Horoszkóp

A július bolygója a Hold

A Rák jegyének, vagyis a 2008. június 21-től kezdődő következő időszaknak az uralkodója a Hold. A Hold a női alapelvet képviseli: anyát, feleséget és a nőt egészében véve.

A bolygók kormányoznak bennünket, sorsunkat irányítják, folytonosan hatnak ránk. Ezekkel szembeszállni sajnos nincs módunkban.

A fővilágosítók: A Nap és annak a Holdja.

A Hold jelképezi: az otthont, az ápolás szükségességét,

Kulcsszava: emóció, felindulás, meghatódottság, erős érzelem, izgatottság.

Testrészei: mellkas, gyomor, a test folyadékháztartása, emésztés, belső elválasztású mirigyek, váladékok, a férfi bal szeme, a nő jobb szeme.

Féme az ezüst, köve elsősorban az igazgyöngy, és a berill.

Színe a tengerzöld.

 

 

A Hold hatása nagyon fontos, mert ez a bolygó van a Földhöz a legközelebb, és nagyon gyorsan halad keresztül a zodiákuson, hatása állandóan hullámzó, változó.  Az ösztönök, hangulatok, dagály és apály, fázisok, alkalmazkodás, hullámzások, érzelmek, mindennapi szokások, reflexszerű viselkedés.

 

A Hold irányítja a személyes érdekeket, vágyakat, szükségleteket, magnetizmust, növést és termékenységet, az érintés szükségletét, mások tudatos befolyásolását. Befolyása alá tartoznak a folyadékok, az eladás, hajózás, söripar, gondozás, és a nagy nyilvánosság, ami a nyilvánosság előtt zajlik. Ahol a Hold a születési horoszkópban áll, abban a jegyben és házban hat az érzelmekre, ott izgalomba hoz.

A Nap az egyéniség bolygója, férfias princípium. A Hold nőies princípium, a lelkünket képviseli. Az állatok nem élnek akkora lelki életet, mint mi emberek, ez is megkülönböztet bennünket tőlük.

A lélek legalább annyira fontos, mint bármely más testrészünk, vagy szervünk.

A legnagyobb szerephez a nőknél a Hold jut, mert uralkodik a női szervek felett. A havi menstruáció folyamata is a születési horoszkópban található Holdállástól függ. Nőies bolygó, ezért van az, hogy a Rák jegyében született férfiak meglehetősen háziasak.

A Hold irányítja az anyagi javakat, és a szaporítást is, és a táplálást, táplálkozást, táplálékot is a hatása alá soroljuk.

A gyermeket tejével táplálja az édesanyja, ezért az anyatej, és minden tej is a Hold hatása alatt áll. Sőt a csecsemő is a Hold hatása alatt van, mindaddig, amíg a Merkúr, a 2. életévben át nem veszi a szerepét.

A Hold mindenféle nedvességnek is uralkodója. Pl. ide tartozik a gyomorsav vagy a vérnyomás. A vért, mint folyadékot uralja a Hold, az összetételét az Uránusz befolyásolja.

A Hold hatására fejlődik a lelki érzékenység, amely sokszor rosszabb, mint a testi fájdalom.

A Hold a IV. mundánház – világi értelemben – uralkodója, az otthont, és a családot is jelképezi.

A betegségek elindulásakor, vagy a műtétekkor – az ágyba kerülés pillanatának horoszkópjában található Holdállás, megmutatja, hogyan zajlik le a betegség.

Az úgynevezett Hold ember okos, mindent megért. Kedves, házias, áldozatkész, vendégszerető.

A növekvő Hold anyagiasít, gyarapít. A fölfeletti növényeket növekvő Holdnál, a lefelé gyökeret, eresztőt, pedig fogyó Holdnál kell ültetni.

A Hold jelzi az utazási kedvet, és a hangulatot, főleg a vízi utaknál.

Az egyik legfontosabb egészséget kormányozó bolygónk is a Hold. Ha valakinek rossz Holdja a horoszkópjában egész életében apróbb vagy súlyosabb egészségügyi panaszt idéz elő.

A Hold folytonos változásban van, és ez nem csak az érzékeny emberekre hat, de annak környezete is megérzi.

Hideg és nedves természetű, ezért a Holdembereknek, Rák jegyűek, Rák aszcendensűek, vagy akiknek a Hold az I. házukban áll, nagyon sok folyadékra van szükségük, ez néha alkoholizmusban is jelentkezhet.

A jó Holddal rendelkező ember gondolkodása: nagy fantáziával rendelkezik, romantikus, sokoldalú, képszerűen gondolkodik,

A rossz Holddal rendelkező ember gondolkodása: fantasztikus, felületes, zavaros, szentimentális, nem tárgyilagos, infantilis (gyerekes).

A jó Holddal rendelkező ember akarata: háziasságra és családiasságra törekvő, a szülőföldhöz mérhetetlenül ragaszkodó, hazaszerető, gyámkodó, segítőkész, romantikus, vágyakozó, gyengéd, együtt érző.

A rossz Holddal rendelkező ember akaratára jellemző: passzivitás, energia hiánya, tetterő nélküli, hallatlanul lusta, engedékeny, nincs állásfoglalása, szentimentális, erkölcstelen, rendetlen, ellenállás nélküli.

A jó Holddal rendelkező ember cselekedeteiben érzelmi indítékból segítőkész, gondoskodó, szíves, vendégszerető.

A rossz Holddal rendelkező ember lehetne állhatatlan, megbízhatatlan, hangulatától függő, kényelmes, passzív, slampos.

A jó Holddal rendelkező ember fellépése: szerény és csendes, álmodozó, járása ringó.

A rossz Holddal rendelkező ember lehetne: határtalanul félénk, ingadozó, tétova

A Hold hivatása minden olyan foglalkozás, amely valamilyen módon összefügghet a gondoskodással, gazdálkodással.

Pl. a kereskedelemnek az a része, amely folyadékokkal függ össze, bor, tej, stb

Az állattenyésztésnél, pl. a szaporítás.

Sok Rák jegyben született gyermekorvossal találkoztam, és a legjobb ápolók, óvónők, dadusok is közülük kerülnek ki.

Minden horoszkópban a Hold a női nemet képviseli. Az idősebb hölgyeket, mint édesanya, nagymama, nővér, férfi horoszkópjában mutatja ezen kívül a feleséget.

Jelenti általában a népet, a népuralmat, a hírnevet.

 

A rákember sokat tud sírni: dühében, örömében, bánatában.

 

Most nézzük, hogyan hat a Rák érdekeltségű emberekre uralkodó bolygójuk, a Hold:

A víz elem hatása lelki kifinomultságban és érzékenységben mutatkozik meg, a Hold viszont erős befolyásolhatóságot és változás szeretetet idéz elő, ezért ha valamilyen módon hangsúlyos a Rák jegye a horoszkópodban, akkor lelked mindig tárva nyitva áll a külvilág előtt.

A legnagyobb lelkesedésből a legmélyebb melankóliába vagy képes átesni, és fordítva.

Semmi sem állandóbb az életedben, mint az állhatatlanság és semmi sem szilárdabb, mint a folytonos változás és szeszély.

Bár mindenhez látszólag alkalmazkodsz, mégis lelked mélyén nem csak feltétlenül határozott vagy, hanem hihetetlen módon ellenállóképes is. Csak az egészen felületes szemlélő láthat állhatatlannak, és bele is esik a jól elkészített és alaposan kiszámított csapdába.

Az engedékenység állandó mutatása, az örökös igent mondás csak a legmélyebb, ösztönös belső hajthatatlanságodnak belső védőburka, erős bástyája. A pompás barack is hamvas héját, ízes húsát, külső szépségét, belső zamatát kínálja, de kemény páncélzatú magvát nem adja zsákmányul.

A te szolgálatkészséged, látszólagos beletörődésed is csak céltudatos és szívós védekezés. A magot, a lényeget, te sem adod. Benned is kőkemény páncél takarja és védi a valódi értéket, a tulajdonképpeni lényeget.

Aki azt hiszi, hogy foglyul ejtett, esetleg szolgálatába kényszerített, vagy azt gondolja, hogy céljainak megnyert téged, csak nagyon későn fog ráébredni, hogy tulajdonképpen ő lett a te rabszolgád.

A Rák jegyének eleme a víz. Te is tökéletesen tudod mutatni mindazon tulajdonságokat, melyeket ez az elem képvisel. Életedet nagyon befolyásolja, hogy valaki szimpatikus neked, vagy sem. Egész lényeden az érzés, az érzelem uralkodik, érzelmi hullámhely váltja a hullámvölgyet, ilyen ritmusban folyik életed.

De a víz elemnek van egy nagyon érdekes tulajdonsága: ez az intuíció, a csodás, megmagyarázhatatlan beleérző képesség. Egészen biztosan te is rendelkezel ezzel a képességgel, képes vagy belelátni más emberek koponyájába, szíve legrejtettebb zugába, lelke legmélyébe, meglátod terveit, szándékait, kiolvasod gondolatait. Ez a különleges képesség tesz képessé téged arra, hogy céljaidat a megfelelő módon elérhesd. Mások értelmükkel, logikájukkal érnek célba, te az érzelmeiddel.

Mindent dolgot a gyakorlati, felhasználási értéke szerint becsülsz.

Szükséged van védett, pihe-puha, meleg lakásra, otthonra. Amibe természetesen rengeteg olyan holmit, csecsebecsét vagy képes összegyűjteni, amit mások régen kidobtak volna. De neked minden apró kacat majd jó lesz valamire. Mindenre szükséged van, semmit nem szeretsz eldobni, a leggiccsesebb tárgyat is képes vagy évtizedekig őrizni, ha számodra kedves embertől kaptad.

Talán túl sokat is adsz mások bírálatára, és a látszólagos nagy önérzeted, tulajdonképpen titkos gyengeségednek túlkompenzálása.

Talán attól félsz a legjobban, hogy nevetséges helyzetbe kerülhetsz.

A Hold állandó változtatás alatt tart téged, akár cselekedeteidben, akár érzelmeidben. Különleges periódusok léphetnek fel életed bármely szakaszában, akár a barátságban, akár a szerelemben, akár a hivatásban.

Ha valaki sokáig nem találkozott veled, tapasztalhatja, hogy egészen más gondolatokért fogsz rajongani, mint pár évvel ezelőtt.

Ha nagyon messzire kellene menned a családodtól, a honvágy nem fog békén hagyni. A legszerencsésebb az lenne, ha olyan hivatást tudnál választani, ahol sokat lehet külföldre utazni, így úgy lehetnél mozgásban, ahogyan te szeretnéd, hogy mindig vissza-visszatérhetsz a tieidhez.

Alaptermészeted a takarékosság, mégis előfordulhat, hogy szétfolyik kezedből a vagyon, ezt is ráfoghatjuk a Hold hatására.

A Hold hat rád akkor is, amikor rendkívül óvatos, rendkívül gyanakvó vagy, hol pedig túlságosan is bizalmas, és meggondolatlan. A harag és öröm gyakran változik az életedben, szerencsére mégsem hagy nyomot egyik sem a lelkedben.

A Hold uralja az asztrológiában a családot, és a csecsemőket. Ezért természetes, hogy a Rák jegyű férfi nagyon jó apa, és a Rák jegyű nő nagyon jó anya.

A Rák jegyében született feleség akkor a legboldogabb, ha valaki vezetni tudja, ha alá tudja rendelni magát férje akaratának, és engedelmeskedhet.

Elszakíthatatlanná válik a kapocs, ha gyermek születik a házasságból.

Ha a Rák jegyében született feleség vagy, akkor férjednek fel kell készülnie arra, hogy egyetlen örök vágyad és igyekezeted az lesz, hogy kizárólag te legyél az érdeklődésének központja, ezért nem mindig engeded lélegzethez jutni. Mindig képes vagy új arcodat mutatni neki.

Ám mindig van valami titok körülötted, lelkedet sohasem tárod fel teljesen. Kell, hogy valami titokzatos legyen benned, hogy az ismeretlenség varázsával izgathasd a párodat, annak kíváncsiságát, megismerési vágyát.

Ez az igazi fegyvered, mellyel újra és újra minden alkalommal meg akarod őt hódítani, lekötni és magadhoz láncolni, akitől viszont ugyanígy elvárod, hogy minden nap, minden órában ő is hódítson meg téged. A szerelem örök szép játékát, egyik jegyben született ember sem tudja úgy értékelni, mint te.

A Rák jegyében született hölgyek nagyon szépek. Külsejük megnyerő, csinosak és ápoltak. Erre nagyon kell vigyázni, ugyanis bőrük sajnos korán elveszti a rugalmasságát, emiatt hamar elpuhulhatnának.

Családias alaptermészete ellenére is a Rák érdekeltségű emberek szexualitása sok tekintetben a Hold hatásának, a változatosságnak van alárendelve. Ez sajnos gyakran több házassághoz vezethet. Érzékisége is kiszámíthatatlan, sok tekintetben kielégíthetetlen, pedig odaadása nagyon erős.

Valakihez kell, hogy tartozzék. Ha úgy érzi, senkinek sem kell, élete örök vágyakozással teli tengődés lesz. Ezért a Rák érdekeltségű ember viszonylag korán házasodik. A féltékenységével párját az őrületbe tudja kergetni, ezért ezt a tulajdonságot gyorsan le kell vetkőznie magáról.

Óvakodniuk kell különösen a romantikus érzelmességtől – ez is a Hold hatása – mely különös kalandokba sodorhatná őket, és tönkre tehetné a házasságukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top