Horoszkóp

RÁK (06.22-07.22) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.





Csecsemő

Csaknem ideális gyermek; ragaszkodó és érzékeny. A családi légkör változása azonnal nyomot hagy a hangulatán, ezért a Rák baba (sokkal inkább, mint más jegyben született társai) az egyik pillanatban csupa mosoly, a másikban pedig csupa könny lehet. Legszívesebben a családtagokkal játszik. Kényes a kiságyára, amelyet személyes birodalmának tekint, ahol nem tűr meg másokat, legfeljebb a babáit és játékait, melyekkel amúgy is szívesen veszi magát körbe.

Hogy kiegyensúlyozott legyen, fontos a kielégítő alvás. Biztosítsunk számára hosszú pihenéseket is. El tudja bűvölni környezetét. Legyünk határozottak, ne engedjünk neki, mert nagyon könnyen hisztis, szeszélyes gyermek válhat belőle. Rendkívül jó étvággyal eszik. A cuppanós puszitól, az éles, határozott hangoktól, az erős zajoktól viszolyog, könnyen megijed. Szereti a kényelmet, a biztonságot, az ölelést. Rendkívül szeretetre méltó baba, a legkisebb ragaszkodást is meghálálja. Szereti, amikor etetik, s ha ilyenkor semmi sem zavarja.


Gyermek

Álmaiba menekül és a keze ügyébe eső valamennyi könyvet elolvassa. Tartsuk tiszteletben lelkivilágát. Ne legyünk türelmetlenek hosszú hallgatásai miatt. Ahogy növekszik, rendkívüli memóriára tesz szert; néha úgy tűnik, többet tud a múltról, mint a jelenről. Érzékenységgel párosuló óriási képzelőerővel rendelkezik; fantáziája és kreativitása gazdag. Különösen kedveli a meséket és a gyermekdalokat. Szüksége van arra, hogy éjjel legyen egy kis világítás a szobájában, mert így barátságosabbnak találja az éjszakát.

Szívbéli jóbarátai a teddymackók, a babák, a zenei hangokat produkáló játékok. Könnyen finnyás és válogatós lesz, e téren ezért elkerülhetetlen bársonykesztyűbe bújtatott vaskéz alkalmazása. A szófogadatlanságra a legjobb válasz: “A mama szomorú, ha ilyet csinálsz.” Elegendő, ha a gyermek eredendő érzékenységére apellálunk. Fontos az is, hogy a szülők elvárják Rák gyermeküktől a rendet. Ez a jegy közismerten rendetlen és gyűjtögető. A játékok szortírozása mindig csatározásokkal jár, mert a gyerek szemében még a legkisebb apróság is értékes, s mert emlékek fűzik hozzá, nehezen válik meg tőle.


Kamasz

A Hold (érzékenység, megérzés) befolyása alatt áll, ezért szereti a választékos környezetet. Beszéljünk vele komolyan, de kedvesen, hogy leszálljon a realitások talajára. De ne faggassuk: tartsuk tiszteletben a világát.



Tanulás

Valószínűleg félénken és bizalmatlanul kezdi el az iskolát. Ebben a korban fejlődik ki védekező páncélja. Alatta azonban bátorság és kitartás rejlik, amely tulajdonságok segítségével előrejut az életben. Sokminden függ az iskolai környezettől és a pedagógus egyéniségétől. Ha a tanár képes felkelteni a Rák-gyermek érdeklődését, akkor kétségkívül csodákra képes. Mivel jó felfogású, nagyon hamar megérti a dolgok lényegét. Ha a fegyelem túl szigorú, zárkózottá válhat.


Pozitív személyiségvonások:
mély érzésű és odaadó, intuitív és fantáziadús, éles eszű és megfontolt, védelmező és együttérző, elegendő önbizalommal rendelkezik, álmai megvalósítására törekszik, nagylelkű.

Negatív személyiségvonások:
szeszélyes, túlérzékeny és sértődékeny, ráerőszakolja magát másokra, túlságosan ragaszkodó, nehezen szembesül a valósággal, érzékenysége érzelgősségbe fordulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top