az otthoni feszültségből. A környezetváltozás kedvező hatással lesz testükre-lelkükre. Ne hagyják ki semmiképpen!

Nyáron nem a beszédnek lesz itt az ideje, hanem a cselekedeteknek, hiszen mondani, illetve ígérni bármit lehet. Ami valóban sokat jelent a másiknak, az a tett.

Ősszel akár eljegyzés, esküvő is lehet, ha elszánják magukat az Oroszlánok, de ezt csak akkor lépjék meg, ha ez a késztetés belülről jön, és nem elvárásoknak akarnak megfelelni.

Az év végi ünnepek akkor lesznek kellemesek, ha addigra sikerül önmagukban és egymás között rendezniük a feszültségeket. Ehhez muszáj őszintének lenniük, önmagukkal és párjukkal is. A struccpolitika a lehető legrosszabb stratégia. Sőt a halogatás: „ráér ez később” hozzáállás is!

Párra várók: A párt kereső Oroszlánok 2009-ben megtalálhatják az igazi párjukat. Több lehetőségük is lesz az ismerkedésre. Talán túl sok is. Erre szokták mondani, hogy jóból is megárt a sok. Emiatt is kell észnél lenniük. Ne ugorjanak bele semmibe meggondolatlanul! Ne köteleződjenek el gyorsan! Ne költözzenek össze azonnal! Arra is ügyelniük kell, hogy tarthatnak több vasat a tűzben, de csak akkor, ha ezzel nem csapják be a másikat. Legyenek tisztességesek és őszinték, hiszen csak azt várhatják el a másiktól, amit ők is adnak. Óvatosnak kell lenniük, mert kínos, zavaros helyzetek alakulhatnak ki. Akkor van esélyük ezt elkerülni, illetve megelőzni, ha megőrzik a józanságukat a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Vagyis alkoholt ne – vagy csak minimális mennyiségben – fogyasszanak egész évben! Ha ittasak, kevéssé lesznek képesek kontrollálni a történéseket.

Tavasszal a kommunikáció nem jó irányba fogja vinni a kapcsolatokat. Egészen nyárig kerüljék a nagy, őszinte, feltáró beszélgetéseket! Ugyanis ahelyett, hogy közelednének az álláspontok, inkább feszültség és vita támadhat.

Kora nyáron egy utazás izgalmas kalandokat ígér. Szenvedélyes és szerelmes találkozás adódhat. Ez nem biztos, hogy tartós lesz, de annál intenzívebb. Semmiképp se hagyják ki!

Az Oroszlánok a születésnapjuk környékén bármennyire szeretnének is jó benyomást gyakorolni a másik nemre, nem fog sikerülni. Ez nem a legsikeresebb időszak az ismerkedésre, ezért inkább várjanak őszig. Ekkor ismét látszik egy kellemes utazás. Ez komolyabb és tartósabb kapcsolat kezdetét jelentheti. De az is igaz, hogy ehhez mindkét fél egyidejű és egyirányú szándékára van szükség. Legyenek az Oroszlánok nyitottak, de semmi esetre se erőszakosak! Egy párkapcsolat egy ideig képes működni az egyik lelkesedésétől, energiáitól, de hosszú távon nem.

Év végén vigyázniuk kell, mert a rengeteg felhalmozódott energia feszültség, illetve ingerültség formájában nyilvánulhat meg. Ez egy kezdődő, érzékeny kapcsolatnak se tesz jót. Ahogy az ismerkedésnek sem! Ne a másikon, hanem munkában, sportban vezessék le a felesleges energiákat!

SZŰZ (augusztus 23. – szeptember 22.):

Párban élők: A párkapcsolatban élő Szűz szülöttek 2009-ben, kb. őszig borúlátóak lehetnek. Ez negatív hatással lehet a párkapcsolatukra, hiszen nem könnyű egy rosszkedvű, gondterhelt emberrel együtt élni. A vitákat elkerülendő mindkettőjüknek türelmesnek és szeretetteljesnek kell lenniük. Ne feledjék, hogy valamikor valamiért egymásba szerettek! Nem véletlenül botlottak egymásba. Azt is tudniuk kell, hogy nincs kapcsolat feszültségek nélkül, ettől még nem kell a legrosszabbra gondolniuk. Ne essenek kétségbe, és ne fessék az ördögöt a falra! Amennyiben pesszimistán állnak a helyzethez, semmi jó nem sülhet ki belőle, ezért – ha szeretnék megóvni a kapcsolatukat – muszáj optimistán gondolkodniuk.

Tavasszal arra kell vigyázniuk, hogy egy szenvedélyes találkozás nehogy félrelépésre ösztönözze őket. Az illető lehet olyan személy, aki a Szüzek múltjából tér vissza. Tudniuk kell, hogy ez egy „vizsga” lesz számukra: egyrészt, hogy le tudták-e zárni magukban a régi történetet, másrészt, hogy képesek-e hűek maradni jelenlegi párjukhoz, és hajlandóak-e érte lemondani pillanatnyi gyönyörökről. Ezt akár tesztként is felfoghatják, hogy ér-e annyit a mostani kapcsolatuk, éreznek-e olyan mélyen, hogy hosszú távra tervezzenek együtt, mert ha nem, akkor szakítás lehet a vége.

Egész nyáron munkahelyi vagy családi ügyek tehetik ingerültté a Szüzeket. Ne a másikon vezessék le a feszültségüket! Vegyék észre, hogy egy csónakban eveznek! Inkább fogjanak össze!

A születésnapjuk után fellélegezhetnek. Könnyebbnek, derűsebbnek és gondtalanabbnak fogják érezni magukat. Eddig ők igényelték a bátorítást, most viszont ők fogják adni. Legyenek őszinték magukkal és a párjukkal is, hogy hisznek-e még a kapcsolatukban. Ha igen, akkor erősebbé válhat, mint valaha volt.

November tájékán egy utazás nagyon jót tehet mindkettőjüknek. Kapcsolódjanak ki! Csak magukkal és egymással törődjenek! Ezáltal visszatérhet a szenvedély és a szerelem az életükbe. Így vidám hangulatban és elégedetten búcsúztathatják a 2009-es évet.

Párra várók: Azok a Szűz szülöttek, akik még keresik a párjukat, 2009 őszéig saját maguk lesznek egy komoly párkapcsolat kialakulásának legnagyobb akadályai. Egyre nehezebben fogják elviselni a magányt, mégsem tudnak érdemi változást végrehajtani. Ahhoz, hogy megtörhessen végre a jég, az kellene, hogy engedjék el a múltat. Minden fájdalmat, sérelmet bocsássanak meg. Ezzel egyidejűleg önmagukat is el kell fogadniuk olyannak, amilyen. Tudatosítsák, hogy minden zsáknak megvan a maga foltja – vagyis van valaki, aki pont rájuk vár. Ha könnyebben megy úgy, akkor változtassanak a külsejükön. Hordjanak más színeket, festessék át a hajukat, sminkeljék másképp magukat, stb. Ez nem helyettesíti az önelfogadást, de segítheti.

Tavasszal több izgalmas, szenvedélyes találkozó vár a Szüzekre. Ezek között lehet régi is. Valaki visszatérhet a múltjukból. Vele kapcsolatosan fontos önvizsgálatot tartaniuk: éreznek-e még valamit iránta, vagy itt az alkalom a törlesztésre, bosszúállásra? Semmiképp sem lehet ez a cél! Azt is látniuk kell, hogy ez vagy egy nagy esély az újrakezdésre, vagy egy kijózanító szituáció, hogy véglegesen le tudják zárni a múltat. Ez utóbbit egy új ember belépése bizonyára segítheti, de az is fontos, hogy ne zúdítsák minden bánatukat az ő nyakába, hiszen ő nem tehet a történtekről. Ráadásul felesleges az új kapcsolatot a régi gondjaival terhelni. Ha ezt nem sikerül bölcsen kezelniük, akkor rövid ideig fog tartani az új.

Szinte egész nyáron munkahelyi vagy családi ügyek tehetik ingerültté a Szüzeket. Épp ezért most ne akarjanak ismerkedni, mert ezzel a stílussal nem lesznek vonzóak, sőt kifejezetten elijeszthetik az esetleges jelentkezőket.

A születésnapjuk után fellélegezhetnek. Könnyebbnek, derűsebbnek és gondtalanabbnak fogják érezni magukat. Eddig nem voltak túl jó passzban, de most nagyot fordulhat a kocka.

Novemberben több utazásra is adódhat lehetőségük. Mindenképpen menjenek el! Fontos találkozások várnak rájuk. Ezek között lesz kisebb flört, de ott rejtőzhet a nagy találkozás is. Válogassanak, és maradjanak nyitottak! Előítéletektől mentesen fogadjanak mindenkit! Első ránézésre nem fog kiderülni, hogy melyikből lesz, lehet tartós és méltó kapcsolat. Ha így tesznek, akkor elégedetten búcsúztathatják a 2009-es évet.

MÉRLEG (szeptember 23. – október 22.):

Párban élők: 2009-ben a párkapcsolatban élő Mérleg szülöttek otthonában vagy családjában nagy változások várhatóak. Ez sok energiájukat elvonhatja a párjuktól. Túl sokat aggódhatnak a költözéssel vagy a szülőkkel kapcsolatos problémákon. Vigyázzanak, mert ha huzamosabb ideig elhanyagolják a párjukat, akkor abból feszültségek és méltatlankodás lesz! Jogosan háboroghat a másik fél azon, hogy minden és mindenki fontosabb, mint ő. A gyerekek ilyen helyzetben elkezdenek rosszalkodni, hogy megkapják azt a figyelmet és energiát, amelyre szükségük van. Egy felnőtt ember is hajlamos ilyesmire tudattalanul. Például elkezd betegeskedni, vagy félrekacsingat, végső elkeseredésében félrelép. Ha a Mérlegek nem szeretnék ezt, akkor több időt kell szánniuk a párjukra. Szervezzenek közös programokat: kirándulás, mozi, színház stb. Csináljanak olyasmit, amiben mindketten jól érzik magukat, hiszen nem arról van szó, hogy csak a másik kedvéért kellene bárhova elmenni. A párban élő Mérlegeknek meg kell tanulniuk a saját igényeikre is odafigyelni. Az önismeret ezért nagyon fontos, vagyis az, hogy tisztában legyenek azokkal a dolgokkal, amelyek hozzásegítik a jó közérzethez lelkileg és testileg egyaránt. Azután ezt közölniük kell a párjukkal, és tudatosítaniuk benne. A szex is akkor igazán jó, ha mindkét félnek egyformán kielégítő. Ha bármelyik fél tartósan hiányt szenved, akkor máshol fogja keresni és megtalálni azt, amire valójában vágyik. Viszont egy őszinte, bizalmas kapcsolatban minden megbeszélhető. Semmi sem lehet kínos, mert amit annak definiálnak, az éket üt közéjük!

2009-ben gyermekáldás vagy gyermekkel kapcsolatos öröm érheti a Mérleg szülötteket. Párkapcsolatuk feszültségeire jó hatással lehetnek ezek a kellemes események. De vigyázzanak, mert túlzottan érzékenyek lehetnek minden apró megjegyzésre, kritikára. Tudatosítsák, hogy a gyermek nem oldja meg a párkapcsolati problémákat! Időt nyerhetnek, de nem húzhatják a végtelenségig a tisztázást. Az őszinteség és a bizalom a legcsodálatosabb bizonyítéka a szeretetnek. Így hát törekedjenek erre!

Párra várók: Azok a Mérlegek, akik még keresik a párjukat, készüljenek fel, hogy nehéz lesz olyan partnerrel hazamenniük, aki a szüleiknek minden szempontból megfelelne. Muszáj lenne végre önmagukban tisztázniuk, hogy nekik milyen pár lenne az ideális. Ne a szüleiknek, hanem önmaguknak válasszanak! Ha másképp nem megy, akkor titkolják a kapcsolatot addig, míg meg nem erősödik. Egy bontakozóban lévő, sérülékeny szerelmet vétek kitenni a kíméletlen kritika tépázó, pusztító erejének.

Az év során többször is érezhetik úgy a Mérlegek, hogy megtalálták az igazit. A csalódások megelőzéseképpen idén legyenek kicsit óvatosabbak. Ne éljék bele magukat túl gyorsan semmibe! „Kóstolgassák” a másikat! Szánjanak sok időt az ismerkedésre! Ha a partner siet, akkor intsék türelemre! Ha erre nem elfogadhatóan reagál, akkor hagyják faképnél! Nem kell senkire egyoldalúan tekintettel lenniük. Csak a saját érzéseikért vállalhatnak felelősséget. Ezt ne feledjék egész évben! Különösen, ha elkezdenék bántani önmagukat!

A Mérlegeket tavasszal és ősszel többen is fogják ostromolni, de nem érdemes gyorsan elköteleződniük. Nyugodtan válogassanak a jelentkezőkből. Arra ügyeljenek, hogy csak független emberrel álljanak szóba! Nem érdemes szeretői státuszba kényszeríteniük magukat. Tudatosítsák, hogy megérdemelnek egy legális kapcsolatot! Ne szégyelljék, hogy vannak igényeik! Tiszteljék önmagukat, és akkor várhatják el, hogy mások is tiszteljék őket!

Az év vége felé komoly, mély belső változások indulnak el a Mérlegekben, ez biztosan ki fog hatni párkapcsolati ügyekre is. Lesznek, akiknek tetszeni fog ez a változás, és lesznek olyanok, akiknek nem. Ez utóbbiakkal nem kell törődni. Viszont a komolyodás eredményeképpen bejöhet a képbe olyan ember, aki eddig szóba sem állt a Mérlegekkel. Nem szabad a múlttal foglalkozni (hogy korábban miért nem, és most miért), hanem arra kell koncentrálni, hogy most mi adatik meg, és az jó-e, vagy sem. Ha így tesznek a Mérlegek, akkor 2009-et szerelmi téren sikeres évként könyvelhetik el.

SKORPIÓ (október 23. – november 21.):

Párban élők: Azok a Skorpió szülöttek, akik párkapcsolatban élnek, az év elején nagy hullámzásokat élhetnek meg. Az imádni és gyűlölni szélsőségei havonta váltakozhatnak. Ez megviselheti a párjukat, hiszen nem mindenki képes ezt a nagy „hőingadozást” kibírni. Az sem garancia, ha több éve együtt vannak, mert bár a párjuk megszokhatta ezt a változékonyságot, de el is fáradhatott benne. Emiatt nagyon kellene óvniuk a párkapcsolatukat. Ha nem lesznek figyelmesek, akkor akár szakítás is lehet a vége. Jobb lenne, ha megbecsülnék a társukat, és vigyáznának rá!

Az egész évre egy folyamatosan jelen lévő, zavaros feszültség jellemző. Látszólag semmi okuk rá, mégis ingerlékenyek lehetnek. Próbáljanak meg rájönni, hogy mi okozhatja ezt. Lehet, hogy az otthonukat nem tartják megfelelőnek vagy akár biztonságosnak, vagy a szülőkkel vannak viták, vagy a múltban történt valami, ami még mindig nem tisztázódott. Bármelyik is legyen, fontos lenne végre rendezni az ügyet. Vegyék ezt komolyan, mert rámehet erre a kapcsolatuk!

Nyáron vigyázzanak, mert valaki megkísértheti őket. Lehet, hogy nehéz lesz ellenállni. Tartsák távol magukat attól a személytől, aki túl erős hatással van rájuk! Maradjanak hűségesek! Keressék a szerelmet, az izgalmat, a kalandot a párjuk oldalán! Szervezzenek olyan programokat, amelyek ismét felkorbácsolják a szenvedélyt kettejük között! Például készítsenek csokifondüt, kényeztessék egymást olajos masszázzsal! Rá fognak jönni, hogy mennyi mindent nem próbáltak még ki együtt.

Az augusztus nagyon rázós hónapnak ígérkezik párkapcsolati szempontból. A Skorpiók úgy vigyázzanak a párjukra, mint a hímes tojásra! Kerüljenek el minden vitát! Tegyenek meg mindent a béke megtartása érdekében! Az őszinte és rendszeres beszélgetések sokat segíthetnek. Sose feküdjenek le aludni a feszültségek elsimítása nélkül!

Az év vége pontosan azt fogja tükrözni, amit egész évben sikerült megvalósítaniuk. Ha a Skorpiók bölcsen hűek maradtak, akkor édes kettesben fogják tölteni az ünnepeket, de ha nem tudtak ellenállni a kísértésnek, akkor lehet, hogy a két szék közé esnek…

Párra várók: A párt kereső Skorpió szülöttek 2009 első három hónapjában kapnak hideget-meleget egyaránt. Hol bókokkal fogják elhalmozni őket, hol meg kosarat kapnak. Emiatt érdemes visszafogottabbnak lenniük. Hűvösen és lassan reagáljanak mindenféle kezdeményezésre! Ne vegyenek semmit készpénznek, és ne vegyenek senkit túl komolyan! Ha mégis elkapja őket a hév, akkor éljék meg a pillanatot, és utána lépjenek gyorsan tovább! Ha mély és viszonzott érzésekre vágynak, akkor még várniuk kell.

Kora nyáron nem kerülhetik el őket a szerelmi ügyek. Kaland és izgalom minden mennyiségben, de ez most fajsúlyosabbnak ígérkezik, mint a korábbiak. A kérdés csak az, hogy a több jelentkezőből kit érdemes komolyan venni. Ezen ne „agyaljanak” túl sokat, mert idővel úgyis kiderül, hogy kire lehet számítani, és kire nem! Arra ügyeljenek csak, hogy valóban méltó és független legyen az, akivel szóba állnak. Átmenetileg izgalmas bujkálni. Ennek is megvan a romantikája, de hosszú távon fárasztó és megalázó lehet.

Az augusztus nagyon kellemetlennek ígérkezik párkeresési szempontból. Lehetőleg ekkor kerüljék az ismerkedést, vagy ne várjanak sikereket ilyen téren. Ha mégis megismerkednének valakivel, akkor maradjanak távolságtartóak és titokzatosak! Ez egyébként hozzátartozik a Skorpiók vonzerejéhez. Sokszor a másik nem azt tartja a legizgatóbbnak, hogy ha nem könnyű préda a meghódítandó fél. Tehát ne legyenek nyitott könyvek! Ne adják magukat hamar oda! Természetesen nem szabad játszaniuk a másik érzéseivel, de egy kis előjáték mindkét félnek jót tehet.

Ősszel váratlan fordulat történhet. Vagy csalódnak egy régi barátjukban, vagy szerelemmé alakulhat a barátság. Az előbbi ellen nem tudnak sokat tenni, az utóbbinál viszont ügyeljenek arra, hogy kölcsönös legyen az érzés. Ha mernek őszintén beszélni egymással az érzéseikről, akkor gyorsan kiderülhet, hogy mire lehet számítani.

Az év vége is tartogat még izgalmakat és feszültségeket. Nem dőlhetnek hátra, mert döntéseket kell hozniuk, és okosan kell reagálniuk néhány kezdeményezésre…

NYILAS (november 22. – december 21.):

Párban élők: A párkapcsolatban élő Nyilas szülöttek egész évben szerencsésnek mondhatják magukat. Ezzel a szerencsével élni lehet, de visszaélni tilos. Az a kulcs, hogy értékelniük kell a párjukat, és hálásnak kell lenniük kedvező életkörülményeikért. Természetesen ez nem megy vezényszóra. Sokat segíthet, ha körbenéznek, és észreveszik, hogy nekik mennyivel jobb dolguk van. Tudatosítsák, hogy soha semmit nem kapnak érdemtelenül! Ebben a szellemben nézzenek párjukra, és értékeljék! Fedezzék fel ismét egymást! Szervezzenek közös programokat! Ezáltal olyan élményekhez juthatnak, amelyek erősíthetik a kapcsolatukat, és ez átsegítheti őket a nehéz időszakokon.

Sok utazás látszik ebben az évben. Lehetőségeiknek megfelelően minél többel éljenek! És ha lehet, vigyék magukkal a párjukat is. Megéri kicsit többet költeni és szervezni, így a párjuk érezheti, hogy még mindig fontos.

Nyáron kísértésnek lesznek kitéve a párkapcsolatban élő Nyilasok. Maradjanak hűségesek! Higgyék el, hogy nem éri meg röpke örömökért félrelépni! Később biztosan meg fogják bánni. Segíthet, ha belegondolnak, hogy fordított helyzetben ők hogyan éreznék magukat – vagyis csak olyasmit tegyenek, amit a párjuk helyében ők is el tudnának viselni! Ezt belátva sokkal könnyebb lesz helyes döntést hozniuk.

Ősszel nagy és váratlan változások, átszervezések lehetnek a munkahelyükön. Ne idegeskedjenek, nincs mitől tartaniuk! Tanácsos lenne a párjukat is tájékoztatni, hogy képben legyen. Nem sok értelme van annak a tanácsnak, hogy „ne vigye haza a munkahelyi gondjait”. Mert ha nem haza viszi, akkor hova? A kocsmába vagy a szeretőjéhez? Sokat segíthet egy szeretetteljes, támogató társ, aki képes meghallgatni. Nem kell tanácsot adnia, elég, ha csendben jelen van.

Születésnapjuk környékén érvényre juthat a „jótett helyébe jót várj” elve. Olyan hangulatban fog telni az év vége, ahogyan egész évben törődtek párjukkal. Ha figyelmesek, gyengédek és hűségesek voltak, akkor teljes lesz a béke és a harmónia. Ellenkező esetben nem sok jóra számíthatnak.

Párra várók: A párt kereső Nyilasok 2009-ben több kalandba is keveredhetnek. Arra kell vigyázniuk, hogy ezek ne vonják el a figyelmüket a munkájuktól, a tanulmányaiktól vagy bármilyen feladatuktól. Ha elhanyagolják az aktuális dolgaikat, akkor nehéz helyzetbe kerülhetnek. Természetesen mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, de a szórakozás nem mehet a jövőjük megalapozásának kárára!

Tavasszal a szerelem érzése kerítheti hatalmába a Nyilasokat. Mindent és mindenkit szépnek, vonzónak láthatnak. Legyenek óvatosak, és ne vigyék túlzásba a csábítást, illetve a hódítást! Élvezzék az életet, de lehetőleg még ne köteleződjenek el! Adjanak egymásnak elég időt az ismerkedésre!

Nyáron a helyzet még „fokozódni” látszik. Akit ekkor ismernek meg, azt érdemes komolyabban venni, de nem kell sietni az összeköltözéssel, és a házasságkötéssel sem. Élvezzék a helyzetet, és ne „agyaljanak”, ne tervezgessenek! Jól teszik, ha átadják magukat a szenvedélynek, de maradjanak igényesek! Az is előfordulhat, hogy több jelentkező is lesz egyszerre. Ebben az esetben rövid ideig tarthatnak több vasat is a tűzben, de hosszú távon ez tisztességtelen. Amint kiderül, hogy kire lehet számítani, döntsenek!

Kora ősszel a munkájuk, illetve a tanulmányaik játszanak főszerepet. A párkeresés kicsit háttérbe szorulhat. Ne bánják, mert a szokottnál feszültebb, fáradtabb hangulatban nem lennének képesek jó benyomást tenni a másikra. Megeshet, hogy egy barátságból szerelem kezd kialakulni. A sok beszélgetés olyan közel hozhatja egymáshoz a feleket, hogy egymás karjaiban találják magukat. Bármi is történik, ne vonjanak le végleges következtetéseket. Utólag még érdemes átgondolni, hogy erre vágynak-e. Nem elítélendő, ha két magányos ember együtt keresi a testi-lelki örömöket és kielégülést, de ez csak akkor kedvező, ha mindkét fél valóban erre vágyik. Legyenek őszinték önmagukhoz és egymáshoz is!

Az év vége minden szempontból elégedettséget hozhat a Nyilasoknak. Szinte minden szerencsésen és sikeresen alakul. Érdemes ezt az ünnepek környékén megünnepelniük. Menjenek el több buliba is! És legyen nyitva a szemük!

BAK (december 22. – január 20.):

Párban élők: A párkapcsolatban élő Bak szülöttek az év elején ingerlékenyek lehetnek. Jobb, ha tudják, hogy nehéz lesz elviselni őket! A párjuknak sok türelemre és még több humorra lesz szükségük ahhoz, hogy kezelni tudják a feszültségeket. Ha nem képesek a Bakok uralkodni magukon, akkor állandósulhatnak a viták. Ha túlfeszítik a húrt, akkor szakítás is lehet a vége. Amennyiben szeretnék ezt elkerülni, úgy legyenek érzékenyebbek a párjuk igényeire. Bátran rákérdezhetnek, hogy mire lenne szüksége a másiknak, sőt ők is megfogalmazhatják, hogy mitől éreznék jobban magukat. Egy nagy séta, egy forró tea vagy gyertyafényes vacsora és egy szenvedélyes éjszaka kettesben biztosan jót fog tenni mindkettőjüknek!

Kora tavasszal ha utazás lehetősége kerül eléjük, akkor menjenek el. Egy kettesben eltöltött hét vagy pár nap a legjobb gyógyszer minden nézeteltérésre. Az sem baj, ha nem lesz idő túl sokat gondolkodni és tervezgetni. „Aki mer, az nyer!” alapon vágjanak bele. Semmit sem veszíthetnek! Rengeteg élménnyel gazdagabban térhetnek haza. Ezek erősíthetik a szövetségüket.

Nyáron gyerekáldás és/vagy szerelem köszönthet be a Bakok életébe. Ne lepődjenek meg, mert igenis lehetséges újból beleszeretniük a párjukba, de az szinte biztos, hogy felkészületlenül érheti őket. Mivel szeretik a kiszámítható, tervezhető dolgokat, megviselhetik őket a nagy érzelmek, ezek ugyanis olyan mélyről törhetnek fel, hogy nem szabályozhatók racionális szinten. A meghatottság vagy a szeretet az a kategória, ami nem logikus és nem titkolható. Ennek ellenére átütő erejű élmény lesz, ha végre megengedik maguknak azt a luxust, hogy látszódjanak az érzéseik.

Ősszel valaki szabályosan provokálhatja a Bakokat: vagy komolyan el akarja csábítani őket, vagy csak játszik velük. Mivel párkapcsolatban élnek, jobban teszik, ha nem kockáztatnak! Se rövid, se hosszú távon nem éri meg belemenni egy ilyen szituációba, már csak azért sem, mert ez méltatlan a megfontolt Bakhoz.

Év végén egy barát bújhat félreérthetően a Bakokhoz. Ezt sem kell komolyan venni. Csak egy kis bátorításra vágyik a másik. Nem többre!

Párra várók: A párra váró Bakok az év kezdetén nagy lendülettel belevetik magukat a párkeresési „projektbe”. Észre kellene venniük, hogy ez a téma nem akkor hoz sikereket, hogy elszánják magukat. Sőt, a túl nagy elán elijesztheti a jelentkezőket. A nyitottság mindennél fontosabb, ha szeretnék megtalálni a párjukat. Előbb azonban tartsanak önvizsgálatot két szempontból: 1. A régi kapcsolatukat tényleg lezárták-e? 2. Teljesen felkészültek-e az új kapcsolatra? Tudniuk kell, hogy csak akkor jöhet az új, ha az itt felsoroltak rendben vannak a fejükben és szívükben is.

Tavasszal több lehetőség is adódhat utazásra. Ezek mindegyike tartogat ismerkedési lehetőséget. Lesz, amelyik csak flörtöt, de lesz olyan is, ami komoly, tartós kapcsolatot. Mivel előre nem lehet tudni, hogy melyik mit rejt, menjenek el mindegyikre! Természetesen nem kell eladósodniuk, de érdemes kicsit áldozni erre.

Nyáron és kora ősszel sok alkalom adódhat ismerkedésre. Válogassanak a Bakok! Nem kell sietniük, nem kell azonnal elköteleződniük. Adjanak bőven időt önmaguknak – és a másiknak is. Hiszen elég időigényes megismerni egymást, de kifejezetten izgalmas felfedezni a másik testének, lelkének apró kis zugait, rezdüléseit. Aki siet, az pont ettől fosztja meg önmagát, és párját is.

Ősszel nem sok idejük lesz a párkeresésre. Rengeteg idejüket és energiájukat leköthetik a tanulmányaik vagy a munkájuk. Jobban teszik, ha ezekkel a feladatokkal foglalkoznak, mert a jövőjük múlhat az eredményeken. Ráérnek kicsit később a párkereséssel törődni. Az év vége tartogat még kalandokat, például egy barátinak induló beszélgetés érdekes és meglepő fordulatot vehet. El kell fogadniuk a Bakoknak, hogy vannak olyan helyzetek, amelyeket nem lehet előre megtervezni. Olykor a spontán dolgokból alakulnak ki a legnagyszerűbb lehetőségek. Mindenesetre ne vonjanak le elhamarkodott következtetést. Maradjanak nyitottak és rugalmasak! Akkor járnak a legjobban, ha képesek alkalmazkodni, és semmit nem döntenek el előre. Még akkor sem, ha hajlamosak lennének erre!

VÍZÖNTŐ (január 21. – február 19.):

Párban élők: 2009-ben a párkapcsolatban élő Vízöntők önmagukkal kapcsolatosan hajlamosak lesznek a bizonytalanságra és a túlzásokra. Feszültségek és viták lehetnek ebből. Ezért nagyon fontos megőrizniük a józanságukat a szó szoros és átvitt értelmében is, vagyis egész évben kerüljék az alkohol fogyasztását! Ittas állapotban szinte biztosan felfokozódik bennük az elégedetlenség, amit valószínűleg nem fognak tudni bölcsen kezelni. Amennyiben nem lesznek mértéktartóak, akár szakítás is lehet a vége. Ezt elkerülendő, illetve megelőzendő maradjon tiszta a fejük!

Év elején, a születésnapjuk környékén egy utazás nagyon jót tehet a béke helyreállítása érdekében. Nem kell hosszú utazást szervezniük. Az lenne a fontos, hogy mozduljanak ki. Kapcsolódjanak ki, és élvezzék egymás társaságát! Kényeztessék magukat, és egymást is! A szerelem, az érzések maguktól nem állandósulnak. Azért folyamatosan kell mindkettőjüknek tenni. Ha hajlandóak mindketten tenni a „tűzre”, akkor akár ismét egymásba szerethetnek!

Májusban és júniusban az otthonnal kapcsolatos gondok megnehezíthetik a kommunikációt. Amikor ingerült az egyikük, akkor a másiknak észnél kell lennie, és békítően, türelmesen, szeretettel kell kezelnie a helyzetet. Ha mindketten feszültek, akkor szinte garantált a vita, ez pedig nem tenne jót a kapcsolatuknak. Amennyiben nem ez a céljuk, úgy humorral elvehetik a szituáció élét. Egy jó poén bedobásával kihúzható a „méregfog”. Olyan vicc működhet, amely finom, és kettejükről szól. Ez egy olyan közös nyelvet feltételez, ami közös élményekből táplálkozik. Ezért is kellene egész évben sokat kirándulniuk, szórakozniuk.

Nyáron vigyázzanak a Vízöntők, mert kísértésnek lesznek kitéve. Egy harmadik jöhet be a képbe. Természetesen neki csak akkor van esélye, ha megoldatlanok maradnak a párkapcsolati feszültségek. Nem lenne bölcs, ha a Vízöntők mindenért a párjukat hibáztatnák.

Az év kétféleképpen záródhat. Vagy fellángol a kapcsolatban a szerelem, és ismét rajongva fogják szeretni egymást, vagy állandósulnak a veszekedések, és a Vízöntők másnál keresik a szerelmet. Ha az előbbi szimpatikusabb, akkor venniük kell a fáradságot, és türelmesen kell egymás felé fordulniuk.

Párra várók: A párt kereső Vízöntők számára a 2009-es év szélsőséges és zavaros lehet. Sok lehetőségük lesz az ismerkedésre és randira. Váltakozni fognak a magányos és a zsúfolt időszakok. Nehéz lesz elviselni mindkettőt. Szükségük lesz a józanságukra. Ezért őrizzék meg azt a szó szoros és átvitt értelmében is, vagyis egész évben kerüljék az alkohol fogyasztását! Ittas állapotban felfokozódhat bennük az elhagyatottság érzése, és az elégedetlenség. Amennyiben nem lesznek mértéktartóak, akkor nem fogják tudni bölcsen kezelni a helyzetet. Ezt elkerülendő, illetve megelőzendő maradjon tiszta a fejük! Ne feledjék, hogy egy hisztis, kiborulásra hajlamos ember nem lehet vonzó. Ahelyett, hogy a másikból a „megmentőt” hozná ki, inkább elijeszti, sőt taszítja.

Az év nagyon mozgalmasan, izgalmasan indul. Menjenek bátran szórakozni, de a felesleges energiájukat ne kötekedéssel vezessék le. Inkább táncoljanak, sportoljanak stb.!

Tavasszal több utazási lehetőség is adódhat. Ezek mindegyike alkalmasnak ígérkezik az ismerkedésre. Utazzanak el mindenhova, ahova csak tehetik. Legyenek nyitottak és lazák. Ne görcsöljenek, ne akarják, csak engedjék meg, hogy beléphessen az életükbe a szerelem. Az előbbi energia megakadályozza, míg az utóbbi segíti mindezt.

Nyár elején otthoni vagy munkahelyi problémák tehetik ingerlékennyé a Vízöntőket, így ez nem a legalkalmasabb idő az ismerkedésre. Fordítsák most a figyelmüket a feladataikra, és a párkeresést halasszák el! A nyár vége és az egész ősz annál biztatóbbnak látszik. Ekkor komoly esély van egy méltó és minden szempontból kielégítő partner megtalálására. Ha valóban készen állnak egy tartós kapcsolatra, akkor minden elrendeződik!

Az év vége felé ismét otthoni és/vagy munkahelyi gondok veszik el a Vízöntők energiáit. Ne idegeskedjenek és ne kapkodjanak! Tegyék meg a tőlük telhetőt, a többit bízzák az időre! Attól, hogy megfeszülnek, nem fog megoldódni a nehézség. Ráadásul a párkapcsolatuknak sem tesz jót ez az ingerlékeny stílus. Ha képesek laza és optimista hozzáállást felvenni, békésen fognak telni az ünnepek.

 

HALAK (február 20. – március 21.):

Párban élők: A párkapcsolatban élő Halak 2009-ben a régi témákon vitatkozhatnak, ha nem képesek felülemelkedni. Legyenek annyira bölcsek, hogy nem mennek bele apró csatákba. Ez méltatlan hozzájuk és a kapcsolatukhoz. Tudniuk kell, hogy mindenhol vannak, lehetnek súrlódások. Ez nem jelenti azt, hogy nem működnének jól a dolgok. Ha feszültség van, mindig emlékeztessék magukat és a párjukat is arra, hogy egy csónakban eveznek! A sértődés nem vezet sehova. Egyikük őrizze meg a higgadtságát, és egy öleléssel vagy humorral vegye élét a szituációnak. Ha ez sikerül, akkor boldog lesz az évük, de ha nem, akkor őszig szakításra is sor kerülhet. Amennyiben ezt el akarják kerülni a Halak, tegyenek meg mindent!

Az év kellemesen, mozgalmasan indul. Sok tennivaló vár a Halakra. De ne csak a munkával törődjenek, hanem pihenjenek is!

Kora tavasszal meglehetősen türelmetlenek lehetnek. Önmagukkal, a párjukkal és általában az emberekkel is. Muszáj levezetniük a bennük felhalmozódott feszültséget, de ezt ne a másikon tegyék! Menjenek sportolni, vagy kertészkedjenek, vagy takarítsanak! Ha nem sikerül építő jellegű tevékenységbe beletenni ezt az energiát, akkor rombolni fog. Vagy a kapcsolatukat, vagy önmagukat, vagyis az egészségüket. Ezért bölcsebb, ha találnak konstruktív célokat.

Május körül a szerelem érzése őket sem kerülheti el. Legyenek észnél, és ne másban, hanem a párjukban keressék a viszonzást! Bonyodalmak és kínos helyzetek alakulhatnak ki, ha belemennek egy illegális kapcsolatba.

Szinte egész nyáron vagy a családi, vagy a munkahelyi problémák miatt lehetnek idegesek a Halak. Ne kössenek bele a párjukba a gondjaik miatt! De nyugodtan osszák meg vele, és beszélgessenek! Annak a mondásnak semmi értelme, hogy ne vigyék haza a munkahelyi problémáikat. Mert ha nem haza viszik, akkor hova? A kocsmába vagy a szeretőjükhöz? Ha pedig nem adják ki magukból, akkor elkezdi belül rágni őket. Keressenek szövetségest a párjukban! Ki fog derülni, hogy lehet rá számítani!

Az év vége felé jót tenne mindkettőjüknek egy utazás. Menjenek valamilyen romantikus helyre! Sétáljanak nagyokat, vagy ússzanak a tengerben. Ha így tesznek, szerelemben, szeretetben búcsúztathatják a 2009-es évet.

Párra várók: A párt kereső Halak szülöttek 2009-ben a régi témákon rágódhatnak, ha nem képesek felülemelkedni a történteken. Ahhoz, hogy megtörhessen végre a jég, és párt találjanak maguknak, az kellene, hogy engedjék el a múltat. Bocsássanak meg minden fájdalmat, sérelmet. Ezzel egyidejűleg fogadják el önmagukat olyannak, amilyenek. Tudatosítsák, hogy minden zsáknak megvan a maga foltja! Vagyis van valaki, aki pont rájuk vár.

Rögtön úgy kezdődhet az év, hogy egy barátság kezd átalakulni szerelemmé. Két dologra kell vigyázniuk. Az egyik, hogy az illető független legyen. Vagyis a Halak ne legyenek harmadikok egy kapcsolatban! Méltatlan hozzájuk, és megalázó is. Többre érdemesek! A másik, hogy bármi történjék is, fontos önvizsgálatot tartaniuk, hogy ez valódi érzelem, vagy csak a hiányérzet eredménye. Nincs semmi baj ez utóbbival, csak legyenek őszinték önmagukhoz – és a másikhoz is!

Az év izgalmasan és mozgalmasan indul. Sok munka és kihívás vár a Halakra, de ne csak a munkával törődjenek, hanem pihenjenek is! Fontos legalább a hétvégéken szórakozniuk és töltődniük.

Kora tavasszal elég türelmetlenek lehetnek önmagukkal és általában az emberekkel. Muszáj levezetniük a bennük felhalmozódott feszültséget, de ezt ne a másik emberen tegyék! Menjenek sportolni, vagy kertészkedjenek, vagy takarítsanak! Ha nem sikerül építő jellegű tevékenységbe fektetni ezt az energiát, akkor rombolni fog: vagy az esélyüket egy normális kapcsolatuk megtalálására, vagy önmagukat, vagyis az egészségüket. Ezért jobb, ha találnak konstruktív célokat.

Májusban a szerelem érzése őket sem kerülheti el, de legyenek észnél, és ne menjenek bele zavaros ügyekbe! Bonyodalmak és kínos helyzetek alakulhatnak ki, ha rászánják magukat egy illegális kapcsolatra.

Majdnem egész nyáron vagy családi vagy munkahelyi gondok miatt lehetnek idegesek a Halak. Emiatt ne most akarjanak ismerkedni. Ez a stílus nem teszi őket vonzóvá, sőt el is ijesztheti az esetleges jelentkezőket. Nem kell sietniük. Kicsivel később több sikerre számíthatnak.

Például az év vége felé egy utazás során megismerkedhetnek egy vonzó emberrel. Legyenek nyitottak és optimisták! Ha így tesznek, szerelemben, szeretetben búcsúztathatják a 2009-es évet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top