Horoszkóp

NYILAS (11.23-12.21) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.






Csecsemő


Rendkívül szeretetre méltó baba, aki szereti az önállóságot és a függetlenséget. Mosolya és életkedve a környezete számára maga a boldogság. Amint lehet, megkezdi napi mozgását, s alig lehet megállítani. Imádja a társaságot. Amint biztonságban érzi magát, elalszik.


Gyermek

Ellenállhatatlan és elszánt, nem marad észrevétlen. Kívánja mások rokonszenvét. Kezdeményező, egyénisége van, és a humora sem utolsó. Néha bizony kicsit hangos, de ilyenkor is csak ki akarja nyilvánítani szeretetét, ragaszkodását. Olykor azonban mást mond és mást csinál. Szeret sokféle új játékot kapni, de ezeket hamar megunja. Könnyen válik feszültté, hisztissé. Ilyenkor hajlamos törni-zúzni a játékait. Ezért ügyeljünk arra, hogy a Nyilas gyermeknek csak nehezen törhető vagy éppenséggel törhetetlen játékokat vegyünk. Kíváncsisága határtalan, szüntelen kérdésekkel ostromolja környezetét. Igazi fecsegő. Általában a saját feje után megy, de nem konok, figyelmesen meghallgatja a jó tanácsokat. Könnyen túlcsorduló érzelmei miatt óvatos bánásmódot igényel.

Szereti a változatosságot, az egyhangúságtól kifejezetten rosszul érzi magát, s ezt értésre is adja. Ügyeljünk az óhajaira, figyeljünk a megnyilvánulásaira, mert különleges érzelmi kapcsolatra van szüksége. A lelkesedés csodálatos vonása minden gyermeknek, de a Nyilas szülöttnél túlzott méreteket ölthet, ezért szükség van arra, hogy megfelelő mederbe tereljék, és ne hagyják kárba veszni. A féktelenségét ugyancsak le kell csillapítani. A szülőknek a lehető leghamarabb fel kell ismerniük gyermekük valódi érdeklődését, mivel óriási lehetőségek rejtőznek benne, de a megfelelő ösztönzés elengedhetetlen.


Kamasz

Nagyon hamar hatalmába keríti a függetlenség utáni vágy. Idealizmusa és erős igazságérzete lévén, meg akarja váltani a világot. Erős felelősségérzete és fokozott önbecsülése van. Ne legyünk meglepve, ha reménytelennek látszó ügyekért száll síkra, vagy a politika iránt kezd érdeklődni.


Tanulás

Mivel becsvágyó, és jó társadalmi helyzetre vágyik, mindent belead a tanulásba. Lelkesedését az elért eredmények táplálják a tanulásban és a sportban egyaránt. Az olvasási készségét és nyelvérzékét már kis korától érdemes fejleszteni. Szorgalmas és rendes, összességében egész jó eredményeket ér el. A szabad és független foglalkozások vonzzák, mert nem tudja elviselni, ha valaki parancsol neki. Nehezen viseli az iskolai előírásokat, de az ésszerű szabályokat belátja és elfogadja. Egyébként a tanárai jobban teszik, ha óvatosan bánnak vele, ugyanis a legkisebb igazságtalanságot sem hagyja szó nélkül. Az intenzív sportolás rendkívül fontos a lelki egyensúlya szempontjából. Környezete számára életöröme jelenti a boldogságot.


Pozitív személyiségvonások:
optimista és szabadságszerető, derűs és jókedélyű, becsületes és őszinte, intellektuális és bölcselkedő hajlamú, megértő és nagylelkű, jó tanácsadó.

Negatív személyiségvonások:
vakon bizakodó és nemtörődöm, felelőtlen és felszínes, tapintatlan és türelmetlen, szertelen, hajlamos szétforgácsolódni, a függetlenség iránti vágya olykor az önzést súrolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top