Horoszkóp

SKORPIÓ (10.24-11.22) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.






Csecsemő


Egyénisége korán megnyilvánul. Ragyogó arccal várja az esti fürdést, mert rajong a lubickolásért. Kedvenc játékait még a kádba is magával viszi. A strandon vagy a tengerparton van otthon, ott az ő igazi világa. Egész nap képes eljátszani a sekély vízben. Szereti a családi együttléteket, amikor körülötte zsong mindenki. Ragaszkodó természetű, cseppet sem szeleburdi. Szívesen veszi, ha gyengéden bánnak vele; egy-egy hangos szóra elsírhatja magát.


Gyermek

Nagyon eleven, pajkos, mindent szét kell szedni, össze kell törni, hogy megértse a lényegét, mivel kíváncsisága határtalan. Ne legyünk vele se túl szigorúak, se túl engedékenyek. A legkisebb hibát is kihasználja. Nem könnyű megtudni, mit forgat a kis fejében. Ébresszünk benne bizalmat, hogy kitárulkozzon. Távollétében ne turkáljunk a holmija között, tartsuk tiszteletben birodalmát. Nehezen lehet becsapni, mert ösztönösen ráérez a dolgokra. Nem könnyű zavarba hozni, mégis finoman kell vele bánni. Figyelmes, öntudatos, kissé tartózkodó. Játékot azonban szívesen kezdeményez a családi körben. Ha érzi, hogy szeretik, akkor igyekszik visszaadni a szeretetet, vagy legalábbis jelét adni ragaszkodásának. Ha a Skorpió gyermeknél valami nincs rendben, feltűnően csendes lesz, talán még kedvenc ételét is visszautasítja. Minél előbb, annál jobb arra bátorítani, hogy öntse ki a szívét; a zárkózottságra való hajlam felnőttkorban komoly bajokhoz, szükségtelen szenvedésekhez vezethet. A fiatal Skorpió igényli a vonzó elfoglaltságot; olyan hobbira beszéljük rá, amelyben kiélheti érzelmi és fizikai energiáit. A hasznos időtöltés megtanítja arra, hogy erejét egyenletesen használja fel. Valószínűleg élvezni fogja a nehéz csapatjátékokat, a vízi sportokat, vagy – a kreatívabbak – a korcsolyázást, a táncot.


Kamasz

Lázadása heves lehet. Viselkedjünk úgy, hogy ne tápláljuk harciasságát. A lehető legtöbbet beszélgessünk vele, hiszen imádja, ha mondandóját figyelembe veszik. Mindent kifogásolhat: a társadalmat, a környezetében levő személyeket, stb. Szexuálisan általában korán érik. Erről beszéljünk vele nyíltan, de ne hozzuk zavarba. Ha kifogásunk van a viselkedésével kapcsolatban, mindenképpen négyszemközt beszéljük meg vele, mert egyébként sérelemnek veszi és nehezen bocsátja meg.


Tanulás

Ha a környezete megfelelő, jó tanárok és barátok irányítják, akkor minden simán megy. Ellenkező esetben kis ördögfiókává válik és változó eredményeket mutat fel: egyik nap kitűnő, másik nap elégtelen osztályzatokat hozhat. Kedvét leli abban, hogy megjátssza az ostobát vagy az okosat. Ezt a problémát úgy tudjuk kezelni, ha fegyelemre tanítjuk. Igyekezzünk rávezetni arra, hogy erőfeszítés nélkül semmire sem viszi; ha szabad akar lenni, akkor el kell nyernie a szabadságát, de nem mindegy, hogyan.

Pozitív személyiségvonások:
céltudatos és erős akaratú, lobbanékony és intuitív, energikus és szenvedélyes, elragadó és vonzó, elemző és intuitív elme, kevéssé befolyásolható.

Negatív személyiségvonások:
féltékeny és haragtartó, mániákus és rögeszmés, zárkózott és csökönyös, szereti a bonyodalmakat, bizalmatlan és agresszív, nem szereti megfogadni a tanácsokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top