Horoszkóp

Horoszkópos bõrápolás

Minden csillagjegynek megvan az erõssége és a gyenge pontja. Nemcsak a tulajdonságok tekintetében, hanem a szépségápolásban is. Bõrápolásod igazodjon ahhoz, ahogyan a születésedkor álltak a csillagok.



A csillagjegyedre kattintva elolvashatod előrejelzésünket!



















 Kos  Rák   Mérleg  Bak
 Bika  Oroszlán  Skorpió  Vízöntő
 Ikrek  Szűz  Nyilas  Halak







Kos (03. 21 – 04. 20.)

Bőr: a zsíros, olajosan fénylő bőr nemcsak a tinik problémája, hanem a Kosé is. Mindennek oka, hogy a Kos gyorsabban felhevül, testhőmérséklete is magasabb a többiekénél, és ez a faggyúmirigyeket többlettermelésre ösztönzi.

Javaslat: olyan bőrápoló készítményekre van szükséged, amelyek nedvesítik a bőrt, és közben szabályozzák a faggyúmirigyek működését.

Legyen a neszesszeredben: pattanást leszárító stift, amelyet a sminkre is felvihetsz.

Kerüld: a zsíros, nehezebb állagú krémeket, mert ezek fokozzák a bőr zsírosságát.







Bika (04. 21 – 05. 21.)

Bőr: különös figyelmet kell fordítanod a nyak és a dekoltázs ápolására. Az arcon a sminkkel jól elkendőzhetők a bőrhibák, de e területeken a ráncok és a petyhüdtség megmutatják a valódi életkort.

Javaslat: a nyakat és a dekoltázst esténként a mosakodás után töröld át tonikkal, és gazdagabb állagú krémet simíts alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a bőrbe.

Legyen a neszesszeredben: golyós kiszerelésű aromarudacska, amelyet ha végiggörgetsz a nyakadon, azonnal felfrissülsz.

Kerüld: ne legyél annyira kényelmes, hogy a nyakadra is testápolót kensz. Válassz inkább nyak- és dekoltázsápoló krémet vagy arckrémedből simíts a bőrödbe.







Ikrek (05. 22 – 06. 21.)

Bőr: a kezed bőre hamarabb kiszárad, foltossá és ráncossá válik. Hogy ezt késleltesd, minden kézmosás után krémezd be bőrödet.

Javaslat: a főtt krumpli és a tejszín a legjobb kézápoló pakolás. Ha erre nincs időd, esténként kúraszerűen vigyed fel vastagon a kézkrémet, és húzz rá pamutkesztyűt.

Legyen a neszesszeredben: körömreszelő, mert körmöd beszakadozásra, töredezésre hajlamos.

Kerüld: gyakrabban izzad a tenyered. Ilyenkor csak kézfejedre tegyed a krémet, és ujjhegyekkel simítsd a bőrbe, így nem válik a tenyér ragacsossá.







Rák (06. 22 – 07. 21.)

Bőr: hajlamos a püffedtségre, mert a nyirokkeringésed úgy változik, ahogyan uralkodó bolygód, a Hold változtatja alakját az égen. Különösen a szemkörnyék bőrére fordíts nagyobb figyelmet, mert itt a méreganyagok bőrelszíneződés formájában jelentkezhetnek.

Javaslat: gyors segítséget jelent a nyers krumpliszelet, amelynek keményítőtartalma megakadályozza, hogy az ödéma elmúlása után a szem alatt táskás legyen a bőr.

Legyen a neszesszeredben: bőröd természetes színénél világosabb korrektor. Ezt a belső szemzugba vidd fel, majd az íriszig finoman oszlasd el. Ezzel láthatatlanná teszed az elszíneződést, és eltereled a püffedtségről a figyelmet.

Kerüld: a fekete szemkontúrozást és az éjfekete spirálozást, amellyel igazán felhívhatod a szem körüli hibákra mások figyelmét.







Oroszlán (07. 22 – 08. 23.)

Bőr: arcbőröd gyakran nem egységes színű. Az állon barnás, míg az orcákon pirosabb a bőr, és gyakran tarkítják nyomkodás utáni hegek, foltok.

Javaslat: az úgynevezett fehérítő krémeknek veheted hasznát. Ezek titka, hogy bekenhetjük vele az egész arcot, de csak a sötétebb tónusokat világosítják. A fehérítő krém kiváló sminkalap is egyben.

Legyen a neszesszeredben: púder állagú, bőrszínhez igazodó alapozó. Ha ezt száraz szivaccsal viszed fel bőrödre, áttetsző, üde és egységes színű lesz az arcod. A púderezést napközben bármikor elvégezheted.

Kerüld: a mitesszerek, pattanások házilagos nyomkodását, mert a fürdőszobai tükörben nem látod a faggyúmirigy kivezető nyílását, és így mellényomhatsz.







Szűz (08. 24 – 09. 22.)

Bőr: olyan érzékeny lehet a bőröd, mint a mimóza. Piros, száraz, viszkető foltok jelenthetnek meg rajta, aztán törékennyé, és gyorsan öregedővé válhat.

Javaslat: olyan kozmetikumot használj, amely nem irritál, hanem tele van növényi olajokkal. Ezekben találhatók zsírsavak és nedvességmegkötő anyagok, ezért gondoskodnak a természetes nyugtató hatásról.

Legyen a neszesszeredben: mini ásványvízpermet, ami az érzékeny bőr szomjának csillapítója, nyugtatója. Ezt a sminkelt arcra is fújhatod.

Kerüld: a nagyobb szemcséjű radírok használatát és a körkörös mozdulatokkal való bőrradírozást, mert ez irritálja a bőrt. Inkább radírmaszkot használj, amelyet langyos vizes vattapamaccsal távolíthatsz el.







Mérleg (09. 23 – 10. 23.)

Bőr: a mimikai ráncok alakulnak ki a leggyorsabban. Az arc izmai mindig ugyanabba az irányba húzzák a bőrt, s ez nagy megterhelést jelent a kötőszövet számára.

Javaslat: használj úgynevezett kozmetikai botoxot tartalmazó krémet. Ezt a ráncba vastagabb rétegben kend.

Legyen a neszesszeredben: golyós kiszerelésű ránctalanító, amelyet napközben is végiggörgethetsz – tükör nélkül is! – a ráncos területeken.

Kerüld: az éjszakázást, az esti alkoholfogyasztást és a dohányzást, mert sokkal gyorsabban öregítik a bőrödet, mint a többi állatövi jegybe tartozókét.







Skorpió (10. 24 – 11. 22.)

Bőr: bőröd a mélyebb rétegekben vízhiányos, míg a felszínen olajos. Ráadásul a belső feszültség is gyorsan a bőrödre íródik, és a kimerültség szürkeség, sápadtság formájában jelentkezhet.

Javaslat: tarts ampullakúrát, amivel kényeztetheted és egyben energiával is feltöltheted a bőrödet. Így megakadályozhatod, hogy a bőröd immunrendszere gyengüljön, és gyorsan ráncossá, ernyedtté váljon.

Legyen a neszesszeredben: arcpirosító, amivel egyetlen pillanat alatt egészséges és üde színt varázsolhatsz magadnak. Különösen ajánlottak a bronzosítók, még télen is, hiszen napbarnítottá teszik az arcot.

Kerüld: az őszi és téli időszakban a zselés állagú készítményeket, mert ezek a hűvösebb időben nem nyújtanak elegendő táplálékot bőrödnek.







Nyilas (11. 23 – 12. 20.)

Bőr: a narancsbőr kialakulására van nagyobb esélyed, ezért érdemes a megelőzésre figyelmet fordítanod, és feszesítő testápolót használnod.

Javaslat: hetente kétszer radírozd le a bőrödet, és a narancsbőr elleni testápolót reggelente vigyed fel. Kerüld a szűk ruhaneműk viselését.

Legyen a neszesszeredben: 24 órás izzadásgátló, még télen is, mert ha kisebb stressz ér, akkor ez először erősebb verejtékezésben nyilvánul meg.

Kerüld: a nagyon szűk farmernadrágok viselését, mert ezek lassítják a vérkeringést, és a narancsbőr hatásukra hamarabb alakul ki.







Bak (12. 21 – 01. 20.)

Bőr: bőröd szárazsága miatt gyakrabban alakul ki a pergő hámlás, különösen a karok és a lábak veszélyeztetettek.

Javaslat: a langyos, illóolajos kádfürdő gyorsan felfrissíti és puhává teszi a bőrt. Utána csak nagyjából törölközz meg, hagyd, hogy a vízcseppek a bőrödön száradjanak meg. Majd jöhet a hidratáló krém.

Legyen a neszesszeredben: ajakbalzsam, amely nemcsak táplálja az érzékeny bőrt, hanem leválasztja az elhalt hámréteget és megelőzi a kicserepesedést.

Kerüld: a forró kádfürdőt vagy zuhanyt, mert ez tovább szárítja a bőrt.







Vízöntő (01. 21 – 02. 18.)

Bőr: az állatöv egyik legszexisebb jegye fontosnak tartja, hogy télen is barna legyen a bőrszíne. Ám a napozás után a szolárium nagy megterhelést jelent a bőr számára.

Javaslat: speciális, szoláriumozáshoz forgalomba hozott zselét használjon, amely megakadályozza a bőr kiszáradását, és közben tartósítja a megszerzett színt is.

Legyen a neszesszeredben: sminklemosó kendő, mert ezzel egyetlen mozdulattal eltávolíthatod a festéket, mielőtt a napágyba feküdnél.

Kerüld: a testápolópermet használatát, mert ez nem pótolja a bőrödből hiányzó zsírt, és ezért hirtelen mélyülhetnek el a ráncok.







Halak (02. 19 – 03. 20.)

Bőr: a bőr a láb területén a legérzékenyebb, ez okozhatja a problémákat. Minden este krémezd be a lábfejedet, különösen a sarkadat.

Javaslat: használj keleties fűszerekkel dúsított, úgynevezett melegítő lábkrémet. Ez fokozza a vérkeringést, és nemcsak a bőröd lesz puha, hanem még a fejfájásod is elmúlhat.

Legyen a neszesszeredben: köröm- és bőrvágó csipesz, mert ezekkel gyorsabban eltávolíthatod a sérült köröm- és bőrrészeket.

Kerüld: a hegyes orrú cipőket, csizmákat, mert ezek bőrkeményedést, tyúkszemet okozhatnak. Munkahelyeden válts cipőt, akár ülő, akár álló foglalkozást űzöl.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top