Horoszkóp

SZÛZ (08.23-09.23) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.





Csecsemő

Szereti, ha békén hagyják. Nagyon finoman kell kifürkészni az érzéseit, és kitalálni a vágyait. Ha akarja, nagyon jól meg tudja értetni magát. Csak ne siettessük; saját ritmusa van. A Szűz baba kedveli a kényelmes, nyugodt alvási és étkezési körülményeket. Boldogságigénye óriási.


Gyermek

Intelligens és érdeklődő gyermek. Olykor kényelmesen hátradől és csak szemléli a történteket. Megfontolt, jó megfigyelő, nem sajnálja az időt arra, hogy elemezze a dolgokat. Szelíd, nemes és finom, ugyanakkor félénk és szűkszavú. Mivel meglehetősen szégyenlős, a játszótér ijesztő helynek tűnhet számára. A külső szemlélő tartózkodónak, zárkózottnak láthatja. A szülőknek mindent el kell követniük, hogy erősítsék a Szűz gyermek önbizalmát. Érzékeny a családi hangulatra, összetartásra. Ugyanazokhoz az emberekhez és helyekhez ragaszkodik. Kiegyensúlyozottságához nagyon fontos, hogy boldog és nyugodt családban éljen. Lekötik az izgalmas emberek, az érdekes helyzetek, de szeret egyedül is lenni és játszani. Korán bizonyítja rendszeretetét. A szobájában mindig rendet tart, ebben biztosak lehetünk. Nem duzzog a mindennapi feladatok miatt. Szeret jókat enni, s néha szívesen veszi, ha ágyban etetik. Kedveli a kifestőkönyveket, az állatokat, a virágokat, szeret a természetben sétálni. A háziállatokat családtagnak tekinti. Gyűjti az apró játékokat, ragaszkodik a kis ajándéktárgyakhoz. A későbbiekben főleg azok lesznek jó barátai, akikkel kiskorában együtt játszott.


Kamasz

Hirtelen minden ellen lázadhat. Erélyesen kritizál, kifogásol. Így alakítja egyéniségét. nagyon hamar kiderül, hogy ezzel sérülékenységét és önbizalomhiányát próbálja leplezni. Ilyenkor a feszültség oldásához nagy szüksége van a bensőséges beszélgetésre.


Tanulás

Okos, pontos és gyakorlatias. Rendes, tiszta és szorgalmas diák. Füzeteit nem csúfítják el pacák, szamárfülek, írása tiszta és jól olvasható. Jó tanuló, segítőkész, ezért könnyen a tanárok kedvencének tarthatják, pedig nem ez a helyzet. Egyszerűen csak szeret szorgoskodni. Vizsgaidőszakban a szülők jól teszik, ha erősítik gyermekük önbizalmát, különben erőt vehet rajta az aggodalmaskodás, s rejtélyes betegségek jelentkezhetnek. A hosszú távú munkákért nem lelkesedik, de ne legyünk meglepve, ha órákig képes törni a fejét egy-egy feladaton. Ha elveszíti az érdeklődését munkája iránt, nemtörődöm és hanyag lesz. Ez valamilyen lelki zavarra utal, mivel az ilyen viselkedés ellenkezik a természetével. Ebben az esetben beszélgessünk vele, hogy kiderítsük a probléma okát. Nagyon érzékeny, érzelmi életére végtelenül tapintatosan, természetesen kell figyelni.

Pozitív személyiségvonások:
szerény és szégyenlős, rendszerető és megbízható, gyakorlatias és szorgalmas, intelligens és becsületes, megvan benne a másokra figyelés képessége, logikus és elemző.

Negatív személyiségvonások:
kicsinyes és ragaszkodó, szőrszálhasogató és kíméletlen, mániákusan maximalista, túlságosan kritikus és konzervatív, nagyon érzékeny.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top